Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj,
mám 16-ti měsíční holčičku a odmítá UM.Ještě kojím večer před spaním,ale mléka už mám málo.Zkoušela jsem různé druhy UM a nic nechce.Už nevím,co zkusit.
Máte podobnou zkušennost?
Mám, můj 13 měsíční mimiňák nechce žádné UM, zkoušela jsem alespoň kravské plnotučné mléko, šklebí se i na něj. Tak prostě nedávám žádné mléko, snažím se to nahrazovat jogurtama apod. Ale ideální to není, doktorka mně zpucuje, až se to dozví ![]()
Mléko samozřejmě průběžně zkouším dál, snad tu jeho nechuť zlomím ![]()
Co třeba ochucené, zkoučeli jste? Teď už do toho mohla mít i kakao, ne?
A co třeba jogurtové mléko?
Ochucené jsem zkoušela banánové a vanilkové.Zítra mám v plánu zkusit kakaový sunar.Jogurtové mlíko?To jsem neslyšela.
No to jsou všechny ty aktivie, dobré mámy a jiné v takových těch vysokých flaštičkách.
ahoj kojil jsem do 18měs a Terezka prostě UM absolutně nechtěla vyzkoušela jsem snad 6druhů co se dalo a nic prostě ani ťuk zkoušeili jsem různé metody ale oklamat se nedala. Od té doby co jsem přestala kojit Um nechce ty jogurtové záležitosti a aktimely jsem zkoušela už i předtím radila mi to dr. teĎ jsem zkoušela už i kakao, nebo jogurtové mléko , kysané výrobky ale žáden zázrak. Jogurty jí sýry také dr mi říkala, že ať to tak nechám.
Když nechce nechce nutit se to nedá.
Příspěvek upraven 14.01.10 v 16:49
Svého syna jsem kojila do 16ti měsíců - odstavili jsme ze dne na den…UM odmítal, tak jsem mu dávala jen jogurty. A myslím, že nic jiného nepotřeboval - aspoň se to nijak neprojevilo ![]()
Lucka nechtěla UM ani kravské mléko, ochucení nepomáhalo. Teprve asi před týdnem začla pít ráno hrneček mléka. Naštěstí celkem dobře jí jogurty a sýry, občas jí dám vápník v tabletách. A Dan bude zřejmě to samé v bledě modrém ![]()
My jsme kojily skoro 14 měsíců, UM nikdy nechtěla, dáváme právě ta ochucená mléka a pije to
Myslím, že je to v pohodě ne? Říkala mi to i naše doktorka ![]()
Neluš Honzík nechtěl UM vůbec a to jsme taky zkoušeli vše možné. Kojila jsem ho do 13,5 měs a dr říkal že pokud jí rád jogurty nemám mu mléko nutit.
Miluje ale kysané jogurtové nápoje-nejvíc jahodový od Olmy. Poslední dobou si zvykl i na obyč mléko s jahodovým grankem-ale to až v posledních týdnech. Když nemám jogurtový nápoj-rozmíchám mu jogurt nebo jahodový tvaroh v mléce a vypije i půl litru-fakt to miluje. Dávám mu to večer když je unavený před spaním.
Ahoj taky kojím 14ti měsíční holčičku a také nic jeného než od maminky nechce, ona mi nechce ani čaje
A jinak nikdy maminky nevíte zda máte málo mléka, to by se mimi ozvalo a pilo by co by mi přišlo pod ruku, takže pravděpodobně máš Neluško mléka dost! Jinak by mě zajímalo jak se pozná , že je málo mléka? Jasně že po roce kojení se prsa neplní tolik jako když se kojit začíná,ale jeho tvorba je úměrná pití dítěte, takže bych se skutečně nebála, že máš málo mléka.
Holky dík za rady.Dneska ráno jsem zkusila kakaový sunar a nic,nechce to.Ale nevzdávám to,budu zkoušet dál.Třeba jí nakonec něco zachutná. ![]()
Holky zatím stále odsávám a mléko také zatím stačí. Jen minulý týden nestačilo a tak jsem udělala malé UM - Beba. Je tedy pravda, že jí bude 8 měsíců a já měla Beba pro 1 (měla jsem ho pro jistotu, kdybych mléko ztratila). Namíchala jsem to podle návodu na 6-ti měsíční dítě. Vím, že by se to asi nemělo, když už je v jiné kategorii, ale říkala jsem si, že jedna sklenička jí snad neublíží. No ale ona ho vůbec nechtěla. A teď si říkám, jaké jiné koupit, když by bylo potřeba. Existuje nějaké, které je chuťově více podobné mateřskému mléku?
Ona tedy ani nechce čaje. Tak nevím co s ní, až budou vedra, tak si myslím, že jí mléko stačit nebude ![]()
Za mě je nejchutnější a nejlepší Hami, nemůžu srovnávat se všemi mléky, ale mezi Nutrilonem, Hippem je Hami vítěz, i když jsem Hami nevěřila, ted na něho nedám dopustit.
@brulinka Díky a když ho ochutnáš je cítit práškově? Ta Beba je totiž taková sladší a je cítit práškově. Nevím jestli tohle jí tam zrovna vadí.