Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Liren nemyslím si, že jim řekne ano vše je její…Mě dnes řekl, že mi prostě nic nedá, že jsme spolu žili a tím to končí.
to je mi jasný, spíš jsem to myslela, že kdyby se „ukecl“ před přivolanou policií, že by to pak vydat musel
@Alises no ty věci jsou v tom bytě Ex tam stále bydlí i s těma věcma(nechala jsem mu je tam v domění, že mi je postupně splatí. Teď otočil, že nic platit nebude)
@Anonymní píše:
@Alises no ty věci jsou v tom bytě Ex tam stále bydlí i s těma věcma(nechala jsem mu je tam v domění, že mi je postupně splatí. Teď otočil, že nic platit nebude)
No a nájemní smlouva už je na něj? Hm to tě do toho bytu už nepustí policie asi. Budeš muset to vyřešit jinak, ale to určo půjde pokud máš doklady. Bohužel ti, ale neporadím jak.
@Liren Takže když zajdu na policii tak tam se mnou zajdou?(i když už tam nemám trvalý pobyt a ani nájemní smlouvu prostě s tím bytem v tuto chvíli už nic společného nemám nebo se mi vysmějou a řeknou ať to dám k soudu? ![]()
Zakladatelko a ta nájemní smlouva je určitě změněná na něj? Jsi si jistá? Ptám se jen, protože kdyby né a on třeba dlužil na nájmu, mohla bys mít ještě problém. Každopádně udělej co ti říká, vyzvi jej písemně, ať ti vrátí tvé věci, či zaplatí za ně… Jinak jak tady někdo psal, že když cosi před policií „uzná“, že ti to k něčemu bude, tak fakt nebude, věř mi, že tě odkáží na občanskoprávní řízení. Pokud by jsi měla nájemní smlouvu na sebe, či trvalej pobyt, je to něco jiného, ale nemáš ani jedno, ani druhé.
@Alises to já nevím jestli mu ten majitel dal podnájemní smlouvu, říkám rok jsem se o něj nestarala jen párkrát mu zavolala kdy pošle peníze..Až teď to chce řešit, když řekl, že mi nic nedá
@kočička Evička ta nájemní smlouva (co byla psaná na mě) byla na dobu určitou a už skončila. Nevím jestli teď má smlouvu na sebe on či tam bydlí a žádnou nájemní smlouvu nemá ![]()
@Anonymní píše:
@Liren Takže když zajdu na policii tak tam se mnou zajdou?(i když už tam nemám trvalý pobyt a ani nájemní smlouvu prostě s tím bytem v tuto chvíli už nic společného nemám nebo se mi vysmějou a řeknou ať to dám k soudu?
hele u nás si bývalý nájemník nechal věci rok
(já mu je hloupá skladovala) a po roce se násilím vecpal do bytu, já na něj zavolala pčr páč přišli dva a já se sama bála, a oni místo toho, aby řešili že jsou neoprávněně v bytě, tak řešili, že jim mám vydat jejich věci
(mmch stzolek a pár krámů za pár stovek), takže před bytem ztavolat policii, že odmítá vydat věci
Jo a to tam neměl bydliště nikdy, jen podnájemní smlouvu rok starou ![]()
@Liren takže to udělám tak, že zajdu na policii.. Jenže co když on nebude doma? to se tam zase nedostanu nijak… ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebuji poradit zda má cenu se vůbec obracet na policii nebo na soud. prosím o zachování anonymity
Jde tedy o to, že s ex jsme si zařídili byt. Pracoval takže nájem jsem platila z jeho peněz a výdaje na domácnost šly z mých peněz. Věci typu lednička, pračka, TV, gauč se kupovaly z peněz co jsem vybrala z mého spoření. Doklad mám jen od TV(12 000Kč), gauč a obývací stěna se kupovala od známé (dala by mi potvrzení o koupi). Dohoda byla, že mi postupně peníze za věci zaplatí, ale obrátil a nechce zaplatit ani věci mi dát. Ještě na bytě je kauce 8000Kč(nájemní smlouva byla psaná na mě) a ta tam také stále je a bydlí tam ex.
Je nějaká šance jak peníze nebo věci co tam jsou od něj dostat? Rok jsem čekala, že dohoda mezi námi klapne a stále nic…![]()
SMlouva o najmu je na tebe, tak on tam nema co delat a i kdyby byl uvedenej jako spolubydlici, tak ty rozhodujes o tom, jestli tam smi byt…Zavolej policii ze je cizi clovek v tvem(pronajatem) byte at ho vyvedou…
@Aditiv jenomže já už tam nemám trvalý pobyt a už ani podnájemní smlouva není platná vypršela když jsem od tama odcházela. ![]()
@Anonymní píše:
@Aditiv jenomže já už tam nemám trvalý pobyt a už ani podnájemní smlouva není platná vypršela když jsem od tama odcházela.
Hmm tak to mas blbi. Tam se hraje jenom na to, jestli mas doklad o koupi na kterym je uvedeno tvoje jmeno. To potom muzes jit v klidu na policii a pak uz to jde samo. Kdyz na dokladu tvoje jmeno neni, tak to bude slozitejsi, ale i tak pres policii. To bych udelal jako prvni krok, podat trestni oznameni na kradez, nebo neco podobnyho. Myslim, ze jinak to nepujde. Kdyz uz to s nim nejde po dobrym…
@Anonymní píše:
@Aditiv jenomže já už tam nemám trvalý pobyt a už ani podnájemní smlouva není platná vypršela když jsem od tama odcházela.
prosímtě, jsi si třebas jistá, že ta nájemní smlouva neměla tzv. prolongaci, to znamená, že se automaticky prodlužuje např. o další rok, pokud strany smlouvy výslovně nepotvrdí, že nemají na jejím dalším trvání zájem? Bacha na to…máš podepsaný s pronajínmatelem předávací protokol při skončení nájmu?
@Aditiv byla jsem prostě blbá a naivní, že jsem mu věřila…teď když jsem mu řekla, že ty prachy chci nebo si vemu věci tak se mi vysmál, že mi nic nedá a do bytu mě nepustí..Tak nevím co teď…
Pokud zajdu na policii tak nevím zda se mi nevysmějou, že tam nemám TP a ani nájemní smlouvu. ale mám ty učtenky to je vše
.