Nechci mít doma hračkánu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
425
31.12.13 12:04

Haha nejvic me dojimaji predstavy rodicu o hrackach, u kterych se dite vyviji :mrgreen: To je jen past na rodice, deti si s tim nehraji a vubec, s nicim si poradne nehraji, vse si jen prohlednou a odlozi. Nejhorsi jsou drevene hrqcky to je konec. Jakmile batole prijde k prilezitosti, vrha se na dotykac, tablet, pocitac, heacky co se chechtaj a vydavaj zvuky, dale predmety v domacnosti, papir, noviny, zametat, kousat ovladac…to je bavi! Nechat babi, at kupuje, jako proc ne? Az se to rozflaka, tak se to vyhodi, nedelejte ze zivota tragedii. Dite se uci pri chodu domacnosti, muj kluk vaří v hrncich na zemi, reze drevo nozem, bali hracky do novin ( byly darky ), porad se uci, zkousi. Babicce nic nezakazovat, diteti doprat stedrou babicku a nemyslet si, ze hracky pro spravny vyvoj jsou pravda. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16995
31.12.13 12:08

@Lipina - dovoluji si nesouhlasit :-) roční holčička miluje dřevěné kostky a dřevěnou vkládačku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
31.12.13 12:08
@adam75 píše:
Stejný problém u nás, já už nekupuju vůbec nic. Darované vhodné dětem nechávám, nevhodné jsou zatím na půdě v obrovské tašce a na jaře to zavezeme i s dětmi někam do dětského domova nebo do nemocnice. Takže i plastové srágory budou mít výchovný efekt. A nemusím se s nikým hádat, že něco nechci. Prostě si to vezmu, šoupnu na půdu a je to.

Tvoje dite dostane hracky a ty je hazis do pytle na pudu? Protoze nejsou vhodne? Co dostaly za prasarny? :mrgreen: A vedi to ti, co ty darky kupujou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
31.12.13 12:09

@adam75 Taky jsem z toho měla obavy, ale malý má točícího pejska FP a to hrací auto a to plyšové taky hraje, ale nejsou to žádné šílenosti ani to neřve, takže mi to vůbec nevadí. A chápu, že se tu teď řeší dvě věci - plno krámů a plastové hračky. Já malému vytáhnu tolik, aby nebyl zavalený a střídám. Já myslím, že to jde.
Dneska maí děti plno hraček, my měli jednu bednu a kolik let jsme si vyhráli. Já se nedivím, že prarodiče a tety se strýcema neodolají takové nabídce, možná se v nich taky na chvíli probudí dítě a abych se přiznala, já jsem v hračkárně taky u vytržení. Když jsme šli s mým ta´tkou malému koupit hrazdičku, byli jsme tam přes hodinu - malý spinkal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
31.12.13 12:11

Mám úplně stejný názor. U švagrové to už ani nevypadá jak v hračkárně, ale v příšerným nepořádku. Mají v obýváku obrovský pytel plný hraček, podle mě si ty děti s polovinou těch věcí vůbec nehrají. Taky všichni nakupují jak šílený. Já rozhodně nechchi, aby takto vypadal náš byt, chci mít přesně hračky, které josu rozvíjející a ne mít jich miliony. Vím, že se neshodnu asi s tchýní, ani s našima ( bude to jejich první vnouče), ale je to moje dítě a moje pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
31.12.13 12:13

@Lonette Držím pěsti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
31.12.13 12:31

@Hexe zatím je to plán. Ale já si umím dost dobře trvat na svém, takže snad to vyjde:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
31.12.13 12:44

@Lipina Ano. Světe div se, o tom, co se mi bude nebo nebude válet doma, rozhoduji já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
31.12.13 12:50

@Hexe přesně. Děcka jsou 8 měsíců v roce na zahradě na pískovišti nebo za barákem na hřišti. V obýváku mají jeden koš s hračkama, lego, vláčky, modelínu, nějaký kostky a skládačky a konec. 35 hraček k Vanocum tato domácnost opravdu vstřebat nedokáže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
31.12.13 12:52

Já taky hodně řeším hračky, mám ráda hračky hezké a k něčemu a ne tunu plastových krámů. Takže se snažím s prarodiči i ostatními z rodiny domluvit, nebo napíšu nějaký seznam i s odkazy, kde si každý může vybrat. Pokud dostane něco blbého, tak ho nechám si s tím pohrát a když se to rozbije, tak to vyhodím.
Ale je mi to líto i z důvodu toho, že to stálo peníze a daly by se využít líp. Prarodiče bohužel často koupí první věc, co vidí a navíc neznají různé aspekty kvality hraček, co vydrží, co nevydrží, s čím si hraje a tak.

Myslím, že je lepší se domluvit, aby pořídili hračku, která bude mít úspěch, než nechat je koupit hromadu krámů, které se za týden vyhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
31.12.13 12:56
@Sany80s píše:
@Reinka Ono je ale 3+ dneska napsáno kromě nějakých chrastítek skoro na všem. Sháněla jsem letos dárek pro příbuznou a oni to pro jistotu píšou na 90% věcí. A většina z těch zbylých 10% jsou hračky pro mimina, tak si vyber.

Aha, to jsem moc nezkoumala, ale myslela jsem tím věci vyloženě tak za rok minimálně. Zatím z toho nemá rozum, hned by to zničil, snědl atd. :lol:

Jinak k plastovým hračkám - taky jsem pořád bojovala za dřevěné hračky, dokud jsem mu nekoupila dřevěné navlékací kroužky :twisted: díky nim jsem zjistila, jak moc nebezpečná věc je dřevěná hračka v rukách dítěte a tak teď pokud můžu, vybírám plast, tím nic nevysklí, nerozbije a nezabije bráchu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
31.12.13 12:59

@Lipina to je teda moudro :roll: Můj syn si třeba s hračkama hraje, celý den klidně. V chodu rodiny se taky učí, ale svoje hračky miluje. On si dovede hrát se vším, ale já prostě levné plastové krámy, co se po prvním použití rozlámou a navíc se mi nelíbí, nesnáším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
31.12.13 13:04

@Reinka u nás největší hit všech dob - plastové kelímky MULA z IKEA za 50,– Kč. 13m dítěti by stačily ke štěstí jenom ty, dřevěné auto, míček a jeden plyšák do postele. Nic víc by nepotřeboval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
31.12.13 13:05

Premira hracek mi taky vadi a je mi lito, kdyz musim vyrazovat. Deti najednou vsechno potrebuji :think: Naopak mi prijde fajn, kdyz dostaneme neco, s cim si deti budou hrat pozdeji. Vetsinou na ten svuj vek hracky maji, tak mi prijde fajn, ze tohle se schova a vytahne pozdeji. Dcerce jsme v jednom roce koupili kuchynku. Mela plno kostek a mimihracek. Uz jsem ji nechtela koupit nic miminkovskeho jen proto, aby neco dostala. Takhle si „hrala“ s tim prislusenstvym a ted v 2.5 letech je z kuchynky nadsena. Mimochodem, syn dostal velke auto na ovladacku taky snad ve dvou letech, hraje si s nim hodne ted, v peti letech. To mi nevadi. Spis mi vadi nekvalitni hracky a male „cetky“. Prijde mi, ze hracky jsou relativne dostupne, tak kazdy, kdo prijde na navstevu, neco prinese. Byt prijde jen na kafe. To se u nas pak hromadi :zed: Ja vim, ze to lidi mysli dobre, ale tech veci je strasne moc. Drobnosti z kinder vajicek, atd. :zed:
Nejradeji mam hracky, ke kterym lze dokupovat. Hlavne lego, dreveny vlacky a pro vetsi pak autodrahy. Deti pak dostavaji jednotlive dily a jde skladat porad neco noveho :potlesk: Je to pak v jedne krabici a je poradek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1869
31.12.13 13:13

@adam75
Jj, s tema jsme si taky hodne vyhrali. Hlavne u vody :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí