Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, mám syna a jsou mu 4 měsíce. Hraček má doma dost aspon si myslim má hrací deku, kolotoč, náký chtastítka, kousátka a 3 plyšáky s těma si samozřejmě ještě nehraje jen je dostal k vánocum. Samozřejmě že mu hračky kupovat budu ale chci kupovat hračky určené k jeho věku a co rozvíjej motoriku. Jenže moje tchyně a tchán by mu už nejradši koupily ted náké velké auto na ovládání a samé (zatim pro mě blbosti).A když jsem jim několikrát řekla že nic takového doma nechci že má na takové věci ještě dost času tak hned ze mě dělaj semetriku že mu nechci dát ani hračku chudák a když mu to doma nedovolim tak že to bude mít u nich.Jako myslim si že i když mu koupěj náké takové auto k narozeninám až mu bude rok tak si stejně myslim že si stim nebude hrát.
@Terezie231 mám podobnej problém s mojí mámou. mám teda děti tři a větší, a le i tak, chtěla jsem k vánocům max jeden dárek pro každého a to ještě něco užitečnýho. NE, moje matka musí narvat každýmu milion plastovejch srágor a nenechá si vysvětlit nic..
Pokud ovládají pc, pošli jim odkazy na hračky, které jsou z tvého pohledu vhodné+dovětek, co tím budete rozvíjet. Takto se nám to osvedcilo.
Myslím, že s tím nic nesvedeš. Taky jsem nechtěla mít doma hračkárnu. Teď se brodím bytem plným hraček. Starší má asi 50 plyšáků, tak jsem všechny prosila ať další nedarují. Narozeniny v listopadu, teď vánoce k tomu mimino 5 měsíců a hrůza. Máma ji musela koupit mňoukací kočku za 750kč, s kočkou si nehraje a mamka zklamaná ja na… Jinak my dali starší 4 dárky, mimču 1. A u babiček jich měly každá alespoň 8:( Prostě si nedají říct
@Terezie231 no tchánovce asi nezměníš, tak at mu ty hračky nechají u sebe a bude si s nimi hrát u nich, když si myslí že si s tímbude hrát. Chápu že nechceš mít doma hračkárnu, ale jin ty,,naučno-zábavné,, hračky.
@Krrysa píše:
@Terezie231 mám podobnej problém s mojí mámou. mám teda děti tři a větší, a le i tak, chtěla jsem k vánocům max jeden dárek pro každého a to ještě něco užitečnýho. NE, moje matka musí narvat každýmu milion plastovejch srágor a nenechá si vysvětlit nic..
Och ty plasty, mám pocit, ze děti žiji v plastové době. Naši naštěstí jsou v tomto rozumní. ![]()
No nechat jinde, jde tak do roka. Moje 2letá musí odnést domů prostě všechno. Občas přinese z hlídání i obaly od toho co snědla atd.
@Bubiii v tomhle je rozumná jen moje tchýně, jede ve dřevě. dohodli jsme se, že chci pro děti jen rozšíření toho, s čím si opravdu hrají - duplo, dřevěné vláčky a pro dceru nádobíčko, ale smaltované..moje matka koupila klukovi dva bagry ( máme tu už 3 od brudra, proč jich nemít 5 že jo), holce dětskej laptop a barbínu
(oboje výslovně zakázáno) a nejmaldší vůáček a kostky, obojíé už doma máme. na štědrej večer u nás měly děti každý jedn dárek a byly ndšený, hrály si. u babičky hrůza, protivný, ve výsledku si nehrály s ničím, bylo toho moc a stejně jsem toho většinu nechali u ní, že to budou mít tam,…
@missah píše:
No nechat jinde, jde tak do roka. Moje 2letá musí odnést domů prostě všechno. Občas přinese z hlídání i obaly od toho co snědla atd.
Ja bych byla rada, ze mu chteji aspon neco koupit. Hracky pro starsi bych zatim schovala a vytahla je, az budou aktualni. Prijde mi to jako averze na tchanovce a ne nejaky skutecny problem. Kdyby mu to koupili tvoji rodice, tak bys taky zakladala diskuzi?
@Lolllo u nás to kupuje moje matka a dere mě to teda šíleně…
Jé to je úplně moje máma. Barbie laptom naše malá, spiderman synovec. Kus 1000 a hráli si s tím tak 5 minut.
@missah asi tak nějak.. ještě že se to dá alesdpoň vyhodil celý do plastu ![]()