Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Bud rada, ze neco daji, nase mala nedostala od tchanovcu nic.
Hračky, které doma z různých důvodů nechci a ne a ne se rozbít, nechávám u tchýně nebo u mojí mamky.
Auto na ovládání bych schovala, to je dobrá hračka, ale nejdřív tak na 4 roky.
Já se smířila s tím, že mám dítě a prostě bude půlka obýváku hračkárna. A to má teprve sedm měsíců
ale něco má vyskládané na podložce, něco v koši, pak zas prostřídám. Koukám, že plastové má jen kelímky a navlíkačky, taky se mi to moc nelíbí, ale nebudu to řešit. Prcek, ať si hraje s čím chce, a já jsem ráda, že mu rodina i mí kamarádi nosí dárečky. A i když nosí fakt pěkné a užitečné hračky, potěšilo by mě z principu i to, co bych já nekoupila a nelíbilo by se mi. Někdo to nemá a je mu to třeba líto.
A pokud může hračky u babi a dědy nechat tak to máš vyřešené.
A nemyslíte si, že třeba chtějí udělat dítěti jen radost? A jsou rádi, že můžou něco koupit svýmu vnoučeti? Vy to neplatíte, tak bych to neřešila a když už by toho bylo moc, tak bych to nechala u prarodičů s tím, že až tam dítě přijede ať si má s čím hrát.
Já to řeším tak, že hračky obměňuju, tak jednou za dva měsíce uděláme čistku - moje děti schraňují i různé krabičky od bonbónů a roličky od papírových utěrek - s tím se hraje nejlíp. Takže tohle vyházím, hračky se kterými si hrají málo zapakuju na půdu a naopak z půdy vyndám něco „nového“. Máme v obýváku dvě bedny hraček a víc ani ťuk, jsem spokojená a děti si mají pořád s čím hrát.
@Lolllo píše:
Ja bych byla rada, ze mu chteji aspon neco koupit. Hracky pro starsi bych zatim schovala a vytahla je, az budou aktualni. Prijde mi to jako averze na tchanovce a ne nejaky skutecny problem. Kdyby mu to koupili tvoji rodice, tak bys taky zakladala diskuzi?
Tak já si myslim že diskuze s mojí mámou a tchyní je o něčem jiném. Máma se mě vysloveně zeptá jestli tohle muže koupit i co se týče oblečení a jí to bud schválim a nebo jí řeknu že se mi to nelíbí. Ale tchyně to je něco jiného. Za celou dobu co je malej na světě mu dala jedny punčochy a to ještě ružové, ani blbé pleny mu nedala ale hračky pro 2 leté děti by kupovala.
ONO TAK ANI NEJDE O TY VECI JAKO O TO, ŽE NECHCI ABY TOHO DOSTÁVALI TOLIK. LONI JSEM BYLA SVĚDKEM JAK SYNOVEC (TEHDY 3,5 ROKU) PO ROZBALENÍ 12TI DÁRKU U MOJÍ MAMKY NÁM POMALU VYNADAL A TO JE JAKO VŠECHNO!!! A TOHLE MI TEDA OPRAVDU VADÍ.
Ahoj, nějak nechápu proč jsou plastové hračky problém?…Jako chápu nekvalitní plastové šmejdy, které neprošli zkouškami apod. Já mám ráda třeba Lamaze apod. pro mrňata. Jako chápu, že auto na ovládání je na nic pro malé dítě. I můj skoro tříletý syn neumí dobře ovládat auto na ovládání a hned rád vše rozebere. Asi jsem propadla konzumní společnosti, ale myslím si že doba je dál a jenom dřevěné hračky by třeba mě neuspokojili. Samozřejmě máme každá právo na svůj názor a já to přijímám, jen se ptám na důvod proč jsou zrovna moderní plastové hračky tak hrozné. Dcera 5,5 let začala sbírat Monster High panenky a já v tom nevidím nic hrozného. Já jsem taky jako malá měla barbie a barbie domeček apod.(vyrůstala jsem v Kanadě)
Tak s s tím bude hrát manžel, s tím auťákem
já ho koupila, když byl staršímu rok a půl, neuměl s ním, tak jsme se o něj prali s přítelem
![]()
@Pipet píše:
Tak ať mu to koupí, nechá se to u nich… a co?
Napadlo mě to samé. My jsme si tenkrát u tchýně nechávali ty větší hračky, at si tam má s čím hrát ![]()
Rozumim. Vccera jsem tu nemela deti avyhodila jsem 4 veke latkove ikea kose hracek. Sezralo mi to cely muj velevzacny den nez deti. Naposled jsem mela den bez deti temer pred rokem a stravila ho stejne. S babickami tetickami ale i nekterymi kamaradkami proste neni rec. Rikala jsem to opakovane deti si pri tomto mnozstvi nedokazzou v pokojicku udrzet poradek (kdo by to dokazal) takze ja jsem unavena z vecneho prudeni do deti at si jdou hracky uklidit, uklizenim travime cas, ktery bychom mohli travit nejakym stavenim nebo lepenim…
Příspěvek upraven 31.12.13 v 10:43
Budu v menšině, ale myslím si, že řešíš blbosti a děláš akorát zbytečné problémy.
Dárky, které nejsou úměrné věku, ale jinak budou celkem fajn, odlož na později a vyndej až budou úměrné, ostatní bych nějak měnila a o čem bych měla pocit, že je navíc, bych třeba darovala. Krámy bych nechala do jedné další návštěvy toho, kdo daroval, a pak klidně vyhodila s tím, že je to rozbité.
Já nevím, vám nepřijde, že ty lidi urážíte, když jim předepisujete, co mají nebo nemají přinést. Vždyť jsou dospělí, proč bych je měla instruovat jako malé děti? ![]()
Příspěvek upraven 31.12.13 v 10:45
@missah To by mě vadilo teda taky…
Co se týká hraček, taky s tím doma bojujeme…moc nekupujeme, ale moje 16let mladší sestra nedávno zabalila pokoj do krabic a vstoupila hrdě do puberty s tím, že postupně se krabice stěhují k nám. Je to super, měla krásné hračky a vesměs jsou kompletní. Naše mamka to nechce prodat, že si s tím mají hrát moje děti. Ostatní sourozenci mají děti v nedohlednu, čili hračky se přetahují k nám…dcera je kramářka, v každé místnosti si hraje a přebíhá. Už jsme zkoušeli všechno možné jak ji naučit hrát si max. v pokoji a obýváku…i redukci hraček (jako část schovat do sklepa) jenže ona si hraje se všema hračkama, má snad 20 Barbie, stovku Little pet zvířátek k tomu ty různé doplňky, atd. a já zase nemám to srdce jí to sebrat a schovat a pak mám taky strach, že jí to schovám a vytáhnu a už ji to nebude zajímat
Tak nevím, prostě žijeme s tím, že dceřin pokoj je hračkárna jak dělo, kdo k nám přijde, tak nestíhá hledět a děti neví na co sáhnout prvně. Asi to nejde vyřešit, říkám si že až se začne projevovat syn a bude mít jiné hračky než chrastítka a bude s ní v pokoji, nějak se to srovná ![]()
Jestli to koupí a nechají u nich, tak ideální řešení - malej si u nich bude mít s čím hrát a ty budeš mít doma k hnutí ![]()
@Sany80s píše:
Budu v menšině, ale myslím si, že řešíš blbosti a děláš akorát zbytečné problémy.
Dárky, které nejsou úměrné věku, ale jinak budou celkem fajn, odlož na později a vyndej až budou úměrné, ostatní bych nějak měnila a o čem bych měla pocit, že je navíc, bych třeba darovala. Krámy bych nechala do jedné další návštěvy toho, kdo daroval, a pak klidně vyhodila s tím, že je to rozbité.
Já nevím, vám nepřijde, že ty lidi urážíte, když jim předepisujete, co mají nebo nemají přinést. Vždyť jsou dospělí, proč bych je měla instruovat jako malé děti?Příspěvek upraven 31.12.13 v 10:45
A tobě přijde normální nechat kupovat blbosti a pak je hned vyhodit, to si radši řeknu co chci a nechci.