Nechci mít doma hračkánu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25153
31.12.13 14:22

Ahoj, máme velice rozumné rodiče a kupují jen to, na čem se domluvíme… a stejně máme doma hračkárnu…
A to ještě nezačala nic dostávat mladší… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
31.12.13 14:28

Tak mě zase přijde že proti jiným dětem náš malý nic nemá :lol:.Naši koupí jen na čem se domluvíme, s čím se nehraje dám pryč-buď prodám nebo věnuji. Náš malý ujíždí na angličácích a ty naštěstí moc nezaberou. :mrgreen: Těch máme plnou krabici.Sice mám už větší dítě ale naštěstí hračkárnu doma nevedeme. Uplně mu to stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
31.12.13 15:20
@Shellyss píše:
A nemyslíte si, že třeba chtějí udělat dítěti jen radost? A jsou rádi, že můžou něco koupit svýmu vnoučeti? Vy to neplatíte, tak bych to neřešila a když už by toho bylo moc, tak bych to nechala u prarodičů s tím, že až tam dítě přijede ať si má s čím hrát.

Jasně, to si říkám pořád-tchýně je moc hodná, chce udělat radost, ale to lze i se dvěma dárky ne s 10! Jestli budeme mít druhé dítě taky kluka, tam mě mrskne, bude mu kupovat další a další autíčka. Knížek máme taky mraky, teď se k nim aspoň dostaneme, ale v létě jsme pořád venku, to by malému stačily knížky dvě. U tchýně to nechat nemůžu-má tam taky hračkárnu-hlídává tam synovce. Mně je líto těch peněz, v životě nekoupila plíny, sunar, přesnídávky, jen hračky, hračky. Kolik peněz už mohla poslat na UNICEF na očkování dětí místo hraček se kterými si pohraje pět minut a konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
31.12.13 15:23
@Shellyss píše:
souhlasím :potlesk: :potlesk:

Já myslím, že na tom říct, že Lega, plyšáků, autíček a knížek máme už opravdu dost není nic urážlivého… Pokud u toho teda na toho člověka neřvu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
31.12.13 15:25
@Sany80s píše:
Budu v menšině, ale myslím si, že řešíš blbosti a děláš akorát zbytečné problémy.
Dárky, které nejsou úměrné věku, ale jinak budou celkem fajn, odlož na později a vyndej až budou úměrné, ostatní bych nějak měnila a o čem bych měla pocit, že je navíc, bych třeba darovala. Krámy bych nechala do jedné další návštěvy toho, kdo daroval, a pak klidně vyhodila s tím, že je to rozbité.
Já nevím, vám nepřijde, že ty lidi urážíte, když jim předepisujete, co mají nebo nemají přinést. Vždyť jsou dospělí, proč bych je měla instruovat jako malé děti? :think:Příspěvek upraven 31.12.13 v 10:45

Já myslím, že na tom říct, že Lega, plyšáků, autíček a knížek máme už opravdu dost není nic urážlivého… Pokud u toho teda na toho člověka neřvu :D A vyhazovat hračky? Mně je prostě líto těch peněz, tak raději se snažím slušně „vyjednávat“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
31.12.13 15:27
@Zuzlounek píše:
Taky máme doma hračkárnu, kterou z velké části nakoupila moje maminka. Pokaždé jí říkám, ať nic nekupuje, že syn vše má a ani si s tím nehraje :(
Kdyby mu ty peníze dávala radši na spoření bude to lepší než kupa hraček, které leží v koutě :cert: A @missah tu mňoukací kočku taky dostal a ani jednou si jí ještě nevšiml
Ale bohužel je to jak boj s větrnými mlýny

přesně, takových peněz, co by už měl na tom spoření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
31.12.13 15:30

Nevím, podle mě teda to, že to dopstanou a nechá se to u babičky se moc neřeší… chci, ab y děti nedostávali hodně, a le když pak u babiček je záplava darů, jak jim mám jako vysvětlit, proč doma dostrali jen jeden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
31.12.13 15:54

@Roobin A když to řekneš a oni tě neposlechou, co uděláš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
31.12.13 15:59

Máme děcka 2 a po Vánocích to vypadalo jako v hračkárně, můj má 5 sester a každá jim nakoupila hračky. TAKŽE některé věci jsem natvrdo schovala a budu vytahovat průběžně. Oni jak toho mají moc, tak nevědí s čím si mají hrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
31.12.13 16:38

Mame to stejne, napisu co by se hodilo, s cim vim, ze si dite bude hrat a stejne dostane neco uplne jineho. Je toho premira. Spocitali jsme u stromecku u nasich 20 darku pro 2,5 roku stare dite. Pristi rok bude druhe ditko, kolik toho bude? Babicky si proste neuvedomuji, ze nejake hracky uz doma jsou a k nim pridat nejakou malickost bohate staci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
31.12.13 16:49

Taky mi tohle tchýně dělá. Nejen, že dost kupuje klumpry, který se kazí, ale co mi nejvíc drásá nervy, že malé dává věci, kterých má doma haldu. Třeba kabelku, která pouští, nebo jsme doma nacházely střepy, pořád jsme dumaly z čeho jsou a pak jsme zjistili, že to z nějakého přívěsku na klíče, který jí dala. Nebo jí zásadně dává kinder vajíčka, takže ty drobnosti se tu akorát válí a já to pořád dokola uklízím :cert: Taky má ve zvyku jí v sekáči kupovat hadry a nedá si vymluvit, že malá je atopik a že jí fakt nebudu dávat směsový trika, který jsou navíc už širší, než delší, směsový šaty a podobný nechutný hadry. Tváří se vždy uraženě a že prudim. Taky nechápe, že jí nemá ověšovat šmukama, kterých má doma haldy, když já mám silnou alergii na nikl a dcerka numulární exém, u kterého je pravděpodobnost, že je z alergie na nikl. :cert: Ta její opičí láska mě fakt leze krkem. Tak jsem si postěžovala. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
2.1.14 22:32

taky jsem proti "hračkárně"

Docea mě tato diskuze uklidnila - vidím, že to u nás není tak nejhorší :) Ale 24.12. jsem byla vyvedená z míry, kolik toho 18timěsíční dcera dostala, samozřejmě z druhé strany rodiny… od našich dostala jen domluvené dárky :) (navíc si ty hračky nechá u nich). Myslím, že dobrý nápad je nechat přebytek hraček tam, kde byly darovány. A podělím se s vámi o další tip - dnes jsem tchýni dala 3 igelitky hraček, které jsem byla nucena z prostorových důvodů vyřadit, že si je u ní schovám pro druhé dítě. Doufám, že to bude mít i takový efekt, že se při příštím nakupování tchánovci rozmyslí, jestli toho brat tolik. A kamarádka říkala, že jsou se všemi v rodině domluvení tak, že každý na vánoce kupuje 1 měkký dárek a 1 tvrdý dárek, což je taky supr řešení, njn ale s někým právě není domluva, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
3.1.14 10:04
@Luci1986 píše:
Docea mě tato diskuze uklidnila - vidím, že to u nás není tak nejhorší :) Ale 24.12. jsem byla vyvedená z míry, kolik toho 18timěsíční dcera dostala, samozřejmě z druhé strany rodiny… od našich dostala jen domluvené dárky :) (navíc si ty hračky nechá u nich). Myslím, že dobrý nápad je nechat přebytek hraček tam, kde byly darovány. A podělím se s vámi o další tip - dnes jsem tchýni dala 3 igelitky hraček, které jsem byla nucena z prostorových důvodů vyřadit, že si je u ní schovám pro druhé dítě. Doufám, že to bude mít i takový efekt, že se při příštím nakupování tchánovci rozmyslí, jestli toho brat tolik. A kamarádka říkala, že jsou se všemi v rodině domluvení tak, že každý na vánoce kupuje 1 měkký dárek a 1 tvrdý dárek, což je taky supr řešení, njn ale s někým právě není domluva, že…

u nás byla také domluva, že každý koupí jeden dárek, ale nikdo to nedodržel :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
5.1.14 14:33

No jeste k respektu k darovanemu - ja netrvam na tom, aby kazda blbost byla schvalena nami, ptam se jestli maji neco vymysleneho nebo chteji poradit. Mezi spoustou blbin, z nichz radu hned posilam dal jsme dostali velky kus jakehosi lina z PVC - asi 1,4 na 2 m jsou tam namalovane cesty. Jde o to, ze deti maji v pokojich vcelku drahe marmoleum - ktere ma mit radu zdravotnich plusu a nevypousti snad nic skodliveho k dychani a dreveny nabytek. A ted jim tam mam dat do hlavniho hraciho prostoru takovou vec? (po vybaleni to smrdelo tak desne, ze to chlap hned vynesl ven). Jen abych respektovala toho, kdo obdaroval? Mimochodem osoba, ktera to darovala je prudce inteligentni a velmi se zajimajici o zdravou vyzivu a vse s tim spojene - coz ve svem zivote dusledne uplatnuje, zatimco ostatnim cpe nepř. cukr ve vsech myslitelnych formach a jine obdobne zdrave veci a jeste se urazi, pokud to nekdo jist nechce (vubec se urazi tak casto, ze to zdrave nebude :roll: ). Takze za me - muzou se s nama domluvit nebo koupit co chteji, a ja zas muzu neco, co naznam jako nevhodne vyhodit nebo schovat az budou decka vetsi. Pokud se neporadi, riskuji, ze to vitano nebo vhodne nebude a jde to z domu :nevim: Trilety syn napr. dostal sadu ke kaligrafii :roll: ale i lego pro asi 10lete deti. Lego schovano po prvnich pokusech, kdy to maly furt rozebiral - sada na kaligrafii pravda nezabira zas tolik prostoru ale spis si rikam k cemu to mam schranovat? I kdyby se nakrasne jednou dostal ke kaligrafii bude to nejdriv za 15 let, coz ten inkoust asi nevydrzi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí