Nechci dát dítě na víkend k otci

Anonymní
4.11.12 11:15

nechci dát dítě na víkend k otci

Prosím o radu, jaké mohou být důvody kromě nemoci, abych nemusela předat dítě na víkend k jeho otci? Nechci slyšet, že má otec na dítě právo. Mám důvod, proč nechci.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
4.11.12 11:20

Nevím, ale myslím, že jiný důvod než nemoc není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
4.11.12 11:21

Tak ten důvod by měl být asi dostačující, ne? Tak to odůvodni tím tvým důvodem a hotovo. Taky by se ti asi moc nelíbilo kdyby ti dítě nechtěl dát a ještě vymýšlel kraviny :roll: sorry ale občas tyhle myšlenkový pochody nechápu. Jednou je otec a má nějaký práva a povinnosti. Kdyby nezaplatil alimenty, taky kolem sebe budeš kopat, že na ně máš právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
4.11.12 11:23

Bohužel ti moc neporadim, zkušenosti s tím ještě nemám, ale za pár měsíců budu řešit stejný problém, jestli jsou ty důvody oprávněné, tak to zkus přes sociálku, doložit, že není schopnej se o dítě sám postarat, jinak si myslím, že jestli to nebudeš mít doložený papírově, tak si vymyšlenýma důvodama, proč k němu dítě nepustíš, jen uškodíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.11.12 11:33

Jsem šťastná, že nemusím řešit takové starosti.
Nevím nejde se s ním domluvit nějak rozumně, jak dva dospělí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.11.12 11:38

Pokud je důvod závažný (třeba společensky patologický, problém s hygienou, alkoholismus nebo co já vím…), tak na sociálce navrhni setkání otce s dítětem v přítomnosti sociální pracovnice jako alternativu k víkendovému pobytu. Na prvním místě by měl být zájem dítěte a měl by být nadřazen zájmu dvou dospělých, kteří se nemůžou dohodnout. A zájmem dítěte je především kontakt s oběma rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
4.11.12 11:41
@Jura007 píše:
Pokud je důvod závažný (třeba společensky patologický, problém s hygienou, alkoholismus nebo co já vím…), tak na sociálce navrhni setkání otce s dítětem v přítomnosti sociální pracovnice jako alternativu k víkendovému pobytu. Na prvním místě by měl být zájem dítěte a měl by být nadřazen zájmu dvou dospělých, kteří se nemůžou dohodnout. A zájmem dítěte je především kontakt s oběma rodiči.

A pokud je důvod čistě takový, že matka prostě jen tak nechce? Kdyby nějaký důvod jako alkohol atd.byl, předpokládám by to řešila hned přes sociálku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
4.11.12 11:47

Zakladatelka chce radu, ale důvod nenapíše… To je potom těžké radit :nevim:
Co tak se zkusit domluvit z otcem? A pokud je důvod závažný tak jak píší ostatní - sociálka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.12 11:49

Matka to již řešila přes sociálku :think: důvody jsou ty patologické, jak napsal Jura - a to kriminalita a alkoholizmus. Mám o dítě strach, vrací se mi v hrozném stavu. Sociálka si to zapíše a soudní jednání je v nedohlednu. Potřebuju se zařídit do té doby, než soud něco změní.

• Citovat
  • Upravit
4275
4.11.12 12:08

Je to nelegální, ale prostě nedala bych ho… moje dítě mi stojí za překračování zákona. ano, ublíží mi to před soudem, ale pokud jsou ty důvody opravdové a takhle vážné, tak pořád budeš (i přes porušování jeho práv) menší zlo než otec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
4.11.12 12:13

To je mi líto! Asi bych to zkusila uhrát na tu nemoc, ale to se nedá dělat do nekonečna! Bohužel dokud nebude rozhodnuto jinak tak se obávám že dítě otci předat musíš a když ne tak může být dítě předáno nuceně. Tvou situaci ti nezávidím

@ANEBjája Asi bych to udělala stejně, i za tu cenu že mi to u soudu neprospěje! A zoufalé situace si žádají zoufalé činy! Jen bych se bálá že si otec vyžádá předání a tahat do toho policii a nakonec tomu nezabránit taky asi pro dítě není nic dobrého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
4.11.12 12:18
@Anonymní píše:
Matka to již řešila přes sociálku :think: důvody jsou ty patologické, jak napsal Jura - a to kriminalita a alkoholizmus. Mám o dítě strach, vrací se mi v hrozném stavu. Sociálka si to zapíše a soudní jednání je v nedohlednu. Potřebuju se zařídit do té doby, než soud něco změní.

a už máte soudně určený styk? pokud se dítě vrací v hrozném stavu je potřeba to pečlivě dokumentovat - nahrát, vyfotit, v nejbližším možném termínu k doktorovi a vyhotovit zápis do zdravotní dokumentace, při předávání mít 2svědky a to nejlépe nerodinné. také je potřeba dokumentovat každé selhání otce. k tomu alkoholismu - to budeš muset prokázat jinak je to problém…

pokud styk soudně určený nemáš - tak dítě nedávej nehrozí žádná přímá sankce, ale při soudním jednání Tě to možná poškodí

• Citovat
  • Upravit
12
4.11.12 12:22

Ahoj můžu se zeptat kolik má tvoje dítě roků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
4.11.12 12:30

@nicolle24 tak to bych asi pak zkusila policajtovi říct něco o tom, že chlap je alkoholik a kriminálník a jestli se dítěti něco stane nebo bude zanedbané, budu si stěžovat ještě na něj :cert: já vím, že je to jeho povinnost konat, ale kolikrát s nekonáním nemají nejmenší problémy :zed: tak proč ne v tomhle případě.
na druhou stranu pokud si zavolá policajty, tak už je těžko se bránit jakkoliv a to už by mělo řešit předběžné opatření na soud, který by měl rozhodnout do 24 hodin (nebo tak nějak to je, ne?), protož ejde o ohrožení dítěte

a proboha který soud dá dítě byť jen na návštěvy otci alkoholikovi krominálníkovi bez dozoru? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.11.12 12:36

Jedině se poradit s právníkem, zaangažovat sociálku, žádat o předběžné opatření osudu, které v takových případech by mělo být rychlé, v řádu desítek dní… Hlavní jednání soudu může být v nedohlednu, ale předběžné opatření se myslím vydává podstatně rychleji.
(Jen soukromá poznámka: To, že někoho označím za kriminálníka, nemusí být pro nikoho směrodatné. Musí proti němu být minimálně vedeno trestní řízení (nezaměňovat s vyšetřováním) a/nebo musí být pravomocně odsouzen pro trestný čin. Vyšetřování ani nepravomocný rozsudek na celé věci nic nemění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová