Nechce vitamíny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nechce vitamíny
Dobrý den. Měla bych jeden dotaz ohledně krmení mého 7 měsíčního syna… Se zaváděním příkrmů jsme neměli vůbec problém… Jen nedávno měl asi týden, kdy nechtěl nic jiného, než mléko, ale to se pak alespoň částečně spravilo… Matyáš jí v 5hodin ráno - mateřské mléko, pak má v 9 svačinu, ve 12 oběd - příkrm a MM, v 15 opět svačinu, v 18 večeři - kaši a MM, a kolem 23 hod druhou večeři - MM… Původně jsem mu v 9 dávala také jen mléko a v 15 ke svačině nějaký příkrm s MM… Odmítá mi jíst domácí - s tím jsem se smířila, tak jí aspoň kupované a snažím se to kombinovat… Bohužel ale od té nedávné „krize“ (zřejmě kvůli zoubkům, ale pořád nikde nic) odmítá jíst jakýkoliv příkrm v těch 15hod. Odmítá i to kupované, co dřív jedl, a co hůř i nastrouhané ovoce a zeleninu, vymačkané šťávy, atd… Prostě do něj nedostanu nic jiného, než kupovaný oběd a kaši na noc…
Můžete mi prosím poradit nějaký fígl??? Už jsem z toho zoufalá… Děkuji. L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Fígl není.. Tipuju zuby. A když mu to dáš do ruky, ocucá to aspoň? Jinak ovoce a šťávy můžeš propašovat i do té kaše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jestli ty jíš vyváženou stravu, má všechny vitamíny v MM. Fígle nepomůžou, chce to jen zkoušet a zkoušet… Můj 10,5 měsíční kromě kojení momentálně za den sní 1/3 kupované skleničky k obědu, cca 100g ovocné přesnídávky, když je hodně dobrý den, občas nějakou křupku a pár řiček jogurtu a neřeším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Druhý syn měl u zubů stavy kdy chtěl jenom mléko - UM. Přitom krásně předtím jedl příkrmy - tak jsem se radila i dr., že ať mu klidně dávám jenom mléko a pořád nabízím příkrmy, že to přejde a měla pravdu. Momentálně syn - 15 měsíců od října mu lezou stoličky a s jídlem je to opět horší a v noci moc nespí, prostě je na ty zuby citlivější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Juu a ja uz se bala ze vycurana co ji jenom kupovany je jen ta moje… neporadim ale potesilas me, ze v tom nejsem sama
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za uklidnění
No, samotnou lžičku si ožužlává… Jakmile na ní ale dám tu svačinku, tak zatne rty a nepustí! Ani to neochutná
A to přitom používám stejnou lžičku i na ten oběd a kaši, jí ve stejné poloze na tom stejném místě… Zkusím tedy propašovat aspoň šťávičku do té kaše… Koukám ale, že oproti AliTad jsme na tom výborně
Matyáš k obědu sní celou skleničku 125g a k večeři plný talíř té kaše
No, tak já to budu pořád zkoušet… Kdyby to aspoň ochutnal… A proč tedy přestal jíst i to, co už dříve jedl??? Joo, pudink… Ten by si dal… Krmit ho tím ale každý den nechci…
- Citovat
- Upravit
Holky me mala ji taky jenom kupovane, rano presnidavku v poledne sklenicka priloha, zelenina, maso, i kdyz toho masa v tech sklenickach je jak jedu, odpoledne jogurt a vecer kasi - tu sni domaci, mam takovy pocit, ze v tech sklenickach nemuze byt tolik vitaminu, je to pravda? Uz nevim jak do ni dostat domaci stravu, sni par soust a konec
neresila bych to, kdyby mela do roka, ale uz ma skoro 15 mesicu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Krkael: Máma se mi taky směje, jak mi Matyáš vrací to, co jsem dělala já… Prý jsem taky odmítala domácí (a že mi vyvářela…) A když na mě zkoušela, jak mi to sní, tak jsem jí to prý ještě ochotně podala se slovy „mami, určitě ti to bude chutnat, je to fakt dobrý, tak já ti to ráda nechám“ ![]()
- Citovat
- Upravit