Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Pomoooooc, dělám poprvé krém na štafetky a jakmile jsem přidala do vyšlehaného krému z másla, cukru a kaše z mouky a mlíka kávu, tak se mi ten krém zase rozdělil a nechce se spojit. jak na to, prosím!!!
To se asi zdrcnul. Rozehřej trošku másla v mikrovlnce a pomalinku ho tam zašlehávej
Dalas tam to kafe asi moc teplé. Vyšleháním nad parou by se to mohlo zase spojit. Potřebuješ, aby se vyrovnaly teploty jednotlivých složek.
Já myslím že stači dát misku do horké vody a vyšlehat to. Al
espon tak nás to učily ve škole a mě to vždycky pomůže.
Mně vždy stačí tak na 10 vteřin strčit celou nádobu do mikrovlnky a promíchat.
Mám problém s krémem na dort, včera večer jsem ho utvořila z tvarohu, vyšlehané šlehačky, cukru a mixovaných jahod. Ráno se mi zdál řídký, tak jsem přidala změklé máslo, myslela jsem si, že to zhoustne a bude to v pohodě, ale to máslo se nechce v žádném případě se zbytkem spojit, zkoušela jsem i teplo, to máslo v krému je už krásně měkké, ale nespojí se! Lze to nějak? Nebo je prostě problém ta voda v jahodách? Dík za každou radu. ![]()
@hehehe problém je v tom, že máslo nepojme tu vodu, je jí tam moc..pomůže jedině zašlehávat pořád máslo, až bude poměr vyvážený..ale jestli tam máš tvaroh, šlehačku a ještě jahody, tak na to by padlo teda hodně másla a z lehkého krému uděláš hromadu krému máslového ![]()
Pokud chcete mermomocí tenhle krém zachránit, zkuste přidat mascarpone, jinak bych ho použila jako náplň do koláče (v teple z něj vyjde voda a tvaroh se zahustí) a udělala krém nový, jenom místo šlehačky a cukru použijte trošku kondenzovaného slazeného mléka. Jahody s cukrem totiž pouští hrozně vodu. Pokud tam nechcete mít vyloženě kousky jahod, tak je rozmixujte a část vody sceďte (je z toho výborná šťáva na pití).
Uff, tak máslo se konečně rozpustilo! Chtělo to opravdu vyšší teplotu, než jsem si myslela, krém je krásný, chuťově výborný, akorát je zase řídký, že… Takže se chladí v lednici a jsem zvědavá, co to udělá. ![]()
@Saatine Dík za radu s tím svařením jahod, to by mě vůbec nenapadlo.
@hehehe píše:
@jakákoliv
Já vím, jsem blbá!!!
Prosimtě, stane se
udělej nový a tohle použij do koláče, jak tu někdo psal ![]()
@hehehe sice uz mas vyřešeno, ale pro priste základní pravidlo - kdyz spojuješ máslo a to ostatní, musi to mit stejnou teplotu, a nejlépe rozslehat máslo a do nej postupně zaslehavat další suroviny. ![]()
@Marie432875
Jo jo, velká chyba, ten zbytek byl studený…
Dorty dělám výjimečně.