Nechceme s přítelem děti

Anonymní
6.3.23 09:40

Nechceme s přítelem děti

Ahoj holky, potřebuju se asi jen vypsat, nebo zjistit, jestli to má někdo stejně. Nechci děti, ani přítel je nechce, což je za mě v pořádku, když se na to shodneme. Neříkám, že v budoucnu je chtít nebudu, ale nyní je situace taková, že prostě nechceme, opravujeme dům, za půl roku máme svatbu a poslední na co myslím jsou děti. Jde mi spíš o ten tlak z okolí, mám na to prý vhodný věk ( je mi 25), tím, že máme dům a svatbu, tak je to prý situaci vyhovující :zed: všechny moje kamarádky( jsou v podobném věku) už buď dítě mají, teď se jim narodilo, nebo čekají. Pokaždé co se s nima stýkám, tak jsou samozřejmě témata i o dětech a pořád ty stejné řeči -,,za chvíli svatba, tak aby jsi tam nešla těhotná! “ Nebo -,,jsi další na řadě!”,,A děti budou kdy? Aha ty je nechceš, ale nekecej, jak otěhotníš, tak budeš mluvit jinak´´ :zed: a toto je ani ne třetina toho, co poslouchám. Samozřejmě se toho pustila i moje mamka a mamka přítele a ty ani nechtějí slyšet o tom, ze prostě nechceme děti. Už jako nevím, jak jim to vysvětlit a zda se tím vůbec zabývat :zed: anonym, kvůli známým

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
561
6.3.23 09:45

Nikdy jsem tohle nepochopila 8o to je každého věc. Mám dítě, druhé čekám, ale naprosto chápu, že někdo děti nechce, není to sranda. A hlavně oni se vám o ně starat nebudou, ani je financovat. Být tebou už bych se nijak neobhajovala, nevysvětlovala, když si stejně jedou svojí, jen bych přikývovala a myslela si svoje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37219
6.3.23 09:47
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebuju se asi jen vypsat, nebo zjistit, jestli to má někdo stejně. Nechci děti, ani přítel je nechce, což je za mě v pořádku, když se na to shodneme. Neříkám, že v budoucnu je chtít nebudu, ale nyní je situace taková, že prostě nechceme, opravujeme dům, za půl roku máme svatbu a poslední na co myslím jsou děti. Jde mi spíš o ten tlak z okolí, mám na to prý vhodný věk ( je mi 25), tím, že máme dům a svatbu, tak je to prý situaci vyhovující :zed: všechny moje kamarádky( jsou v podobném věku) už buď dítě mají, teď se jim narodilo, nebo čekají. Pokaždé co se s nima stýkám, tak jsou samozřejmě témata i o dětech a pořád ty stejné řeči -,,za chvíli svatba, tak aby jsi tam nešla těhotná! “ Nebo -,,jsi další na řadě!”,,A děti budou kdy? Aha ty je nechceš, ale nekecej, jak otěhotníš, tak budeš mluvit jinak´´ :zed: a toto je ani ne třetina toho, co poslouchám. Samozřejmě se toho pustila i moje mamka a mamka přítele a ty ani nechtějí slyšet o tom, ze prostě nechceme děti. Už jako nevím, jak jim to vysvětlit a zda se tím vůbec zabývat :zed: anonym, kvůli známým

Nikomu nic nevysvětluj, je to vaše věc. Odpovídej, že až budou tak budou, pořád dokola jako kolovrátek. Tyto hulvaty nepochopím. Ještě když takto hustí do někoho kdo by třeba chtěl a nejde jim to, to je na přes ústa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.23 09:49
@Macik.S píše:
Nikdy jsem tohle nepochopila 8o to je každého věc. Mám dítě, druhé čekám, ale naprosto chápu, že někdo děti nechce, není to sranda. A hlavně oni se vám o ně starat nebudou, ani je financovat. Být tebou už bych se nijak neobhajovala, nevysvětlovala, když si stejně jedou svojí, jen bych přikývovala a myslela si svoje :mrgreen:

No právě, jako v budoucnu bych nejspíš chtěla, ale to jsem si říkala až tak ke 30 :D Ty mamky nejspíš chápu, chtějí vnouče už, ale ty kamarádky absolutně ne.. :zed: Já se snažím na to nereagovat, ale když už to trvá dlouho, tak prostě vybouchnu :D

• Citovat
  • Upravit
3839
6.3.23 09:56

Je to vaše rozhodnutí, tak si za ním stůjte. Co jiného s tím. Pokud se o tom nechceš bavit, nechceš to pořád dokola vysvětlovat, tak to jim to důrazně vysvětlit.
Edit: aha, takže vlastně sama ani nevíš, pravděpodobně chtít budeš. Tak to je jasný, že do tebe vandrují víc. Hlavně si to ujasni s nastávajícím manželem, aby jsi ve 30 neřekla, že je teda chceš a on řekl že, jste se jasně domluvili, že děti mít nebudete.

Příspěvek upraven 06.03.23 v 09:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
6.3.23 09:57

Neřeš. Když otěhotněla první kamarádka, hráblo jí i jejímu manželovi, nedokázali mluvit o ničem jiném a tlačili všechny v okolí, ať už taky mají děti. Druhým dechem si na děti stěžovali, jaké mají prý satany a démony…
Pouštěj to druhým uchem ven a dítě mějte, až vy sami budete chtít. My si s manželem sedli, otevřeli víno, příjemně si pokecali a společně dospěli k závěru, že už chceme. Bylo nám oběma přes 30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8667
6.3.23 10:08

Tohle se moc vyřešit nedá, pokud je to okolí natolik blbé, že má pořád potřebu se na to ptát. Já jsem vždy na podobné dotazy odpovídala, že je to moje/naše věc a ať se nestarají o cizí záležitosti. Někdy je potřeba být až trochu hrubý a fakt je poslat do patřičných míst. Bohužel. A nebo jsem odpovídala, že mi přijde fakt naprosto nevhodné, aby se na to ptali. Zkrátka je donutit, aby si uvědomili, že je to fakt jejich trapas se na toto ptát.

Ale někde nepomůže ani to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35316
6.3.23 10:20
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebuju se asi jen vypsat, nebo zjistit, jestli to má někdo stejně. Nechci děti, ani přítel je nechce, což je za mě v pořádku, když se na to shodneme. Neříkám, že v budoucnu je chtít nebudu, ale nyní je situace taková, že prostě nechceme, opravujeme dům, za půl roku máme svatbu a poslední na co myslím jsou děti. Jde mi spíš o ten tlak z okolí, mám na to prý vhodný věk ( je mi 25), tím, že máme dům a svatbu, tak je to prý situaci vyhovující :zed: všechny moje kamarádky( jsou v podobném věku) už buď dítě mají, teď se jim narodilo, nebo čekají. Pokaždé co se s nima stýkám, tak jsou samozřejmě témata i o dětech a pořád ty stejné řeči -,,za chvíli svatba, tak aby jsi tam nešla těhotná! “ Nebo -,,jsi další na řadě!”,,A děti budou kdy? Aha ty je nechceš, ale nekecej, jak otěhotníš, tak budeš mluvit jinak´´ :zed: a toto je ani ne třetina toho, co poslouchám. Samozřejmě se toho pustila i moje mamka a mamka přítele a ty ani nechtějí slyšet o tom, ze prostě nechceme děti.Už jako nevím, jak jim to vysvětlit a zda se tím vůbec zabývat :zed: anonym, kvůli známým

Je to vaše věc a šmitec. Takhle bych jim to řekla, a když někdo začne o miminu, tak bych odešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
6.3.23 10:22

Ano tyhle hloupé řeči znám :roll:…kamarádka otěhotněla ve 23letech…já tou dobou na dítě takhle brzy neměla vůbec pomyšlení. Dite se jí narodili v noci nespalo ona servana ale pořád mi opakovala že už bych měla mít. Tak jsem ji řekla že o tohle opravdu nestojím být neustále nervní a nevyspala že raději budu jezdit na diskotéky a užívat života. :lol: A nebyla jediná kdo mi říkal že už bych mohla…vždycky jsem říkala že mohla ale nechci a že už mě tyto otázky opravdu otravují!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3326
6.3.23 10:25

Je to v pořádku. Mnohem lepší si přiznat, že děti nechcete než je mít z povinnosti a zanedbávat je. A pokud to máte navíc s partnerem stejně tak je to super. Na řeči se vykašli, prostě řekni, že nechcete. Ono řeči bys poslouchala pořád. Nejdřív kdy bude mimčo, pak kdy bude druhý, pak proč jako třetí, to byl určitě omyl a tak dál a dál a dál :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3847
6.3.23 10:30

Tak se nestýkej s těmi, jejichž řeči ti vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4440
6.3.23 10:34

Jsme ve stejné situaci, holka. Mě 25, a také dáváme do kupy domeček, a blíží se naše svatba a také ( tak kdy už? Podívej ta je mladší a má už roční ) je to každého věc, nelam si s tím hlavu a mysli si svoje. :kytka:

Edit: Za půl roku svatbu? Kdy přesně! :D Jako bych to psala já :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 06.03.23 v 10:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.3.23 10:35

Neříkej, že nechceš děti, protože to není pravda (sama píšeš, že později ano). Asertivně a klidně odpovídej, že děti ZATÍM nechcete a další poznámky prostě utni nebo odveď hovor někam jinam. Je jen logické, že když rekontruujete a řešíte svatbu, tak na dítě nejsou myšlenky ani nejspíš finance. Pokud máš kolem sebe samý takový rejpaly a chceš je kolem sebe mít, je na čase popřemýšlet o tom, proč je nedokážeš usadit do patřičných mezí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9302
6.3.23 10:39

No nechápu proč tedy každému říkáte, že děti nechcete, když to není pravda. Možná by stačilo říct, že teď to prostě ještě není na pořadu dne.
Za mě si za to trochu můžete sami :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6899
6.3.23 10:51

Neříkala bych, že nechcete. Říkala bych, že budou v budoucnu. Teď je to úplná blbost tehotnet před svatbou a být tam jak koule. Bez přípitku unavená už 6 hodin nebo blici celý dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová