Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, prosím maminky o radu.
Moje skoro 7měsíční dcera, která prodělala salmonelu (bacil má stále v sobě) odmítá UM. Prozatím jsme skoušeli Sunar, ale už v době kdy měla přísnou dietu kvůli salmonele odmítala jak dietní Sunar, tak Nutrilon. Teď posledních 14 dní vůbec nepřibírá, je jinak stále kojená a vypije v tomto teplém počasí hodně čaje, ale UM prostě odmítá i když je hladová.
díky za rady Míša
A musí UM? Když kojíš? Kojit můžeš i při salmonele; asi nemá cenu jí nutit něco jiného, když nejspíš zhubla - pokud tedy nemáš nějaký důvod.
Cauky,
mám stejný problém se synem. Není asi moc spokojený s množstvím mléka, které mám (kojíme velmi často tak po hodině, hodině a půl), ale UM prostě nepije a nepije, zkoušela jsem Bebu, Nutrilon, Sunar a ..... NIC.
Přírůstky nic moc (250gr měsíčně za poslední měsíc, předtím trochu více) a stejně mu to nestojí za to, aby se napil. Jinak je snad zdravý, ale prostě kromě mléka ode mě nic nechce, ani trochu čaje v těch teplech. Je mu 5 měsíců.
No, rada to není, ale asi nejsi sama, kdo takto bojuje, takže jen povzbuzení, třeba Tvoje dítko má dost a tak nic dalšího nechce.
Evis
Ahojky,
moje teorie je taková, že některé děti prostě nejsou mlíkové - mám takovou dceru, její výživa do prvního příkrmu byla běs a děs, ty nervy bych nikomu nepřála… Byla jsem ráda, když pila třetinu doporučených dávek a to jsem ještě musela dělat šílené brikule…
Neboj, rozjí se se zeleninkou. A pokud kojíš, vůbec bych se nebála, že by měla mléka málo, vytáhne si co potřebuje…
Jinak pro odlehčení tématu - psala jsem o našem mlíkoboji, takovou sci-fi, alias deníček: https://www.emimino.cz/modules.php?….
Asi nejdůležitější věta, kterou jsem tehdy slyšela: ŽÁDNÉ DÍTĚ JEŠTĚ DOBROVOLNĚ HLADY NEUMŘELO. To je velká pravda.
Missorko - zeleninkou
? No jen aby - první příkrm, který Dalis s chutí zkonzumoval (a vlastně který vůbec zkonzumoval) bylo kuřecí maso.
A mlíko taky nic moc - ale rád žužlal bradavku
Kdybych mu hned ze startu namixovala kus uzeného místo mrkve, co končívala na zdech, udělala bych asi líp
.
Evis - 250g na kojené dítě není sice rekord, ale dostatečné, ne? Taky nemám krmníka.
Maxi,
něco jsi mi připomněla… ![]()
Takže opravuju - první příkrm, který Val pozřela byla Bebe sušenka od jejího bratra, asi ve 4m. Holt jsme začali s lepkem brzy… ![]()
Missorka - nikdy nevíš, po čem dítě přibere
Dalis začal kočičíma granulema - polkl, ani nemrkl. ![]()
Soumraky
neřešila bych to a dál jen kojila, má zkušenost je následující, kamarádkám se osvědčilo dávat i kojeným dětem na noc UM, že víc zasytí a dítko lépe spí, zkusila jsem to e všech možných i nemožných nádobách a smůla, tak jsem se na to … zopakovala pokus když se v cca 14-ti měsících dobrovolně vzdal posledního kojení a stejný neúspěch jen teď nádobky neodpadávaly ale lítaly přes pokoj
, dokonce, protože se už naučil pít z hrnku, sklenice jsem se snížila i k tomu, že jsem pokus opakovala potřetí, tak jsem si to vytřela a ten jeho pohled stál zato ![]()
Missorko
bebe dobré ráno nepřipomínej, minulý týde mi je uzmul, je velkej, proti výživové hodnotě nic nemám, ale popraskaly mu koutky a nemůžu se toho zbavit ![]()
Zdravím,
mám podobný problém s jedním z dvojčat. Minulý týden jsme prodělali šestou nemoc. Odmítal mi pít Sunar a teď po týdnu máme jídelníček
7:30 -8:00 80-120ml UM
10:30 150-200g přesnídávka
12:30 150-200g polévka, zelenina nebo masozel. příkrm
15:30 60-100ml UM
17:30 150-200g domácí rýžová kaše
19:30 50-100ml UM
do toho vypije tak 200ml čaje přes den a 100-200ml v noci. Víc do něj nedostanu, když chci aby vypil víc, tak se rozčiluje. Na nějaké větší války s ním bohužel nemám čas, kvůli jeho dvojčeti. Nekojím od 2m. Máte s tím někdo zkušenost? Mám změnit UM nebo to chce trpělivost?
Tvoji kluci jsou stejne stari, jako muj Tomas a ten ma jidelnicek nasledujici:
Snidane 240 ml nutrilonu
Svacina jogurt nebo vyziva
Obed Maso, zelenina, ryze, testoviny atd.
Svacina Chleba nebo rohlik, lucina nebo zerve, nebo vyziva, nebo ovoce, podle toho co bylo na snidani
Vecere 60g kase a do toho asi 150 - 170 ml vody (delam od oka podle hustoty)
Takze to defacto mame stejne. Pokud dite zije, pribira a prospiva, neresila bych. Jidelnicek mate ukazkovy. Tomas mel mliko jeste na svacinu, ale proste to sam zacal odmitat a nepil to.
Co se tyce vody, nekdy vypije 400 ml, nekdy 50 ml.
Piti behem dne voda nebo caj, maximalne 200 ml