Nechce mluvit a kousat kousky

38
6.8.18 13:54

Nechce mluvit a kousat kousky

Zdravím, mám 20 měsíčního chlapečka a nechce vůbec mluvit kromě táta neřekne nic, je jinak šikovný vnímavý a umí si po svém vše říct, dr teda tvrdí že některých dětem se hold ještě nechce a ze zatím nemáme řešit ale nedavno jsem četla článek který souvisí s naším druhým problémem a to je ze mu pořád dělají problém kousky od nás teda si vezme celou těstovinu nebo kus masa dokonce sní i celý párek ale ve svém jídle ve stolicce mu vadí každý kus vždy ho rukou vynda ven a podá mi to ze to nechce, četla jsem ze dite které neumi dostatečně kousat nemá posíleny ty svaly atd a tím pádem ma i problém s tím mluvením ma někdo s tím také zkušenost, a třeba zda to přešlo nebo tak něco děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
457
6.8.18 13:58

Ahoj taky se malému nechce kousat ale nějak to dá.jsou mu 2 a do dnes bojujeme s obedama má to na malé kousky ale sni něco.jinak mluví něco?můj mluví jen slova nějaké jinak taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
6.8.18 14:04
@Milacek2016 píše:
Ahoj taky se malému nechce kousat ale nějak to dá.jsou mu 2 a do dnes bojujeme s obedama má to na malé kousky ale sni něco.jinak mluví něco?můj mluví jen slova nějaké jinak taky ne.

Nás mluví perfektně táta a výjimečně máma a pak už jen baf a napodobuje psa a auto to je vše a to na něj mluvím jak papoušek pořád az je to někdy uz k zblazneni, ja mu třeba maso nakrájím na malinke kousky a pokud je to v omáčce tak sní i k tomu rýží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
6.8.18 14:05

Tady 20m. Asi jeste mesic dozadu jsem resila, ze neji kousky, ze ji nadavuje, kdyz ma neco vetsiho v puse. Ani maso napizlane na mini kousicky v kremove omacce nedavala. Tchyne mi to neverila, rikala mi, ze uz neni miminko a musim ji davat kousky. Dala ji neco k jidlu a pak jsme malou skoro museli obratit nohama vzhuru, aby se neudusila.

Mluveni ji teda problem nedela, ale mam dojem, ze mimo jine byl problem ten, ze ji teprve ted narostly stolicky. Ona bez tech zubu proste nekousala.

Spravilo se to samo od sebe z niceho nic. Jidlo je teda v posledni dobe vseobecne problem, ale uz se alespon nedusi a snazi se kousat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
6.8.18 14:08
@warita píše:
Tady 20m. Asi jeste mesic dozadu jsem resila, ze neji kousky, ze ji nadavuje, kdyz ma neco vetsiho v puse. Ani maso napizlane na mini kousicky v kremove omacce nedavala. Tchyne mi to neverila, rikala mi, ze uz neni miminko a musim ji davat kousky. Dala ji neco k jidlu a pak jsme malou skoro museli obratit nohama vzhuru, aby se neudusila.

Mluveni ji teda problem nedela, ale mam dojem, ze mimo jine byl problem ten, ze ji teprve ted narostly stolicky. Ona bez tech zubu proste nekousala.

Spravilo se to samo od sebe z niceho nic. Jidlo je teda v posledni dobe vseobecne problem, ale uz se alespon nedusi a snazi se kousat.

Takže stolickama se to zlepšilo ? U nás jsme právě hodně pozadu se zuby máme jen tři dole a čtyři nahoře to vše tak jsem si právě říkala že nemá čím ale všude čtu ze to nemá souvislost ze umějí dasnemi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.18 14:08

Holkam bude 2 a ctvrt roku a s kousama bojujeme doted :cert: . I jsem tu zadavala diskuzi. Kazde jidlo, kdyz to neni kase nebo jogurt je boj. Ted se to trosku zlepsilo, ale furt to neni ono. A mluveni ?? Nooo na dvoulete holky asi mluvi malo, ale ja jsem spokojena. Daji uz i dve slova dohromady. Vetsinou je to mami .. a neco. A kazdy den mam pocit, ze zvetsuji slovni zasobu. Tu maji bych rekla vcelku velkou. Jen porad spis mluvi jednoslovne … rekla bych, ze u nas je to jidlo vetsi problem. Zatim se ani sami nenaji a ani je to neucim, protoze jsou to nejedlici a maji ten.problem jidlo zpracovat. Ony ochutnaji uplne vsechno. Jakmile mame s mojim jidlo, hned letijou ochutnat. Ale vzdy jen jednu dve lzicky a maji plne pusy a dost … a pak to dlouho v pusince zpracovavaji. Jakoby cekaly az se to slinama rozpusti a budou to moct spolknout. No ted uz i vidim, ze zvykaji a jak jsem psala je to lepsi, ale porad masakr. Pujdou ted do skolky, tak jsem zvedava, jestli se to zlepsi.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
6.8.18 14:22
@sprajtka píše:
Takže stolickama se to zlepšilo ? U nás jsme právě hodně pozadu se zuby máme jen tři dole a čtyři nahoře to vše tak jsem si právě říkala že nemá čím ale všude čtu ze to nemá souvislost ze umějí dasnemi

Ahoj u nás to spojitost mělo.. myslím to zlepšení když mu narostly stoličky. Do té doby problémy s kousáním ono se mu to nahrnulo dozadu a pak se dávil.. když si to člověk vezme já taky nekoušu předníma, automatika kousu spíš vzadu a stoličkama :lol: a po dásních jim to může klouzat a neni to prostě ono

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
6.8.18 14:24
@sepru píše:
Ahoj u nás to spojitost mělo.. myslím to zlepšení když mu narostly stoličky. Do té doby problémy s kousáním ono se mu to nahrnulo dozadu a pak se dávil.. když si to člověk vezme já taky nekoušu předníma, automatika kousu spíš vzadu a stoličkama :lol: a po dásních jim to může klouzat a neni to prostě ono

Děkuji tak snad se to zlepší az bude mit víc zubu než 7

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
6.8.18 15:03

@sprajtka rozhodně to řešíte…ono čím dýl se vše řeší..tím hůř. Vum že se dává dětem čas..ale to bych nechala na zvážení lékaře než emimina…
Teda aspoň pediatr by to měl zvážit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
6.8.18 15:14
@pajinkapajinka píše:
Holkam bude 2 a ctvrt roku a s kousama bojujeme doted :cert: . I jsem tu zadavala diskuzi. Kazde jidlo, kdyz to neni kase nebo jogurt je boj. Ted se to trosku zlepsilo, ale furt to neni ono. A mluveni ?? Nooo na dvoulete holky asi mluvi malo, ale ja jsem spokojena. Daji uz i dve slova dohromady. Vetsinou je to mami .. a neco. A kazdy den mam pocit, ze zvetsuji slovni zasobu. Tu maji bych rekla vcelku velkou. Jen porad spis mluvi jednoslovne … rekla bych, ze u nas je to jidlo vetsi problem. Zatim se ani sami nenaji a ani je to neucim, protoze jsou to nejedlici a maji ten.problem jidlo zpracovat. Ony ochutnaji uplne vsechno. Jakmile mame s mojim jidlo, hned letijou ochutnat. Ale vzdy jen jednu dve lzicky a maji plne pusy a dost … a pak to dlouho v pusince zpracovavaji. Jakoby cekaly az se to slinama rozpusti a budou to moct spolknout. No ted uz i vidim, ze zvykaji a jak jsem psala je to lepsi, ale porad masakr. Pujdou ted do skolky, tak jsem zvedava, jestli se to zlepsi.....

Takze ty davas do skolky nemluvici deti, ktere se sami nenaji? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
6.8.18 15:28

se žvýkáním neporadím, ale s mluvenim jsme si taky počkali. syn ve 20m řekl jen máma, táta. jinak naprosto nic, komunikoval jen HMM. rozmluvil se tak nejak pomalinku a ted, o rok později, mluví ve větách, skloňuje, začíná i casovat. takže neves hlavu, některé deti proste mluvit driv nepotřebuji. ad kousani - je pravda, ze zvykanim se posilují svaly potřebné pri mluvení a muze to mit u vas souvislost, ale to uz je na posouzení odborníkem… :think:

• Citovat
  • Upravit
6.8.18 15:34

@vertunka ve dvou letech urcite neni podminka aby jedli sami. By me zajimalo kolik triletaku ji samo priborem. A s tim mluveni jsem psala ze mluvi, ale urcite ne jak nektere dvoulete deti … To jsem zas neco napsla. Samozdrejme kdyz to nepujde tak je dam pozdeji. Predstav si, ze pokud skolky berou dvoulete prcky jsou pripraveni i na plinky. Nebudu se tu obhajovat …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.18 16:45

Nevím no syn ji kousky od roka +/- má teď 20m a nemluví, všemu rozumí, přinese, ukáže, podá, ale mluvit nebude a to denně čteme, zpíváme ukazujeme v knížce, ukazuje k říkankám různé pohyby, ale mluvit nechce. Neřeším, kluci bývají pomalejší, má svoji řeč takže zticha není, zas je šikovnej co se týká pohybu. Dvojčata co jsou o 7m starší začali mluvit okolo 2 let a i teď na těch 27m dost věcí neumí nebo komolí. Takže za mě normální vývoj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
6.8.18 21:53

Děkuji moc maminy ???? je vidět že jsou opravdu každé dítě jiné a jinak se vyviji jen se člověk boji aby něco nezanedbal všude samý články atd že když bude pozdě mluvit bude později mit i problémy ve škole a když nebude jíst kousky bude mít pak problémy vím někdo může říct že to třeba moc řeším ale mám první a hodně mi záleží na něm a chci aby byl v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí