Nechce domácí příkrm - 7měsíční
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Zkušenost nemám, ale co to ze začátku míchat domácí a kupované, postupně ubírat tu kupovanou část až zůstane domácí? ![]()
- Citovat
- Upravit
Zkusila bych pomalu přimíchávat do kupované domácí a postupně navyšovat domácí na úkor kupované, až bude jíst jen domácí. Já jsem takhle postupně učila syna ze sladké šťávičky na vodu (tedy pravda trvalo nám to devět měsíců
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, u nás to bylo to samé. Do roka jsem kupovala jen skleničky. Občas zkusila dát domácí. Časem si zvykla na tu chuť domácího jídla, ale skleničku mám pro případ nouze ještě teď. Když jí moje jídlo nechutná, otevřu skleničku a mám jistotu, že se aspoň nají. Už je to ale málo kdy. Jde jen o ty chutě, na které prostě není zvyklá a časem si zvykne. Vydrž a nabízej. Určitě jí zachutná. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všimla jsem si, že do kupovaných přidávají rajský protlak…dodá to úplně jinou chuť, sama jsem to nezkoušela, ale co dochutit udělaný příkrm lžičkou rajského protlaku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusenost nemam, od zacatka davam domaci, ale take bych kombinovala kupovane s domacim a postupne ubirala kupovane a pridavala vetsi slozku domaciho. Aspon jsem to tak delala s jogurtem-podobne. Nechtela samotny bily jogurt, tak jsem nejdriv vmichavala vetsi podil ovocne slozky a postupne ubirala- za 4 dny zbastila samotny jogurt a ted se uz jen olizuje
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No zřejmě to bude tím, že v kupovaných je sůl, a domácí bez soli.My měli doma to samé. Nyní je mu 11.měsíců a kobědu si dá trochu příkrmu, a k tomu na kousky domácí, trochu solené. Ale ta sůl je prostě všude, v rohlíku, v sýru, v lučině. Takže se tomu nedá zabránit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MishaSAD píše:
Holky prosím poraďte…
V době, kdy jsme začali zavádět příkrmy (před 3 týdny) jsme ještě neměli domácí zeleninku, tak jsem malé dávala kupované skleničky. Předevčírem jsem už vykopala brambory i mrkev a udělala domácí. Po první lžičce zavře pusu a je konec. Kupované miluje a já nestíhám podávat. Dneska jsem to zkoušela už třetí den, ale marně. Nechci aby byla na kupovaných a teď už vím, že jsem udělala chybu, ale co s tím!!!
A ochutnala jsi ty skleničky někdy? Všechny mají stejnou chuť, takže ta domácí zeleninka je pak nezajímavá. Všimli jste si, co do toho dávají
-celer, rajský protlak, jablečnou šťávu do zeleniny na oslazení atd.Jsou to fígle na to, aby si děti na ty chutě zvykli, pak jim to domácí přijde bez chuti a mamko kupuj
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cikita Aby mi malá jedla udělaný příkrm domácí, musela jsem ho trochu přisolit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivodička píše:
@cikita Aby mi malá jedla udělaný příkrm domácí, musela jsem ho trochu přisolit…
To je sileny
a kolik ji bylo/je? Ja se soli zatim vyhybam jako cert krizi, nechci ji na to zvykat, je to zbytecna zatez pro telo jeste. Ale male bude 10m
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky dávám střídavě kupované a domácí. občas mi prostě domácí nechce. Oni do toho přidávají vše možné od jablečné, pomerančové šťávy, přes různé bylinky(majoránku atd.). Pro větší děti i pepř, což mě třeba dost překvapilo. Domácí nepatrně přisoluju taky, ale jen malilinko. Nám je tedy 8 a kousek měsíce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jaja157 Bylo ji 8 měsíců…jinak to nešlo, taky jsem se snažila se soli vyhnout…ale jen maličko, nic se nestane, neboj, do kupovaných příkrmů je sůl přidávaná normálně
To bych se snažila spíše vyhnout alergenům, jako je třeba vaječný bílek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivodička píše:
@Jaja157 Bylo ji 8 měsíců…jinak to nešlo, taky jsem se snažila se soli vyhnout…ale jen maličko, nic se nestane, neboj, do kupovaných příkrmů je sůl přidávaná normálněTo bych se snažila spíše vyhnout alergenům, jako je třeba vaječný bílek…
Ja kupovany vubec nemam, nezkouseli jsme. A alergenum se taky vyhybam, protoze jsem atopik, alergik a mala ma sklony taky, chudak
. Uvidime, jak se nam podari vydrzet s chutemi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jaja157 Malá je taky alergik, atopik, astmatik, takže se u ní vyhýbám i mléčné bílkovině. Ale trochu soli ji dávám…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jaja157 píše:
To je silenya kolik ji bylo/je? Ja se soli zatim vyhybam jako cert krizi, nechci ji na to zvykat, je to zbytecna zatez pro telo jeste. Ale male bude 10m
Do příkrmů, dávají taky sůl, takže se tomu člověk nevyhne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky prosím poraďte…
V době, kdy jsme začali zavádět příkrmy (před 3 týdny) jsme ještě neměli domácí zeleninku, tak jsem malé dávala kupované skleničky. Předevčírem jsem už vykopala brambory i mrkev a udělala domácí. Po první lžičce zavře pusu a je konec. Kupované miluje a já nestíhám podávat. Dneska jsem to zkoušela už třetí den, ale marně. Nechci aby byla na kupovaných a teď už vím, že jsem udělala chybu, ale co s tím!!!