Nechci se starat o tchyni

Anonymní
10.6.24 20:24

Nechci se starat o tchyni

Ahoj všichni.
Máme s manželem takový problém. Už 5 let nekomunikujeme s jeho mámou. Odřízli jsme ji od nás, protože byla příšerně vlezlá, vypočítavá, stavěla se mezi nás, chtěla od nás stále nějaké peníze, výhody. Nerespektovala nás a manipulovala s námi. Peklo. Rozhodli jsme se proto s ní ukončit navždy kontakt a naše děti ji ani neznají. Teď k věci. Dostalo se k nám, že má rakovinu a umírá. Nechceme o ni pečovat, ale ona to vyžaduje i přes to, že jsme odmítli. Kontaktovala nás. Co teď? Vynucuje si péči a peníze tak, že hrozí soudem. Může něco vysoudit? Děti se dají vydědit, ale jak se zbavit povinnosti k tchyni? Jen uvedu, ze o manžela když byl díte pečovala mizerně, ale nemá to jak dokázat. Tátu nemá.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7355
10.6.24 20:38

Chce se soudit? Tak ať to udělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6674
10.6.24 20:45

V podstatě nijak, to nelze vyžadovat ani tam, kde jsou dobré vztahy. Ohledně peněz záleží dle věku, takže možná by měla mít důchod, pokud je na tom špatně a potřebuje péči, ať si zažádá o příspěvek na péči. Může to zkusit dát k soudu, ale… dlouhé a stejně z vás nic vlastně nezíská, pokud nemáte nějaké šíleně nadprůměrné mzdy. K péči vás nedonutí nikdo a nijak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
10.6.24 21:00

Tak to já s tchýní žádný problém nemám, je v pohodě, do ničeho se nemontuje, dá se s ní normálně bavit, ani sem nečekal že to půjde takhle hladce… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
10.6.24 21:02
@Anonymní píše: Více

Tak ať se soudí. :nevim: co jako vysoudi? Abyste ji zakistili adekvátní péči vašim poměrům. A vaše poměry jsou jaké? Předpokládám, že jste rodina a menšími dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26867
10.6.24 21:07
@Anonymní píše: Více

Hrála bych mrtvého brouka. Chce se soudit? Tak hurá do toho. Nejsem příznivcem praní soukromého prádla na veřejnosti, přesto bych ji to nijak neulehčila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
10.6.24 21:10
@Safí648 píše: Více

Podnětný příspěvek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
10.6.24 21:14
@Ivan PPZ píše: Více

Co to znamená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
10.6.24 21:15

No nevím, ale pochybuji, že bych si jako nemocná přála, aby se o mě staral někdo z donucení a s kým nejsem léta v kontaktu. Bála bych se, jak by ta péče vypadala.

A soudit se, když umírá? To asi nemá několik let čas na soudni proces. Je to nějak divný. Ta situace i ten dotaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
10.6.24 21:18
@Safí648 píše: Více

co to znamená pro toto aktuální vlákno a zakladatelku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
10.6.24 21:19

Nejspíš se nechce soudit. Asi nechce umírat sama. A asi jí vztahy tak úplně nejdou a tak místo, aby se omluvila za všechno, co napáchala, tak na vás vytahuje soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
10.6.24 21:20
@Erinne píše: Více

Jestli je sama, tak prostě chce, aby se o ni někdo staral. Důvody můžou být různé… a pořád jde o její dítě, tak se to dá i předpokládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21401
10.6.24 21:23
@Ivan PPZ píše: Více

A to já! „já já já já“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
10.6.24 22:14
@Erinne píše: Více

I trollení by mělo mít své meze.
A prázdniny před námi :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
10.6.24 22:30
@1Pears1 píše: Více

No, já si to právě myslím taky. Byla tady nedávno podobná diskuze o péči o tchýni po mrtvici. A taky nakonec nejspíš trollení.
Mně připadá úplně nesmyslné, že někdo na smrt nemocný a vlastně už umírající by se chtěl soudit. Tihle lidé mají úplně jiné starosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová