Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ten důvod by měl být asi dostačující, ne? Tak to odůvodni tím tvým důvodem a hotovo. Taky by se ti asi moc nelíbilo kdyby ti dítě nechtěl dát a ještě vymýšlel kraviny
sorry ale občas tyhle myšlenkový pochody nechápu. Jednou je otec a má nějaký práva a povinnosti. Kdyby nezaplatil alimenty, taky kolem sebe budeš kopat, že na ně máš právo.
Bohužel ti moc neporadim, zkušenosti s tím ještě nemám, ale za pár měsíců budu řešit stejný problém, jestli jsou ty důvody oprávněné, tak to zkus přes sociálku, doložit, že není schopnej se o dítě sám postarat, jinak si myslím, že jestli to nebudeš mít doložený papírově, tak si vymyšlenýma důvodama, proč k němu dítě nepustíš, jen uškodíš
Jsem šťastná, že nemusím řešit takové starosti.
Nevím nejde se s ním domluvit nějak rozumně, jak dva dospělí? ![]()
Pokud je důvod závažný (třeba společensky patologický, problém s hygienou, alkoholismus nebo co já vím…), tak na sociálce navrhni setkání otce s dítětem v přítomnosti sociální pracovnice jako alternativu k víkendovému pobytu. Na prvním místě by měl být zájem dítěte a měl by být nadřazen zájmu dvou dospělých, kteří se nemůžou dohodnout. A zájmem dítěte je především kontakt s oběma rodiči.
@Jura007 píše:
Pokud je důvod závažný (třeba společensky patologický, problém s hygienou, alkoholismus nebo co já vím…), tak na sociálce navrhni setkání otce s dítětem v přítomnosti sociální pracovnice jako alternativu k víkendovému pobytu. Na prvním místě by měl být zájem dítěte a měl by být nadřazen zájmu dvou dospělých, kteří se nemůžou dohodnout. A zájmem dítěte je především kontakt s oběma rodiči.
A pokud je důvod čistě takový, že matka prostě jen tak nechce? Kdyby nějaký důvod jako alkohol atd.byl, předpokládám by to řešila hned přes sociálku ![]()
Zakladatelka chce radu, ale důvod nenapíše… To je potom těžké radit ![]()
Co tak se zkusit domluvit z otcem? A pokud je důvod závažný tak jak píší ostatní - sociálka
Matka to již řešila přes sociálku
důvody jsou ty patologické, jak napsal Jura - a to kriminalita a alkoholizmus. Mám o dítě strach, vrací se mi v hrozném stavu. Sociálka si to zapíše a soudní jednání je v nedohlednu. Potřebuju se zařídit do té doby, než soud něco změní.
Je to nelegální, ale prostě nedala bych ho… moje dítě mi stojí za překračování zákona. ano, ublíží mi to před soudem, ale pokud jsou ty důvody opravdové a takhle vážné, tak pořád budeš (i přes porušování jeho práv) menší zlo než otec
To je mi líto! Asi bych to zkusila uhrát na tu nemoc, ale to se nedá dělat do nekonečna! Bohužel dokud nebude rozhodnuto jinak tak se obávám že dítě otci předat musíš a když ne tak může být dítě předáno nuceně. Tvou situaci ti nezávidím
@ANEBjája Asi bych to udělala stejně, i za tu cenu že mi to u soudu neprospěje! A zoufalé situace si žádají zoufalé činy! Jen bych se bálá že si otec vyžádá předání a tahat do toho policii a nakonec tomu nezabránit taky asi pro dítě není nic dobrého.
@Anonymní píše:
Matka to již řešila přes sociálkudůvody jsou ty patologické, jak napsal Jura - a to kriminalita a alkoholizmus. Mám o dítě strach, vrací se mi v hrozném stavu. Sociálka si to zapíše a soudní jednání je v nedohlednu. Potřebuju se zařídit do té doby, než soud něco změní.
a už máte soudně určený styk? pokud se dítě vrací v hrozném stavu je potřeba to pečlivě dokumentovat - nahrát, vyfotit, v nejbližším možném termínu k doktorovi a vyhotovit zápis do zdravotní dokumentace, při předávání mít 2svědky a to nejlépe nerodinné. také je potřeba dokumentovat každé selhání otce. k tomu alkoholismu - to budeš muset prokázat jinak je to problém…
pokud styk soudně určený nemáš - tak dítě nedávej nehrozí žádná přímá sankce, ale při soudním jednání Tě to možná poškodí
@nicolle24 tak to bych asi pak zkusila policajtovi říct něco o tom, že chlap je alkoholik a kriminálník a jestli se dítěti něco stane nebo bude zanedbané, budu si stěžovat ještě na něj
já vím, že je to jeho povinnost konat, ale kolikrát s nekonáním nemají nejmenší problémy
tak proč ne v tomhle případě.
na druhou stranu pokud si zavolá policajty, tak už je těžko se bránit jakkoliv a to už by mělo řešit předběžné opatření na soud, který by měl rozhodnout do 24 hodin (nebo tak nějak to je, ne?), protož ejde o ohrožení dítěte
a proboha který soud dá dítě byť jen na návštěvy otci alkoholikovi krominálníkovi bez dozoru? ![]()
Jedině se poradit s právníkem, zaangažovat sociálku, žádat o předběžné opatření osudu, které v takových případech by mělo být rychlé, v řádu desítek dní… Hlavní jednání soudu může být v nedohlednu, ale předběžné opatření se myslím vydává podstatně rychleji.
(Jen soukromá poznámka: To, že někoho označím za kriminálníka, nemusí být pro nikoho směrodatné. Musí proti němu být minimálně vedeno trestní řízení (nezaměňovat s vyšetřováním) a/nebo musí být pravomocně odsouzen pro trestný čin. Vyšetřování ani nepravomocný rozsudek na celé věci nic nemění.
Prosím o radu, jaké mohou být důvody kromě nemoci, abych nemusela předat dítě na víkend k jeho otci? Nechci slyšet, že má otec na dítě právo. Mám důvod, proč nechci.