Nechce pít mlíko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
114
25.8.12 20:00

nechce pít mlíko

Ahojky holky. Malý má 10 měsíců, a nechce mi vzít do pusy žádné mlíko. už nevím co s ním Sad Ráno mi vypije obě prsa a za celý den pak už neveme do pusy ani prso, ani umělé mlíko, zkoušela jsem i více druhů flašek s různými dudly, jakmile prostě ochutná, že je to mlíko, prská a nedá flašku do pusy (zkoušela jsem mu tam odstříkat i mateřské, ale nepomohlo).Z flašky čajík pije ale normálně. Co mám dělat? dávám mu denně jogurt a na večeři mléčnou kaši. děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
522
25.8.12 20:05

Jogurt denně klidně dávej neublíží mu, dávám taky denně jogurt nebo kefír a to mi normálně mléko večer a ráno pije.Co třeba zkusit chleba s lučinou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
25.8.12 20:10

Pokud jednou deně kojíš dáš mléčnou kaši a jogurt, je to ok, nedělej si z toho hlavu! mlj syn začal prso odmítat v 8. měsíci pil jen v noci a od 9. měsíce se mi odstavil úplně, žádné UM nechce pije mi jen od nestlé mlíčko s kaší tak ho zkus ;) jinak já se tímm trápila nutila ho, byla pomalu hysterická, ale když nechce nechce, asi mu to stačí, to tělo pozná co potřebuje :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
25.8.12 20:20

To mlíčko s kaší od nestlé myslíš v takové té krabičce s příchutí? to jsem taky zkoušela, ale bez úspěchu.
Starší dcera mi po skončení kojení v 15 cti měsících taky nepila už žádné mlíko, ale malý už v těch 10 měsících..
Když mu nabídnu během dne prso, jen se otočí a prská, nebo mě dokonce jen kousl :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
25.8.12 20:21

Máme problém, že má jen 2 zuby a když mu dám něco i na malý kousek tak se pořád dáví :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
25.8.12 20:22
@prudusinka píše:
Jogurt denně klidně dávej neublíží mu, dávám taky denně jogurt nebo kefír a to mi normálně mléko večer a ráno pije.Co třeba zkusit chleba s lučinou

Máme problém, že má jen 2 zuby a když mu dám něco i na malý kousek tak se pořád dáví :-(
 Napsa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
25.8.12 20:26

Cpala bych mlecne vyrobky a neresila to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
25.8.12 20:38

Pokud pije ráno obě prsa, pak má jogurt a kaši, tak bych byla v pohodě.
Jí ti ovoce? Zkoušela jsi mléčný koktejl (z UM nebo MM)? Dělám to prckovi někdy na svačinu, že mu rozmixuju mlíčko s banánem (jahodama, borůvkama) a může se po tom utlouct :palec:
Jinak můj má také 2 zuby a chleba zvládá skvěle (už jako bezzubý ho zvládal), ale musím mu ho nakrájet na pidikostičky a ty mu dávat do pusinky. Sice půl krajíce chleba jí půl hodiny, ale zvládá to (je potřeba hodně zapíjet).

• Citovat
  • Upravit
114
25.8.12 20:46
@Billi píše:
Pokud pije ráno obě prsa, pak má jogurt a kaši, tak bych byla v pohodě.
Jí ti ovoce? Zkoušela jsi mléčný koktejl (z UM nebo MM)? Dělám to prckovi někdy na svačinu, že mu rozmixuju mlíčko s banánem (jahodama, borůvkama) a může se po tom utlouct :palec:
Jinak můj má také 2 zuby a chleba zvládá skvěle (už jako bezzubý ho zvládal), ale musím mu ho nakrájet na pidikostičky a ty mu dávat do pusinky. Sice půl krajíce chleba jí půl hodiny, ale zvládá to (je potřeba hodně zapíjet).

ovoce mi jí krásně a kolik dáváš mlíka na jeden banán? to bych zkusila, že bych mu to udělala spíše hustější at tam cítí více banánu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
25.8.12 20:49

Beru to od oka. Mixnu banán a podle toho, jak chci velkou porci, tak si umíchám UM. Takže někdy 100 ml a někdy 150 ml. Ale u nás není s mlíkem problém.

• Citovat
  • Upravit
81477
25.8.12 21:03

Prso, jogurt kaše mi přijdou OK jako mléčná dávka. Pomalu můžeš začít zkouše acidofilní mléka nebo jiná zakysaná, do jídla smetanu nebo pokud nechceš, tak UM (brkaše, dýňová polévka nebo jjiné krémové pppolévky), tvrdé sýry, tvaroh…
mám to s dcerou stejně, dá se říct, že mi to netrápí. teď jí občas udělám jahodový koktejl, ten si dá. jinak mlíko v tekuté formě nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
25.8.12 21:22

Desetiměsíční už podle mě nepotřebuje přes den mlíko…
my to řešili na osmiměsíční prohlídce /konala se skoro v 9M z důvodu dovolené/ a mudra mi řekla, že když si dá večer a ráno dohromady cca těch 400 ml mlíka, tak přes den stačí jedna dávka v jogurtu nebo v mléčné kaši, že to stačí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
25.8.12 21:53

Moje je bez mlíka úplně :,( pokud nepočítám jogurt ráno, nic ani co mlíko chutí připomíná nechce :nevim: taky má 10měsíců :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
26.8.12 09:16
No hele mi máme zubů 5 a stenjně mi nejí kousky v ničem, takže všechno prostě mixuju jinak mi z jkousků blinká když má rohlík tak ho jen žužlá hrajesi, nejí ho.. mi taky mlíko nepijem krom toho s tou kaší, jinak má jogurt (občas taky mi ho moc nehcce) a mléčnou kaši tu má rád, m hele když nechce nechce tak ho zkus pár dní nechat a třeba si pak nějaký mlíčko vezme.. uvidíš.. banánovej sunar jsi zkoušela? já mu třeba k snídani rozdrtím piškoty, namixuju banán a zaleju to trochou sunaru jen aby to nebylo nějak extra vodový a dávám mu to k snídani lžičkou, co tak yjinýho v 5 ráno když nic nechce že jo?
@kermi píše:
Máme problém, že má jen 2 zuby a když mu dám něco i na malý kousek tak se pořád dáví :-(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
26.8.12 09:50

Myslím, že to není o zubech. mladší jedla kousky bez jediného zubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí