Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ale osobně bych na místě matky neodpíral otci kontakt s dítětem a trval bych na setkání na neutrální půdě za přítomnosti pracovnice sociálky. Před cizí osobou si snad otec bude dávat majzla. Pokud se na setkání dostaví zlitý, striktně bych požadoval sepsání zápisu a řešil bych to dál.
@Jura007
no a stejné je to s alkoholismem i drogami, musí to protistrana mít čím doložit. Takové nálepkování je totiž bráno jako folklór znesvářených rodičů v rámci opatrovnických soudů.
Předběžko je rychlé, ale musí být naplněny důvody pro vydání a mít náležitosti, tady rozhodně sepsat s právníkem, aby mělo patřičné náležitosti.
@stazinka09 Právě proto, že je styk určený soudem. Proto chci vědět, jestli je možné to obejít. Je nařízené nové jednání, ale až za dlouho. @sofiecz Je to předškolák. @Jura007 Trestní řízení probíhá. O styk pod dohledem jsem žádala, ale prý to není možné. Na předání ožralý nepřijde, to si dá pozor. @stazinka09 Předběžko rychlé bohužel není, protože předtím musí být vyhotoveny znalecké posudky. ![]()
A c otřeba nevolnost- bolesti bříška, zvracení nebo tak? Samozřejmě jako…
Toto jsem našla.
Dobrý den Ludmilo, zákon předpokládá, že rodič v době styku nebude dítě vystavovat nebezpečným situacím. Pokud se domníváte, že je dcera vystavena nebezpečí v rámci dovolené s otcem, musela byste podat návrh na vydání předběžného opatření, kterým by bylo otci zakázáno realizovat styk s dcerou. Obraťte se na sociální pracovnici OSPOD, či na advokáta, který vám vysvětlí náležitosti předběžného opatření podrobněji. JUDr. Romana Lužná
@Anonymní píše:
@stazinka09 Právě proto, že je styk určený soudem. Proto chci vědět, jestli je možné to obejít. Je nařízené nové jednání, ale až za dlouho. @sofiecz Je to předškolák. @Jura007 Trestní řízení probíhá. O styk pod dohledem jsem žádala, ale prý to není možné. Na předání ožralý nepřijde, to si dá pozor. @stazinka09 Předběžko rychlé bohužel není, protože předtím musí být vyhotoveny znalecké posudky.
tak soudně určený styk lze obejít jedině asi nemocí, nic jiného mě nenapadá…
s tím předběžným opatřením, nevím, jestli si rozumíme, soud o něm musí rozhodnout do 10dní usnesením v případě přímého ohrožení dítěte jsou lhůty kratší, ale to asi není váš případ. ty jsi PO podávala? Zamítli ho? PO právě může ošetřit dobu do vyhotovení znaleckých posudků, pokud bylo zamítnuto, záleží na odůvodnění, lze žádat znovu…
@k.a.c.k.a.1 Díky, ale v reále to soud neudělá na základě domnívání. Už jsem napsala, že soud nařídil znalecké posudky. Potom teprv rozhodne.
@stazinka09 PO jsem nepodávala, žádala jsem sociálku, aby ho podali. Sociálka nic nepodala, protože zatím dítě nebylo uneseno ani v přímém ohrožení života. Sociálce nevadí, že dítě nedostane celý den najíst a musí chodit venku bosky a otec mi ho vrátí se začínajícím zápalem plic. ![]()
Já bych mu v takovém případě dítě nedala ani náhodou, to už je fakt moc!
@Anonymní píše:
@stazinka09 PO jsem nepodávala, žádala jsem sociálku, aby ho podali. Sociálka nic nepodala, protože zatím dítě nebylo uneseno ani v přímém ohrožení života. Sociálce nevadí, že dítě nedostane celý den najíst a musí chodit venku bosky a otec mi ho vrátí se začínajícím zápalem plic.
podej ho Ty!!! nedostačující péče, zanedbání péče, ohrožení zdraví - znění, zdůvodnění konzultuj s právníkem. Zprávu od lékaře máš (ten zápal plic)? S alkoholismem je potíž, že musíš na něj mít něco konkrétního, prokazatelného, to bývá problém.....tak je celkem jasné a obvyklé, že se jde na posudky a to trvá…
u toho určeného styku je problém, že pokud dítěte nepředáš, může otec volat policii a žádat asistenci při předání, nic veselého pro dítě… já tě chápu, ale nedovedu si představit, že obhájíš, že předškolák je á 14dní nemocný až do definitivního rozhodnutí soudu a vždycky zrovna ten víkend co má být u otce, navíc jako omluva je to jen u akutního onemocnění, kde není doporučen převoz dítěte, jinak se o nemocné dítě může starat i druhý rodič ![]()
Podala bych opět žádost o PO a pokud by mi nebylo vyhověno, chtěla bych písemně zdůvodnit proč. A dítě bych ale asi stejně nedala. Vymlouvat se na nemoc nemám žaludek, bála bych se, že něco přivolám, ale prostě bych nebyla doma. U soudu to možná přitíží, ale pokud se prokáže že je otec opravdu neschopný se o dítě starat, tak by ty postihy neměly být nějak zásadní, ne?
@nicolle24 Taky mu ho dávat nechci. Ale když to nahlásím na sociálku, oni mu akorát zavolají a on řekne, že to není pravda. Takže se čeká na ty posudky. Bere si dítě, jenom aby mi mohl vyhrožovat.
@stazinka09 U doktorky jsem byla a ta už zprávu posílala na soud. Já vím, že nemoc jde využít jen občas. Tak hledám jiný způsob. Právník mi řekl, že kdybych podala PO, nejspíš by ho bez těch posudků zamítli. Navíc je proti němu vedeno trestní řízení, ale to trvá taky dlouho. Prostě už to trvá douho a nemůžu to vydržet.
@Anonymní píše:
@nicolle24 Taky mu ho dávat nechci. Ale když to nahlásím na sociálku, oni mu akorát zavolají a on řekne, že to není pravda. Takže se čeká na ty posudky. Bere si dítě, jenom aby mi mohl vyhrožovat.
Mě je jasné že mu dítě dát nechceš, ale já bych mu prostě dítě nepředala, nenechala bych svoje dítě s takovým „otcem“ Opravdu bych místo vymýšlení argumentů proč mu dítě nedat zažádala o PO. Pokud můžeš prokázat jak to u otce chodí a jak na tom bylo dítě zdravotně tak bych to neodkládala! Protože takhle nechat nějaké h… hazardovat se zdravím dítěte přeci nemůžeš!
Ahoj zakladatelko, nečetla jsem diskusi, takže přikládám svůj názor. Jestli je dítěti u otce zle, vrací se špinavé, hladové, s modřinami a psychickou újmou, tak při převzetí ať je sociální pracovnice-o to si ty můžeš zažádat, dokonce si můžeš i na sociálce zažádat o kontrolu dítěte z těchto důvodů, které jsi uvedla,soc.by k tomu měla přihlédnout a dát své vyjádření u soudu.Ale zase z druhé strany i když to nechceš slyšet, otec má právo na svý dítě a jestli ho chce vídat, tak mu tu možnost neber, pokud to není v tak neúnosné situaci jak jsem psala na začátku. Jak se k tomu Tvé dítě staví? Má tatínka rádo, těší se? Jestli ano, tak pak můžeš být relativně v klidu, protože děti nikdy nechtějí tam, kde jim je špatně nebo u koho se špatně cítí a ty by jsi v první řadě měla brát ohledy na city prcka. A nevymlouvej se, vždy mu řekni, proč mu dítě nedáš-pokud si příjde nalitej atd.Pro tvou ochranu dbej na to, aby při předávání dítěte byl vždy nějaký svědek-pokud možno nezaujatý. Držím palce!