Nechce mi vydat věci

Anonymní
13.2.14 18:13

Nechce mi vydat věci

Ahoj holky, potřebuji poradit zda má cenu se vůbec obracet na policii nebo na soud. prosím o zachování anonymity ;)
Jde tedy o to, že s ex jsme si zařídili byt. Pracoval takže nájem jsem platila z jeho peněz a výdaje na domácnost šly z mých peněz. Věci typu lednička, pračka, TV, gauč se kupovaly z peněz co jsem vybrala z mého spoření. Doklad mám jen od TV(12 000Kč), gauč a obývací stěna se kupovala od známé (dala by mi potvrzení o koupi). Dohoda byla, že mi postupně peníze za věci zaplatí, ale obrátil a nechce zaplatit ani věci mi dát. Ještě na bytě je kauce 8000Kč(nájemní smlouva byla psaná na mě) a ta tam také stále je a bydlí tam ex.
Je nějaká šance jak peníze nebo věci co tam jsou od něj dostat? Rok jsem čekala, že dohoda mezi námi klapne a stále nic… :,( :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7765
13.2.14 18:15

Dojdi na policii a zeptej se. Kámoška řešila takhle kuchyň, ale policie řekla, že tu si vzít nemůže páč je to pevné vybavení bytu nebo co to bylo za kravinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
13.2.14 18:16

A to má od té kuchyně fakturu a v bytě trvalé bydliště. Jediné co tak jí do bytu pustí, ale kuchyň jí nedovolí si vzít. Řeší to tedy soudně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.14 18:21

@Alises Já jsme tam měla trvalý pobyt teď už né a ani on tam nemá trvalý pobyt. Takže pokud bych zašla na policii tak by tam se mnou zašli a já si můžu pobrat ty věci? nemusím to dávat na soud?

• Citovat
  • Upravit
8151
13.2.14 18:21

Mě říkala advokátka, že jde podat k soudu žádost o vyrovnání majetku, podobně jako při rozvodu i když jste nebyli manželé, jen je tam lhůta 2 roky a už je to 8 let zpátky tak nevím jestli se to nezměnilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.14 18:22
@Alises píše:
Dojdi na policii a zeptej se. Kámoška řešila takhle kuchyň, ale policie řekla, že tu si vzít nemůže páč je to pevné vybavení bytu nebo co to bylo za kravinu.

to je poměrně „naivní“ názor - dojít na policii a „zeptat se“…policie řeší trestné činy a zjevně jí odkáže na občanskoprávní řízení či řešení. Mj. kuchyň je opravdu součástí nemovitosti (bytu, prostě čehokoliv) a jen tak ji odvézt opravdu nejde. Teda jde, ale ten, komu by byla odvážena má velké šance kuchň „uhájit“.
Zakladatelko, vyzvi svého ex písemně, ať ti buď zaplatí, či vydá věci, pokud tak neučiní a ty máš možnost prokázat, že jsi jejich vlastníkem, můžeš jej zažalovat buď jako žalobu na plnění - zaplať, či žalobu na „vydání“ - vrať

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
13.2.14 18:24
@Anonymní píše:
@Alises Já jsme tam měla trvalý pobyt teď už né a ani on tam nemá trvalý pobyt. Takže pokud bych zašla na policii tak by tam se mnou zašli a já si můžu pobrat ty věci? nemusím to dávat na soud?

Tak zkus na policii zajít s tou nájemní smlouvou. Oni ti řeknou, jestli to stačí. Podle mě to stačit bude. Když je napsáno, že byt máš v pronájmu ty. Oni tam s tebou zajdou a ty si budeš moct vzít ty věci, ale musíš mít od toho doklad a zároveň to nemůže bejt pevné vybavení bytu. Nevím co považují za pevné vybavení bytu. Kámoška to řešila minulej týden, tak předpokládám, že žádná změna neproběhla od té doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.14 18:24
@Anonymní píše:
@Alises Já jsme tam měla trvalý pobyt teď už né a ani on tam nemá trvalý pobyt. Takže pokud bych zašla na policii tak by tam se mnou zašli a já si můžu pobrat ty věci? nemusím to dávat na soud?

a na tebe je napsaná nájemní smlouva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
13.2.14 18:26
@Anonymní píše:

já si myslím že pokud je byt psaný na tebe tak on tam nemá co dělat, nemá žádné právo se tam zdržovat takže teoreticky by policie mohla pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
13.2.14 18:27

@kočička Evička To není naivní názor, ale zkušenost mé kamarádky z minulého týdne ;). Zašla na policii a tam jí řekli co a jak. Kuchyň je sice součástí nemovitosti, ale přijde mi to padlé na hlavu když má doklad od té kuchyně, že jí koupila ona i zaplatila ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.14 18:29

@Alises @kočička Evička
Právě, že už není já už tam nebydlím rok(mám trvalý pobyt už jinde),ale když jsem tam bydlela smlouva byla vedena na mě. Jen ty věci jsem mu nechala, ale doklady o zaplacení mám. Přenechala jsem mu tam i kauci v hodnotě jednoho nájmu.

• Citovat
  • Upravit
7765
13.2.14 18:30
@Anonymní píše:
@Alises @kočička Evička
Právě, že už není já už tam nebydlím rok(mám trvalý pobyt už jinde),ale když jsem tam bydlela smlouva byla vedena na mě. Jen ty věci jsem mu nechala, ale doklady o zaplacení mám. Přenechala jsem mu tam i kauci v hodnotě jednoho nájmu.

Hele, tak to netuším. Bude muset poradit někdo jiný. Já vím jen o tom co jsem psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24146
13.2.14 18:30

Kdyby před PČRkou uznal, že ty věci jsou tvoje, vydat ti je musí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.14 18:32

@Liren nemyslím si, že jim řekne ano vše je její…Mě dnes řekl, že mi prostě nic nedá, že jsme spolu žili a tím to končí.

• Citovat
  • Upravit
7765
13.2.14 18:34

Hele a kde má ty věci teda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová