Svačinky pro 14měsíční
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Svačinky pro 14 měsíční
Ahoj holky, co děláte svým dětem ke svačinkám zhruba od toho roku? Naše holčina má dopoledne většinou jogurt nebo pečivo, k odpolední sváče přesnídávku nebo banán, ale chtěla bych jí ty chutě zpestřit, zdá se mi že těch přesnídávek je už přejedená, máte nějaký recept, nebo co dáváte ke svačinkám?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Čerstvé ovoce, jogurt, tvaroh s ovocem nebo přesnídávkou, domácí buchtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já krom napsaného dávala ke svačině třeba i kousek bábovky nebo jiné domácí buchty, koblížek, nebo krajíček chleba s tvarohovou pomazánkou, sýrem, zeleninou. Popravdě malej svačil co mi zrovna padlo pod ruku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ježourek x.x.x máme 17 měsíců a teď moc nechce ovoce..chleba s lučinou, rohlík se sýrem, koblihu, koláček..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám puding, různé ochucené tvarohy (ovoce, přesnídávky, marmeládu apod.),ovoce, buchta nebo něco takového, rohlík samotný nebo jiné pečivo s Lučinou nebo gervais, jogurt…možností je spousta
jen zapojit fantazii!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ježourek x.x.x Ahoj, mám doma 14měsíčního syna a k snídani je jogurt s piškotem, vločkami, sypaným muslinebo kukuřičnýma křupkama. Svačina je kousek chleba nebo housky se žervé nebo máslo (ale ne vždy, protože někdy jdeme ven a to dopo spí), pak klasický obě. Odpolední svačina je strouhané jablíčko+mačkaný banán nebo strouhané jablíčko s vločkami nebo strouhané jablíčko se strouhanou mrkví. Jablko a banán jsou základ + už dávám loupané hrozno, přes léto byla strouhaná nebo rozvařená hruška, meruňka nebo švestka. Jenže to teď už moc není. A pokud prospí dopolední svačinu, tak ten chleba/houska je odpolende celý. Večeře stále kaši - dávám jáhlové, ovesné, pohankové, kukuřičné nebo rýžové a nebo obilné míchané.
Na ty svačinky se asi moc vymslet nedá, dokud pořádně nekoušou. Ale když si vezmu, že i já svačím pořád to samé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každý ti poradí něco jiného, dle toho, jak se odváží dávat už saldké pečivo a chucené mléčné výrobky. Já jsem „zdravá matka“, takže u mě najdeš pouze jogurty Holandie, ovoce, zeleninu, neslazené kaše atd ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zalezi, jak moc kouse. Moje temer 14mesicni ji zatim pidikousicky, spis jako zabavu mezi jidly. Takze k svacine kyblik neceho na lzicku - treba kasi napul s jogurtem, kasi napul s presnidavkou, jogurt ci kasi s mackanym bananem… No u nas byva zaklad kase, tu miluje + do ni propasuju co se da ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zoubky Nebráním se třeba domácím buchtám, ani sem tam troše cukru, samozřejmě ne každý den, ráda bych aby měla co nejvíce vitamínů. Jogurty kupuju ovocný ale kvalitní, nebo bílej smíchám s přesnídávkou nebo ovocem.Je to hrůza pořád něco vymýšlet, potřebuji inspiraci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aliik Kousky jí nevadí, má už 14 zoubků, ale má je nejraději když jí je dávám z ruky, at to je cokoli sní všechno, k obědu ji kousky taky nevadí ale šklebí se když ji dávám kousky na lžičku třeba s jogurtem ke svačině, nevím proč
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ježourek x.x.x A myslíš, že potřebuje denně nějakou změnu? Chápu, je to na hlavu dávat 2měsíce stejné svačiny, ale ber to tak, že pokud základ svačiny je kvalitní (syrové ovoce, pravý bílý jogurt), tak k tomu se dá už obměňovat cokoli. A zase myslím, že když má týden jogurt s piškotem a baští to, tak proč to měnit
Nevím, jak ty, ale já třeba týden snídám housku s žervé a pl. sýr + kafe - chutná mi to, tak proč se nutit do změny (samozřejmě když to není celý rok
). Zase tolik bych ty změny nehrotila.
Ještě mě napadá, pokud nepospícháš a malá kouše v pohodě, tak co udělat palačinky, lívanečky, nějaké zdravé placky, toasty s máslem a zeleninunebo domácí marmeládou, a nebo domácí ovesnou kaši ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zoubky Denně určitě ne ale jednou za čas něco jiného než pořád přesnídávky a banán.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám jednu svačinu ovocnou (všechny druhy ovoce včetně exotického) a druhá sváča je mléčná (domácí lipánek, tvaroh, Hollandie).Syn má jen dva zuby, takže nic jiného zatím nehrozí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza1986 Od kolika měsíců dáváš exotické? A loupeš třeba měsíčky mandarinek nebo dáváš se slupkou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, já vám tak závidím, že vám děti jí ovoce jinak, než jen přesnídávku. U nás za boha nechce ovoce domácí, ani syrové, ani uvařené. Ani v jogurtu, který normálně miluje a nebo do něčeho zamíchané (zkoušela jsem dokonce i do masa to dát, a nic). Prostě to vezme jednou do pusy, začne volat divoké husy a je hotovo. Už mi nenapadá, do čeho to domácí ovoce dát. Zkouším ho od 6.měsíce, nejdřív rozmixované, pak malé kousky, pak větší, studené nebo teplé a nic. Teď má dcera nějakých 10 zubů a stejně ho nechce. Takže denně máme na 1.svačinu přesnídávku (různé druhy, s různým, i exot. ovocem - jen jahody a brusinky bojkotuje) a na 2.svačinu po odpoledním spánku má jogurt 150 nebo 200g + cca 100g přesnídávky nebo půlku rohlíku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit