Ukončení kojení

135
23.6.06 08:50

Ukončení kojení

Ahoj, mamky,
chci už skončit s kojením, malá stejně pije jen ráno a někdy - zvláště teď v těch vedrech - i jednou v noci, a to vždycky jen trošku si cucne, takže podle mě už se odstavuje sama. Akorát nevím, jak mám přesně postupovat. Protože když nebudu vůbec kojit několit dní, tak se mi prsa nalijí a budou bolet, mám to pak trochu odstříkat a uvolnit, nebo to mám nechat tak a ono se to nějak samo „vstřebá“…? 8O Protože tohle se mi stalo před 3mi dny, malá z jednoho prsa nepila skoro 2 dny a to pak bylo nalité a bolelo, uvolnilo se to zase opět přiložením k prsu. Takže teď nevím, jak správně postupovat.
Děkuji,
 Andys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
948
23.6.06 09:26

Andys - mám pocit, že právě znovupřiložení je chyba, protože se ti zase začne mléko tvořit, já přestávala postupně cca 14 dnů, ty jsi už v té poslední fázi, jak koukám, takže jsem jednoho rána už dala flašku a hlavně!!! stahovala prsa, prostě snažit se nedovolit jim se nalét, bolelo to, ale musela jsem odolat a neodstříkat (což jsem jednou udělala a bylo ještě hůř), ve sprše jsem si je masírovala, je pravda, že trošku mléka vždy samovolně odešlo, ale opravdu jen malinko, pak mi pomohl i zábal ze slivovice (tak asi 3den, kdy jsem opravdu skučela bolestí), taky jednu štamprli kopnout do sebe. Trvalo to asi všechno týden a něco, dalo se to přežít, jsou i určité léky na zastavení laktace, ovšem ty mají dost nepříjemné vedlejší účinky, takže do toho bych nešla.
Moc jsem neporadila, že? Jen jsem ti napsala, jak to fungovalo u mně. Všichni do mně tehdy hučeli (tedy spíš hučely - páč to byly samé baby :wink: ) - HLAVNĚ STAHOVAT - přes den, v noci - pořád, což u mých pětek nebylo moc snadné :lol:

Tak přeji co nejrychlejší odstavení

sanynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
23.6.06 11:01

Ahojky,

tak my jsme kojení neplánovaně ukončili asi před 14dny, když byl Pavlík nemocný (pil teda už jen v noci) a já jsem poctivých 5nocí nespala… prostě najednou asi z vyčerpání nic neteklo… Patrně by se mléko navrátilo, jakmile bych se trochu „otřepala“, ale stejně jsem chtěla kolem roku s kojením skončit, tak to prostě takhle dopadlo…

Ale k věci..

Když už kojíš takhle málo (zhruba stejně jako já), tak už se to mléko zase tolik netvoří… Mně úplně v pohodě stačilo vždy uvolnit večer ve sprše prsa trochou odstříkání, teď už je to tak jednou za 2-3dny a podle mne produkce mléka sama ustane… Stahování nebylo potřeba…

Pokud by se mléko nadále tvořilo, tak Ti Dr. předepíše nějaké prášky.

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
23.6.06 11:31

Já jsem také nestahovala. Když se prsa bolestivě nalila, dala jsem malýmu napít, ale jen tolik, aby mi povolila prsa. Mlíčko se pak tvořilo čím dál tím míň, až už to upíjení nebylo třeba.

Milu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
23.6.06 12:37

ahoj,

já jsem postupně odstavovala, až jsem došla ke koju 1× za 2 dny. ale i pak po mém úplném odstavení se mi prsa začaly nalívat. Volala jsem tedy laktační poradkyni. Dítě se má přiložit až opravdu není zbytí ( raději ale nepřikládat) a lepší je trošku odstříkat ve sprše, masírovat tam nalitou část prsa a pak i přikládat ty babské maziva :lol: ( tvaroh, povidla apod.) a opravdu stahovat a stahovat a stahovat. U mých pětek,jak tu už jedna psala, byl problém vůbec najít takové obinadlo :lol: :lol: :lol:

během týdne, max. dvou bylo po mlíku.

Irias + štěpán 16 m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
23.6.06 13:38

Ahoj,
na zastavení laktace existují homeopatika - teď přesně nevím název, ale v lékárně určitě poradí. A prý laktaci zastavuje i mátový čaj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
23.6.06 14:01

Ahoj holky, řeším stejný problém jak Andys a hlavně nevím,jak to mám Zuzce(16 měsíců) vysvětlit. Když řeknu,že mlíčko není,začne se na mě sápat, tahat za oblečení a dobývat se ke zdroji. Mlíko z flašky moc nechce, vyzkoušely jsme několik značek, nakonec do ní dostanu aspoň trochu Sunaru(150ml) a stejně to ještě zapije ode mě. Měl jste někdo podobný problém a jak to dopadlo?Díky moc,Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
23.6.06 14:20

Ahojky,
otěhotněla jsem a musela odstavit v 16ti měsících dcerky. Když jsem pořád řešila jak na to, aby malá netrpěla, nešlo to. Trpěla. Bylo to tím, že jsem sama vlastně ještě odstavit nechtěla…
Jakmile jsem se sama opravdu rozhodla, že odstavím, odstavila jsem během jediného okamžiku. A to mlá pila několikrát za noc i den!
Prsa byl děs, nalévala se, ale trvalo to asi tři dny, co to bylo nesnesitelné. Vždy, když už to vážně moc bolelo, tak jsem trochu odstříkala. Ale vážně jen trochu. Asi ty tři, čtyři dny. Potom už maximálně rozmasírovala ve vaně zatvrdlinky teplou vodou. Po týdnu byl klid. Mléko jsem tedy měla ještě před nedávnem (po 3m), ale ani bych nevěděla, kdybych nezkusila.
Tak přeji, ať se vám podaří odstavit bez pláče jak děťátka tak vás:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
23.6.06 15:00

Já jsem ho přestala kojit ve 13,5 měsících, kdy už pil jen před spaním. Byla jsem na operaci v nemocnici, tak jsem malýho před tím zvykali, aby spal jen s tátou, což bylo kupodivu v pohodě. Spali spolu v posteli a vůbec jsem mu nechyběla, potřeboval jen blízkou osobu :) V nemocnici se mi druhý den pořádně nalily prsa, protože jeden večer se nenapil (myslela jsem, že tam skoro nic není a bude to v poho, tak jsem ani neodstříkala), tak jsem je odstříkala. Druhý den už se nenalily a za další dva dny jsem byla bez mlíka. :) žádný stahování jsem nedělala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
906
23.6.06 21:22

ahoj andys.
to co ty, budu resit zatim (doufam) za velmi dlouho, ale casto a s velkym uspechem uzivam homeopatika Boiron. K zastaveni laktace se pouziva volne prodejny lek RICINUS COMMUNIS 15 nebo 30CH (psano 5 granuli 2× denne - k zastaveni laktace, odstaveni kojence)

Snad ti to k necemu bude.

PReju hodne stesti :-)

mandragora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
26.3.12 09:58

Ahoj svou 8 měsíční dceru už kojím jen ráno, ale prsa už se téměř nenalévají, takže dceři už to stejně nestačí. Uvažjuju že přestanu kojit úplně, ale nevím zda mám s prsy něco dělat. Teď jsem například jeden den úplně vynechala a prsa nebyla téměř vůbec nalitá, jen když jsem zmáčla tak něco vyteklo. Když tedy přestanu kojit a prsa nebudou bolestivě nalité, musím stím tedy něco dělat nebo to mám nechat a mléko se přestane dělat samo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie g
3.12.13 18:53

Ahoj, prosim Vas mooc mate nekdo zkusenost s homeopatiky? Mam doma ty comunis 30, kojim 3× denne, v noci tak 4×, ale to jsou jen takove crcky:). Maly ma rok a uz si myslim, ze to staci. Chtela jsem se zeptat jak moc mam snizit kojeni, aby homeopatika zabirala? A co s malym, kdyz maly pres den odmita pit caje, vodu? Jak ho prunutit? Moc dekuji za radu!

• Citovat
  • Upravit
180
3.12.13 19:46

Ahojky a na co ze ta homeopatika??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.16 11:09

Zdravím. Potřebovala bych poradit prosím.
Před třemi dny jsem podstoupila akutní cisařský řez. Včera náš chlapeček svuj boj prohrál, tudiž až včera jsem dostala první Dostinex na zastaveí, dnes ráno jsem si vzala 3 ze 4 dávek, ale prsa se včera večer dost nalily, promasírovala jsem, stáhla, chladila, přes noc se to ještě zhoršilo, takže ráno jsem byla nucena malinko odmačkat ty nejtvrdší místa. Opět chladím a jsem stáhnutá. Manžel mi koupil tvaroh, slivovici a šalvěj. Ale nevím jak se ty zábaly dělají přesně. Jsem podd prášky a nějak nejsem schopna nic kloudného najít(přesný postup) Prsa bolí, ale zarudlá zatím nejsou, ani teploty ještě nemám a chci tomu ukončení co nejvíc pomoct a předejít zánětu, do té nemocnice se vracet nechci. Prosím poraďte co a jak :,( to množství mlíčka pro nikoho mě drtí ještě víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
9.1.16 11:38

@serenkaklucici Je mi to moc lito :,( :hug: Pokud prsa boli, pust si teplou sprchu a pod proudem vody zkus rozmasirovat a pak odstrikat do ulevy. Pij hodne salvejoveho caje a zkus homeopatika ricinus communis 30 CH, snad bude lepe a i ten Dostinex zabere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová