Nechce se spojit krém

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1709
10.12.12 17:28

nechce se spojit krém

Pomoooooc, dělám poprvé krém na štafetky a jakmile jsem přidala do vyšlehaného krému z másla, cukru a kaše z mouky a mlíka kávu, tak se mi ten krém zase rozdělil a nechce se spojit. jak na to, prosím!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2457
10.12.12 17:48

To se asi zdrcnul. Rozehřej trošku másla v mikrovlnce a pomalinku ho tam zašlehávej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
10.12.12 17:54

Dalas tam to kafe asi moc teplé. Vyšleháním nad parou by se to mohlo zase spojit. Potřebuješ, aby se vyrovnaly teploty jednotlivých složek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10.12.12 17:59

Já myslím že stači dát misku do horké vody a vyšlehat to. Al :) espon tak nás to učily ve škole a mě to vždycky pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
10.12.12 18:04

Také zašlehávám nad parou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
10.12.12 18:11

Pára zabrala, děkujiiiiiiiiiii!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8836
10.12.12 18:16

Mně vždy stačí tak na 10 vteřin strčit celou nádobu do mikrovlnky a promíchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
23.6.17 09:26

Mám problém s krémem na dort, včera večer jsem ho utvořila z tvarohu, vyšlehané šlehačky, cukru a mixovaných jahod. Ráno se mi zdál řídký, tak jsem přidala změklé máslo, myslela jsem si, že to zhoustne a bude to v pohodě, ale to máslo se nechce v žádném případě se zbytkem spojit, zkoušela jsem i teplo, to máslo v krému je už krásně měkké, ale nespojí se! Lze to nějak? Nebo je prostě problém ta voda v jahodách? Dík za každou radu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
23.6.17 09:32

@hehehe problém je v tom, že máslo nepojme tu vodu, je jí tam moc..pomůže jedině zašlehávat pořád máslo, až bude poměr vyvážený..ale jestli tam máš tvaroh, šlehačku a ještě jahody, tak na to by padlo teda hodně másla a z lehkého krému uděláš hromadu krému máslového 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
23.6.17 09:37

@jakákoliv
Já vím, jsem blbá!!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
23.6.17 09:49

Pokud chcete mermomocí tenhle krém zachránit, zkuste přidat mascarpone, jinak bych ho použila jako náplň do koláče (v teple z něj vyjde voda a tvaroh se zahustí) a udělala krém nový, jenom místo šlehačky a cukru použijte trošku kondenzovaného slazeného mléka. Jahody s cukrem totiž pouští hrozně vodu. Pokud tam nechcete mít vyloženě kousky jahod, tak je rozmixujte a část vody sceďte (je z toho výborná šťáva na pití).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
23.6.17 10:00

Uff, tak máslo se konečně rozpustilo! Chtělo to opravdu vyšší teplotu, než jsem si myslela, krém je krásný, chuťově výborný, akorát je zase řídký, že… Takže se chladí v lednici a jsem zvědavá, co to udělá. :mrgreen:
@Saatine Dík za radu s tím svařením jahod, to by mě vůbec nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
23.6.17 10:00
@hehehe píše:
@jakákoliv
Já vím, jsem blbá!!! :zed:

Prosimtě, stane se :mavam: udělej nový a tohle použij do koláče, jak tu někdo psal ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
23.6.17 10:17

@hehehe sice uz mas vyřešeno, ale pro priste základní pravidlo - kdyz spojuješ máslo a to ostatní, musi to mit stejnou teplotu, a nejlépe rozslehat máslo a do nej postupně zaslehavat další suroviny. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
11700
23.6.17 10:52

@Marie432875
Jo jo, velká chyba, ten zbytek byl studený… :oops: Dorty dělám výjimečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí