Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak nastesti s timto problem nemame, vsichni se vzdy ptaji, co potrebujeme popr. s cim by si mohl hrat. Pokud bych se ale s nekym nedomluvila, hracky bych nechavala u nich…
Děkuji za názory, máte pravdu prdim na to, s tim opravdu asi nic neudělám at si kupujou co chtěj a nechávaj si to doma ![]()
@Sany80s píše:
Budu v menšině, ale myslím si, že řešíš blbosti a děláš akorát zbytečné problémy.
Dárky, které nejsou úměrné věku, ale jinak budou celkem fajn, odlož na později a vyndej až budou úměrné, ostatní bych nějak měnila a o čem bych měla pocit, že je navíc, bych třeba darovala. Krámy bych nechala do jedné další návštěvy toho, kdo daroval, a pak klidně vyhodila s tím, že je to rozbité.
Já nevím, vám nepřijde, že ty lidi urážíte, když jim předepisujete, co mají nebo nemají přinést. Vždyť jsou dospělí, proč bych je měla instruovat jako malé děti?Příspěvek upraven 31.12.13 v 10:45
Jako taky souhlasím, úplně by se mi příčilo někomu „přikazovat“, co můžou nebo nemůžou kupovat, nebo posílat odkazy s tím, co maj koupit. To jim sebere jen tu radost a chuť. Ne, nechápu to ![]()
Docela zakladatelku chápu. Tchýni mám ráda, ale už mi dala pro malého asi 10 plyšáků. Asi si umíte představit jejich využitelnost u šestiměsíčního.
Zatím je hromadím v nohách postýlky. Vánočního plyšáka jsem tedy ještě nevybalila. Až dojdou prostory, asi je odlifruju k babičce s vysvětlením, aby si tam měl na návštěvě s čím hrát. ![]()
Vyhodit/darovat zatím nemůžu, babička se čas od času zeptá, jak si s nimi hraje Nelžu a odpovídám, že ho zatím neberou. Nicméně babičku to zatím neodradilo od nakupování dalších. Duševně se připravuji, že to takhle bude ještě minimálně několik let trvat - sedmileté neteře babička taky takhle pravidelně obdarovává. Švagrová pak nepoužívané hračky/nechtěné dárky (kolikrát ještě nevybalené) dávala do školky do tomboly. Učitelky ji za to milovaly. ![]()
@Hexe píše:
@Bunnies Jako že by mi vadil plast jakýkoli to ne. Máme moc věcí od Lamaze a teď dostal ty kelímky, vkládačku a navlékačky - a to si myslím, že mohlo být dřevěné. Pak nemám ráda ty auta a jiné jednoduché levné hračky komplet z barevného plastu. U panenek, stavebnic mi to nevadí, asi není moc jednoduché vybavit dítě hračkama bez jediné plastové součásti.
Vidíš to, malej má dřevěnej vláček a dvě auta a nehraje si s tím, zato plastové autíčka, hnusné jezdící zvířátka bodujou ![]()
Muze mi nekdo vysvetlit, co je spatneho na plastovych hrackach…?
Ja si tak nejak neumim prestavit drevenou barbinu… ![]()
No jo no. Moje máma taky kupuje hračky, který já bych nekoupila, babička dělala totéž. A já taky kupuju hračky, které se líbí mě a se kterými bych si myslela, že by si mohla hrát. A jí třeba vůbec neberou. Třeba koleje, já bych u toho vydržela hodiny a ta potvora mi to akorát bourá
Ale třeba můj brácha ještě nekoupil holkám hračku, která by skončila v koutě, vždycky to trefí líp než já i všechny babičky
Posedlost dřevem a edukativními hračkami moc nechápu se přiznám, jako jo, samozřejmě je kupuju, ale že bych prvoplánově přemýšlela, jestli daná hračka něco naučí, to ne. Třeba zpívací nebo recitující plyšovou postavu nebo knížku (edit: zpívající, obyčejných knížek máme hafo) nemáme ani jednu, v zásadě mě to vytáčí. A co se má naučit, to se naučí i bez lamazeho a fishera nebo ne? Radši koupim stavebnici, flétničku nebo kostky, nevim no.
@araw No jasně
proto píšu, že to řešit nehodlám, vybere si malý, hračky jsou pro něj ![]()
Holky, to nám se ma malá narodit v březnu a od tchanovcu uz teď k Vánocům dostala velké lego, se kterým si muže hrát az od 4let ![]()
@chatwenna Třeba mě se některé prostě nelíbí, ale co malý dostane, bude mít, zas tak extrémně mi to nevadí. Ale zajímalo by mě, jaké hračky mají děti vyloženě plastových odpůrců. I když panenka může být látková, auto kovové a dřevěné, totéž stavebnice
jo, asi to jde.
@Hexe Me hrozne vytaci, ze nekteri vychovavaji deti tak extremne.
Doufam, ze tyhle deti uz ve trinacti maminky poslou pekne do pr… ![]()
@chatwenna píše:
@Hexe Me hrozne vytaci, ze nekteri vychovavaji deti tak extremne.Doufam, ze tyhle deti uz ve trinacti maminky poslou pekne do pr…
A nacpou si do uší pořádné plastové tunely
- Ty vlastně asi plastové nejsou že. Tak třeba nebudou třídit odpad alespoň ![]()
Příspěvek upraven 31.12.13 v 12:00
Stejný problém u nás, já už nekupuju vůbec nic. Darované vhodné dětem nechávám, nevhodné jsou zatím na půdě v obrovské tašce a na jaře to zavezeme i s dětmi někam do dětského domova nebo do nemocnice. Takže i plastové srágory budou mít výchovný efekt. A nemusím se s nikým hádat, že něco nechci. Prostě si to vezmu, šoupnu na půdu a je to.
No, taky jsem nechtěla doma hračkárnu- a mám ji. Nenadělala jsem nic. Hodně příbuzných a první přírůstek v rodině- tak to snad ani zakázat nejde. No a narodil se druhý syn a já jim říkám: ha a jste s darama v pr…li, všechno už doma máme a opět jsem se sekla: jedeme znovu, od začátku. ![]()
Pred vánoci jsem na kolenou prosila, at jsou ty hracky alespon malé, tiché. Vý sledek: malé jezdící a neuvěřitelně hlucné auto a obří nehrající bagr. Prý : my nevěděli, že musí být splněny obě podmínky zároveň. ![]()
@Hexe taky máme doma plastové hračky, samozřejmě máme lego atd. Ale zaprvé tu nemíním být zavalena krámama, takže holt musím vybrat jen něco a i tak je pokojík narvanej. Zadruhé nesnáším blikající a hrající hrůzy, přišla bych o nervy, máme flétnu a xylofon a stačí.