Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, asi blbej dotaz ale bohužel jsem se s tím zatím nesetkala tak se raději zeptám, koupila jsem dnes veprovou panenku a když jsem ji uprostřed rozkrojila tak je veprostřed taková tmavší (zelená není ale vždy jsem měla krásně růžové maso)
a smrdí jako by po cibuli - je zkažená? Riskovat to nebudu, ale jen at nejsem za histerku v obchodě když tam naklušu to vrátit
Díky
To nejde takhle říct, tomu může být cokoli. tak jdi a ukaž jim to tam, vymění ti ji.
Já myslím, že je to normální, mě tohle udělala kotleta, když jsem z ní ukrojila plátek, za chvilku to zmizelo. Zkažená nebyla, jedli jsme ji.
Takhle ti to nepovím, ale pokud jsi koupila vakuované maso, tak tam se to občas stane, na povrchu je maso krásně růžové a uvnitř tmavší. Už se mi to taky párkrát „povedlo“, alejelikož masu nic nebylo - nesmrdělo(cítit bylo, ale ne zkaženým masem), jedli jsme ho normálně a při vaření krásně vonělo a chuťově bylo OK ![]()
Zkažené by bylo kdyby smrdělo, a bylo oslizlé, jinak někdy bývá zbarvené ale to nic neni
Zeny, jak smrdi zkazene maso?
Tchyne ve stredu dovezla vepr. panenku. Jeli jsme pryc, tak jsme ji soupli do mrazaku, nekoukala jsem na ni.
Vcera ji manzel rozmrazil a pulku udelal k veceri. Druhou chci dnes upect, ale trochu me zarazilo, ze je maso takove tmave, spis cervenohnede a zavani kysele. Mne teda smrdi jakekoli maso, tak k nemu necicham nikdy, tak nevim, jestli je to normalni vune veproveho masa nebo je zkazena?
Když se ti nezdá tak ho radši nevař lepší to vyhodit než aby vám bylo zle
@LadyTommy píše:
Zeny, jak smrdi zkazene maso?Tchyne ve stredu dovezla vepr. panenku. Jeli jsme pryc, tak jsme ji soupli do mrazaku, nekoukala jsem na ni.
Vcera ji manzel rozmrazil a pulku udelal k veceri. Druhou chci dnes upect, ale trochu me zarazilo, ze je maso takove tmave, spis cervenohnede a zavani kysele. Mne teda smrdi jakekoli maso, tak k nemu necicham nikdy, tak nevim, jestli je to normalni vune veproveho masa nebo je zkazena?
kyselé je špatné, tak dobré maso nevoní, to bych vyhodila
Naváži zde, abych nezakládala novou diskuzi…
Koupila jsem vakuovanou krkovici a přijde mi, že smrdí „sádlem“…nevím, jak to popsat, ale je to takový ten smrad, co se line, když se škvaří sádlo… ![]()
Teď si říkám, co s tím? ![]()
Je to normální?
Je na ni trochu tlustého, ale přijde mi, že smrdí i to maso… máte někdo zkušenost??
Děkuji
Neporadím, ale jsem na takove puchy cita, takze bych radej nejedla…
Ja vcera vyhodila kilo kureciho.Taky mi nejak nevonelo, pritom bylo v zaruce.
@marketa0211
Mě teda kuřecí nevoní nikdy a vždycky mi přijde oslizlé…ale nikdy nám z něho nic nebylo… když nad tím přemýšlím, tk jsem nikdy žádný maso nevyhodila ![]()
@Lenka512 Taky mi takhle smrdelo koupene veprove a svagrova (vetka) mi tvrdila, ze to urcite bylo maso z nekastrovanych vepru. Ze ma proste typicky oder.
@debra.morgan Taky mi prislo oslizle. Takze misto kurecich rizecku, budou k salatu rybi prsty ![]()