Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, jsme na UM skoro mesic a neco a malymu jsou 3 mesice a 10 dni.. Doted papal z flasky normalne, jenze tedka z niceho nic nechce papat, davku ma mit 150ml a on vypije jen takovych 50-60.. Pak cele dny probreci, nechce spinkat nic.. Protoze je asi hladovy, ale to mlicko proste do nej za kazdou cenu nemuzu dostat… Cetla jsem ze to muze byt kvuli zubum, je to mozne ve 3 mesicich? Nebo jestli mu mlicko treba nechutna?
ja uz fakt nevim
V noci ale vypije celou tu 150tku.. Ale to se budi jen jednou za noc jinak spinka. Nicmene dekuji za jakoukoliv odpoved.. Uz si nevim rady, prosim bez rypani
Nemá moc malý průtok v dudliku, že ho to třeba štve? Jinak ve 3 měsících bývá růstový spurt, dítě chce sat menší dávky častěji, což není moc dobře při UM, by ho pak bolelo bříško.
Zkusila jsi mu mezi krmením nabídnout třeba vodu, případně čaj? Třeba by ho to trochu osalilo.
@Kaca307 ja bych si tipla,,bojkot kojeni”. I kdyz je na flasce. Po 3.mesici mi to syn začal dělat taky, trvalo to cca 14 dni. Pak se to zase hodilo do pořádku. A v mem okolí přesně tento,,bojkot” v tomhle veku zažila každá maminka s ditkem na flasce…pokud nebude nejak hubnout, tak bych nestresovala. Připadne bych mu mliko zkusila podat lzickou/strikackou, kdybys mela obavy z dehydratace…
@Helileli jo cajik jsme zkouseli a ten vypije normalne, treba 20-30ml takze nevim jestli to fakt neni mlickem.. :/
@Kaca307 jaké UM dáváš? Zvětši průtok, já tohle zažívala u kluků a byl to boj
Nesnesli silikonovou savičku, pak jsem měnila i UM. Nakonec oba byli na Sunaru ten je oproti ostatním víc do sladka. Pokud dáváš čaj a ten je sladký tak UM nechce, ono moc sladké neni ![]()
Okolo tretiho mesice se sani meni z reflexniho na vedome a nektera miminka to hure zvladaji. Pockala bych, nekterym miminkum i tato davka staci na prospivani…