Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V podstatě nijak, to nelze vyžadovat ani tam, kde jsou dobré vztahy. Ohledně peněz záleží dle věku, takže možná by měla mít důchod, pokud je na tom špatně a potřebuje péči, ať si zažádá o příspěvek na péči. Může to zkusit dát k soudu, ale… dlouhé a stejně z vás nic vlastně nezíská, pokud nemáte nějaké šíleně nadprůměrné mzdy. K péči vás nedonutí nikdo a nijak.
Tak to já s tchýní žádný problém nemám, je v pohodě, do ničeho se nemontuje, dá se s ní normálně bavit, ani sem nečekal že to půjde takhle hladce… ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak ať se soudí.
co jako vysoudi? Abyste ji zakistili adekvátní péči vašim poměrům. A vaše poměry jsou jaké? Předpokládám, že jste rodina a menšími dětmi.
@Anonymní píše: Více
Hrála bych mrtvého brouka. Chce se soudit? Tak hurá do toho. Nejsem příznivcem praní soukromého prádla na veřejnosti, přesto bych ji to nijak neulehčila.
No nevím, ale pochybuji, že bych si jako nemocná přála, aby se o mě staral někdo z donucení a s kým nejsem léta v kontaktu. Bála bych se, jak by ta péče vypadala.
A soudit se, když umírá? To asi nemá několik let čas na soudni proces. Je to nějak divný. Ta situace i ten dotaz.
@Safí648 píše: Více
co to znamená pro toto aktuální vlákno a zakladatelku?
Nejspíš se nechce soudit. Asi nechce umírat sama. A asi jí vztahy tak úplně nejdou a tak místo, aby se omluvila za všechno, co napáchala, tak na vás vytahuje soud.
@Erinne píše: Více
Jestli je sama, tak prostě chce, aby se o ni někdo staral. Důvody můžou být různé… a pořád jde o její dítě, tak se to dá i předpokládat.
@Erinne píše: Více
I trollení by mělo mít své meze.
A prázdniny před námi
![]()
@1Pears1 píše: Více
No, já si to právě myslím taky. Byla tady nedávno podobná diskuze o péči o tchýni po mrtvici. A taky nakonec nejspíš trollení.
Mně připadá úplně nesmyslné, že někdo na smrt nemocný a vlastně už umírající by se chtěl soudit. Tihle lidé mají úplně jiné starosti
Ahoj všichni.
Máme s manželem takový problém. Už 5 let nekomunikujeme s jeho mámou. Odřízli jsme ji od nás, protože byla příšerně vlezlá, vypočítavá, stavěla se mezi nás, chtěla od nás stále nějaké peníze, výhody. Nerespektovala nás a manipulovala s námi. Peklo. Rozhodli jsme se proto s ní ukončit navždy kontakt a naše děti ji ani neznají. Teď k věci. Dostalo se k nám, že má rakovinu a umírá. Nechceme o ni pečovat, ale ona to vyžaduje i přes to, že jsme odmítli. Kontaktovala nás. Co teď? Vynucuje si péči a peníze tak, že hrozí soudem. Může něco vysoudit? Děti se dají vydědit, ale jak se zbavit povinnosti k tchyni? Jen uvedu, ze o manžela když byl díte pečovala mizerně, ale nemá to jak dokázat. Tátu nemá.