Nechce domácí příkrm - 7měsíční
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@monalka píše:
@AnitAma Já skleničky vůbec nepoužvám. Rozvařím jablíčko s něčím(hruška, broskev, nektarinka, borůvky…)rozmixuju a je super přesnídávka-dopoledne se sušenkou sunarkou, odpoledne s bílým choceňským jogurtem.Na poledne zeleninové pyré-brambora+něco(cuketa, kedlubna, mrkev, brokolice…)+maso(kuřecí, krůtí, králičí, telecí)a je super obídek. No a večer nemléčná kaše sunarka smíchaná s odstříkaným MM.No a mezi tím kojíme, jak si Aňa řekne(teda spíš zamrčí-má 7měsíců)PS. vařím vždy na 2dny.
Koukam, ze jsme na tom podobne
. Ja tedy varim tak na tyden, a nedavam susenky a bohuzel uz od 7m nekojim. Ty davas Chocensky? Nekde jsem cetla/slysela, ze jogurty s vice nez 3%tuku jsou pro male deti prilis energeticke a zatezuji organismus
. Chocenak si kupuji sobe
, mala ma Hollandii nebo Activii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jaja157 Zatím dávám 4lžičky choceňáku na 8 lžiček ovocného pyré-dávám ho teprve třetí den a vše v pohodě a taky jí to moc chutná
Těď budu ubírat ovoce a přidávat jogurt. Jinak nám tento systém vyhovuje, kaká 2-3×denně(konzistence kaše-takže žádný bolení) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslela původně, že navařím a zamrazím, ale ochutnala jsem to a rozmražený je to hnus
.Takže papá jen čerstvý, maximálně ze druhého dne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monalka píše:
@AnitAma Já skleničky vůbec nepoužvám. Rozvařím jablíčko s něčím(hruška, broskev, nektarinka, borůvky…)rozmixuju a je super přesnídávka-dopoledne se sušenkou sunarkou, odpoledne s bílým choceňským jogurtem.Na poledne zeleninové pyré-brambora+něco(cuketa, kedlubna, mrkev, brokolice…)+maso(kuřecí, krůtí, králičí, telecí)a je super obídek. No a večer nemléčná kaše sunarka smíchaná s odstříkaným MM.No a mezi tím kojíme, jak si Aňa řekne(teda spíš zamrčí-má 7měsíců)PS. vařím vždy na 2dny.
Jo přesnidávky ovocné dělám taky radši domácí nebo koupím banán. Protože kupované jsou nic moc, je skoro ve všech cukr a další věci to je fakt. A ty taky nemám ráda jen ty ze 100 proc. ovoce a ty jsou celkem drahé. Daleko kvalitněji se dají udělat doma s tím souhlasím. Ale já myslela oběd masozeleninu. Já malému udělala domácí brambor a mrkev a prostě mi to nejedl
. Tak kupuju ty skleničky co jsem psala, ale jen čistě zeleninu a maso. A až bude větší tak se chystám taky dělat domácí. On totiž nemá rád zatím když je vtom jakýkoliv větší kousek..má rád úplné pyré..
Jen sem psala, že ty skleničky nejsou zas tak špatný když malý domací nejí a dají se z nich vybrat i bez soli a dalších věcí. Domací je každopádně domací to je jasné a kdyby mi to jedl taky mu dávám radši všecko domací. Ale skleničky zároveň nezatracuju. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monalka píše:
@AnitAma Nezdá se mi nutný do malé denně cpát modifikovaný škrob, cukr, místo brambor bramborové vločky a emulgátor, rajčatový protlak…já jsem zrovna ta co čte a řeknu ti, že by byl život jednodušší, kdybych nečetla
![]()
Jo a taky -pokud má něco trvanlivost 2nebo3roky, jako vhodná každodenní potrava pro mimi mi to rozhodně nepřijde
Ježiš vždyt jsem psala, že se dají koupit i skleničky bez toho
Pokud vybíráš tak koupíš normálně zeleninu ve skleničce bez toho co píšeš. Min. ty dvě značky co jsem psala to tak dělají..
Já to taky snad do dítěte necpu…říkala jsem, že to jde i bez toho pokud člověk vybírá! V každé skleničcké není protlak, cukr už vůbec a další takové já vůbec nekupuju teda..já kupuju jak říkám 95 procent zelenina a zbytek voda…takže jako doma.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jaja157 ten jogurt budu zatím dávat jen 2nebo3× týdně, je to přece jen kravské mléko, takže něco jiného než MM
ale myslím, že tak za měsíc už by ho mohla každý den
Holandie je taky super, určitě je dobrý ty značky vystřídat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monalka píše:
Já myslela původně, že navařím a zamrazím, ale ochutnala jsem to a rozmražený je to hnus.Takže papá jen čerstvý, maximálně ze druhého dne.
Tak to jsem asi divna-zamrazuji a chutna to i mne
. Co mala nesni, dojim. Delala jsem to tak pri mixovani, mackani a ted i u krajeni. Jsou to veci stare max.do tydne/dvou, spis min, takze to asi nestihne pojmout nejake pachute ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monalka píše:
@Jaja157 ten jogurt budu zatím dávat jen 2nebo3× týdně, je to přece jen kravské mléko, takže něco jiného než MMale myslím, že tak za měsíc už by ho mohla každý den
Holandie je taky super, určitě je dobrý ty značky vystřídat.
Jj, ja zacala davat jogurt az od ukonc.9m. A mala je na UM od ukonc.4m(v kombinaci s MM), takze na umelejsi chut uz byla navykla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jaja157 taky jsem mixovala-nemyslím, že to mražené chytalo pachutě, ale spíš ta konzistence, nejhůř chutnali brambory, jak kdyby tam byli nitky.
takže už jsem další nezkoušela. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečtu všechno, ale celkově se doporučuje začít míchat kupované s vařeným doma a pomalu měnit poměr ve prospěch domácího.
no, já jsem měla obě děti do roka výhradně na skleničkách a pak s nástupem do jeslí přešli na domácí stravu. ale vařila jsem už rovnou s naším jídlem, jen méně osolené a my s manželem jsme si dosolovali na talíři. pro mě byly skleničky úžasný vynález, kdy jsem nemusela tancovat kolem plotny kvůli jedné bramboře a mrkvi a mohli jsme pořád trajdat venku a po městě, kroužcích atd. ale tím ti nechci vnucovat, že skleničky jsou to nej. každá si najděme vlastní cestu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monalka píše:
@Jaja157 taky jsem mixovala-nemyslím, že to mražené chytalo pachutě, ale spíš ta konzistence, nejhůř chutnali brambory, jak kdyby tam byli nitky.takže už jsem další nezkoušela.
Tak, tuhle zkusenost nemam, u nas proste dobry
No, hlavne, ze robatkum chutna;)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu píše:
Nečtu všechno, ale celkově se doporučuje začít míchat kupované s vařeným doma a pomalu měnit poměr ve prospěch domácího.
no, já jsem měla obě děti do roka výhradně na skleničkách a pak s nástupem do jeslí přešli na domácí stravu. ale vařila jsem už rovnou s naším jídlem, jen méně osolené a my s manželem jsme si dosolovali na talíři. pro mě byly skleničky úžasný vynález, kdy jsem nemusela tancovat kolem plotny kvůli jedné bramboře a mrkvi a mohli jsme pořád trajdat venku a po městě, kroužcích atd. ale tím ti nechci vnucovat, že skleničky jsou to nej. každá si najděme vlastní cestu.
Já proti skleničkám v principu nic nemám, jen v těch „prvních“ příkrmech není taková rozmanitost (kupuji jen Alnaturu a BabyLove) a dost to leze do peněz. Chtěla jsem aspoň trochu ušetřit, když máme vlastní zahrádku ![]()
- Citovat
- Upravit
MishoOno asi co dite, to jine chute. U nas treba zarny priklad. Obema holkam jsem jako uplne prvni nabidla varenou mrkev, pastynak, cuketu, brambor, dyni, brokolici. Starsi nechtela, nedostala bych to do ni ani, kdybych se stavela na hlavu. Kupovane milovala. Byla na sklenickach cca do roka, pak presla postupne na domaci. Mladsi se chytla domaciho. A ta mi pro zmenu kupovane plivala, dokonce se z nich nekolikrat poblinkala. Takze je od zacatku na varenem. Tezko rict v cem to vezi. Mozne je i to ze starsi zacinala s prikrmy v zime, zelenina byla z obchodu, mladsi dostavala ze zahradky, ale to nemusi nic znamenat. Hodne kamaradek varilo a deti jim to jedly. A to kupovane samozrejme stoji dost, ale na druhou stranu, hlavne, ze prcek ji. A ze zkusenosti ani to varene nevyjde nejak extra levne, kdyz se snazis, aby to bylo pestre a varis z kvalitnich surovin ( hovezi, teleci maso, atd. )
Takze hlavne at prckum smakuje. ![]()
Jo a pokud mas sladkou mrkvicku ze zahradky, kterou ted nechce, doporucuju zamrazit na pozdeji. Treba ji pak vezme. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DP no my máme domácí i to maso ![]()
Ale včera jsem zazanamenala velký úspěch. Uvařila jsem domácí brambory, mrkev, květák a místo mixování ponorákem jsem to vzala lisem na česnek a jen trošku přichutila mrkví ze skleničky a snědla to všechno. Sice se netvářila stejně nedšeně, jako u skleničky, ale aspoň něco.
Možná nechce úplně rozmixované, kdo ví ![]()
- Citovat
- Upravit
@Misha no tak to pak chapu, ze se ti kupovat nechce
Tak zkousej, treba si zvykne. Drzim palec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit