Nakrmit dřív?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
poradíte prosím?
Ahojky holky chtěla jsem oprosit o rady, nazory a vůbec třeba nějaké vychytávky. Malej je narozen o 5 tydnů a 3 dny dříve a ted k jádru věci-je mu 3,5 měsíce-nechci do něj cpát zeleninu, ovoce a tvrde najet na příkrm dříve-to až po uk.4 měsíců, ale trochu bojujeme s mlíčkem. Malej je od narození na UM. A ted onen problém-sem tam vydržíme spát i 6 hodin skoro vždy vydrží i o hodinu déle, ale poslední dobou se stává, že prostě po hodině od jídla hledá a pláče. Bříškem, prdama ničím to není-prostě hlady. Bavila jsem se s dr a ta mi řekla, že může UM nejméně po 2 hod a, že mléko měnit nemám-bříšku neprospívá změna mléka a malej z necelých 2 kg přibral až na 5 kg takže mu prospívá. Jak říkám někdy se stane, že vydrží spát i o hodinu, nebo i víc déle, ale někdy je tu to ALE. Zkoušela jsem mezi jídlem čajík jenže nenechá se tím ošidit a jak mám asi řvoucímu mimču vysvětlit, že musí ještě hodinu vyržet, že dřív nemůže? Rozhodně nechci být za matku tyranku nebo mu nějak uškodit, ale co si myslíte o hooodně řídké kašičce do UM? nebo třeba kousku rozmix. banánu do UM? jestli někoho rozčílím omlouvám se-vím, že ted je vše jinak a proto se nemám moc s kým poradit.Jen už sem zoufalá. Moc děkuji za názory
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já bych i dítěti, které je na UM, dala podle toho, jak chce samo. Nevím, zda dáváš nějaké pití, je vedro, dusno, může mít jen žízeń, ale i hlad. Vystřídat na dítěti tři druhy UM za týden by mu asi neprospělo, ale pokud přestane UM vyhovovat, tak přeci jsi někde nepodepsala smlouvu jen s jedním výrobcem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to já bych po hodině Um nedávala
Ale asi bych fakt zkusila změnit značku Um, jiné ho může zasytit víc. Jaké Um máte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych asi přidala do UM trošku nemléčné kašičky, např. od Sunarky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenže zase si říkám kdyby mu nevyhovovalo tak by tak krásně nepřibíral a nespal po něm i 6 hodin
máme polský nutrilon ( prosím neukamenujte mě),ale toto mléko jsem zvážila po spoustě přečtenych diskuzí a ujištění, že je toto mléko v pořádku a neublíží mu
k pití dáváme čajík jenže na ten se jen ušklebí a nechce ho…nedala jsem mu samozžejmě nikdy dřív jak po 2 hod kvůli strávení předchozího…jenže jak mu mám vysvětlit že musí ještě hodinu vydržet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikysek1 No tak zkus sunar, je nejsytější a vyjde tě na stejné peníze. kdo by tě kamenoval, spousta matek dává mléko z DM a rosmmanu, to vyjde na stejno, jen po těch polských aférách bych k polskýmu mléku měla odpor
Jako kaší nic nevyřešíš, akorát ho zabetonuješ, kór když je nedonošenej, to bych fakt nedokrmovala dřív jak na začátku 6 měsíce. Jeho trávicí soustava musí dozrát.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sunar už sme zkoušeli a ten nás ucpává
to bylo mnohem horší-bez teploměru se sám nevykadil takže to bohužel není pro nás řešení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikysek1 já bych se fakt nebála, tyhle pověry o rozmezích mezi jídly se šíří i mezi kojícími, podle mě je to blbost, zkrátka bych mu dala mlíko a hotovo. Pokud fakt dát nechceš (ale tak vyzkoušet bys to mohla, dítě na to neumře), tak nedávej čaj, první by snad měl být pokus o podání vody, nevím, proč všichni „čajíčkují“. případně koupit nějaký nápoj z DM či Rossmanna od 4m a tu vodu mu tím trochu přichutit (u nás jela z Rossmanna ta jejich značka, kombinace meduňky a hrušky, ředěný vodou, není to přislazovaný).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikysek1 Ty doktorky opravdu nemají rozum. Pokud má hlad, dej mu. A je to. Špatně mu nebude. Pokud má hlad, má prázdné břicho. Tráví rychleji, asi roste. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych dala mlíčko dřív, nevidím duvod proč to nezkusit. Pokud mu to bude vadit tak přiště už to neuděláš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud bys chtěla třeba zkusit jinou značku tak zkus Hami, pár mlíček nás taky pořádně zabetonovalo, ale tohle mlíčko vzala malá v pohodě, dobře chutná a pěkně po něm kadí (obsahuje něco pro spokojené bříško
). Nemůže se u vás jednat třeba o růstový spurt? Jestli jo tak bych mu dala mlíčko tak jak potřebuje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Edit, ja vas nedocetla a poradila blbost ![]()
Příspěvek upraven 25.08.12 v 20:25
- Citovat
- Upravit
Aha, tak jsem to docetla vsechno a vyplyva z toho, ze ma asi opravdu hlad, ze by spurt? A vic najednou nevypije? Tak kdyz mu to das driv, tak v nejhorsim mu bude blbe a priste nedas… Uvidis.
- Citovat
- Upravit
Po Hami zase blinkal
Sunar ucpával
a po Babylove nevydržel ani hodinu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když udělám 150 ml nesní to…když 120 ml sní to, ale nevydrží…a když mu po 120 přidělám snědl by i 250 ml což je na něj hodně myslím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit