Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
ahoj, chci se s vámi podělit o nakupovací zážitek.
mám vysoká a složitá a tudíž drahá skla v brýlích - proto složitě vybírám optiku, protože ceny se dost liší.
před dvěma lety jsem si brýle koupila v grand optical - mají snad celoroční slevu na obroučky- ale to pro mne moc neznamená, tak 4/5 z celkové ceny činí skla
- komplet mne stály 9,5 tisíce.
Ted jsem šla znovu kupovat a mají slevu na skla - 40%- jak jsem se zaradovala, protože tam je pro mne úspora tedy značná. Sice se to nedá kombinovat s obvyklou slevou na obroučky, ale to je pro mne zanedbatelné.
Natěšená jak ušetřím jsem si vybrala skla ve stejné kvalitě, ale o trošku nižší dioptrie- a zrovna jsem se dostala pod hranici, kde už jsou levnější - jupí.
Obroučky jsem si tentokrát vybrala trošičku méně kvalitní, ale ne o moc.
jaké bylo mé překvapení, když trošku horší obroučky, se stejně kvalitními skly- které ale měli být trochu levnější, kvůli nižším dioptriím a hlavně kvůli ohromné avizované slevě , stály úplně totéž, co před dvěma lety! ![]()
Oni prostě zjevně zvedli cenu skel v mém případě o několik tisíc, a pak z toho udělali slevu, čili nula nula nic.
chápu , když se cena zvedne trochu aby sleva vypadala větší, ale tohle je na mne moc ![]()
zajímalo by mne, jan dlouho museli mít ceny skel takto předražených, aby jin na to nějaká kontrola neskočila, že klamou zákazníka. ![]()
har.
PS: chtěla jsem si tímto postesknutím především ulevit ![]()
Harpyjko…chápu tohle rozčilení, ale tohle je normální obchodnická taktika-to se dělá hodně toto-že se prostě nadhodnotí výrobek(ať už je to cokoli) a pak se udělá jako ohromná sleva-přitom ten daný výrobek stojí po slevě-to co by stál normálka.......
To je trik, kterej znám už dávno a proto na nějaký slevy moc nereaguju ![]()
no tak zrovna v grand optical jsou na klamání zákazníka experti, máme stejnou zkušenosti, já i manžel jsme obrýlení, a u nich jsme byly jednou a naposledy
![]()
všude hlásají jak vám změří oči zdarma ale pak si za to nestidí naúčtovat 2 stovky
chodíme už jen do fokus optik, tam máme letité zkušenosti a jen dobré, a jako stálý zákazníci vždycky dostaneme příjemnou slevu
tak já to taky někdy vidím, že sleva není žádná nebo miminální, ale v týhle optice jsem před dvěma lety viděla, že obroučky stály skoro totéž co jinde, a tady na ně byla sleva. Stejně to bylo se skly, že byly bez jakýchkoli slev levnější než v konkurenčních optikách (smutný je, že je to ohromný koncern a že je podporuju, ale ušetřit na brýlích pár tisíc je pro mne nezanedbatelné).
Tentokrát to tak prostě není - zmátli mne ![]()
ale nezhroutím se z toho ![]()
edit: zuzko
, díky za zkušenost, a jak vám to zdůvodnili, že to musíte platit?
focus jsem se svými dioptriemi zkoušela, a tehdy byl drahý…
no tak z nějakým zdůvodnováním se ani neobtěžovaly, zjistily jsme to až na účtence kterou jsme si prohlížely doma ![]()
Jojo, taky v Grand Optical už nenakupuju…Jednou a konec
Šly jsme tam s mamkou na slevu podle věku…Takže tehdy to bylo nějakých 18%, docela dost…Jenže jsme se až doma dozvěděly, že tato sleva je pouze na ty snad úplně nejdražší skla, co tam měli
No byly to moje první brýle (takže samozřejmě byly jen na chvilku, protože se mi oči od té doby ještě tisíckrát zhoršily) a nechaly jsme se přesvědčit
Takže jsem za první brýle dala asi 4 tisíce
To jsem měla jen asi třičtvrtě dioptrií
![]()
Do Grand optical jsem vzdycky touzila jit s babickou
je ji 93 let a porad potrebuje nove veci
ale jeste chvili pockame az bude mit obroucky zadarmo… ![]()
Jestli můžu doporučit tak je lepší najít si spolehlivou menší optiku (kde pracujou odborníci) než řetězec, kde je to jen o reklamním taháku - slevách a ve finále zákazník zaplatí po slevě víc než v jiné optice bez slev. Nejlepší je poptat se po známých kde byli spokojení a obejít si víc prodejen.
Harpy jen tak pro zajímavost, jen pokud by ti by to nevadilo písni mi kolik máš dioptrií, jak tenčený skla ti tam dali a kolik ti naúčtovali. Klidně písni soukr. zprávu moc by mě to zajímalo - jsem z oboru ![]()
No jo Grand optical! Vydřiduši
Jsem tam byla jednou a stačilo mi…všechno předražené jak hrom. Nakonec si chodím oči měřit k očařce a brýle už jedině nakupuju na bryledomu.cz (není to reklama), jsem vážně spokojený zákazník. Mám od nich dvoje brýle, objednávala jsem pouze přes net. Naprostá spokojenost. Teď otevřeli i obchod, kde se dají brýle vyzkoušet. Nevím co za speciální skla máš, ale pokud je dělají, tak tě vyjdou x-krát levněji.. ![]()
Dobrý večer všem,
když to tady čtu tak se musím smát. (omlouvám se)
Je to smutné, jak si z nás utahují všichni obchodníci. Lákají nás na slevy, které vlastně vůbec neexistují. ![]()
Manžel má 4,5 diop. na každém oku. A tak brýle řešíme celkem často. Máme zkušenost s http://www.optik-zilka.cz/lafont.php a také s http://www.bryle-cocky.cz/ v obou dvouch obchodech se nám věnovali s veškerou péčí.
![]()
Do obchodů jako jsou Fokus a Grand optical bych nikdy nešla.
Z optik jako Grand, Eiffel, atd. jsem vyškolená. Teď si kupuju brýle už jen v optice, která není řetězec. Bavila jsem se o těchle řetězcích s optičkou minule, když jsem jí chválila sortiment (krásné, moderní obroučky, které opravdu hezky sedí). Říkala, že taktika těchto řetězců je nakoupit levně starší kolekce a pak je prodávat s ohromnou marží. A čočkama je to podobné, nakoupí ty základní typy, které jsou levné, nic nevydrží…a pak to prodávají coby super výrobek ![]()
Yanka píše:
Jestli můžu doporučit tak je lepší najít si spolehlivou menší optiku (kde pracujou odborníci) než řetězec, kde je to jen o reklamním taháku - slevách a ve finále zákazník zaplatí po slevě víc než v jiné optice bez slev. Nejlepší je poptat se po známých kde byli spokojení a obejít si víc prodejen.
Přesně tak. Taky chodím do malé optiky v Brně. Je tam výborný pán, který se na mně vždy podívá a říká tyto vám sluší. Já se pak prohrabu desítkami obrouček a ve finále si vemu ty co ukázal, protože mi opravdu sedí nejvíc. Byla jsem tam už 3× nikam jinam nechodím:-).
Já mám brýle celý život.Ale s těchto optik jsem vyléčená-mají to předražené.Dělala tam kamarádka tak vím
.Sama chodím x let k paní u nás ve městě(menší optika),už mě zná,ví co mě sedí-super poradí.Ochotná.Chodím tam i se synem
![]()
Super téma, díky
Zrovna se chystám objednat k očařce - jsem půl roku po porodu, tak jsem zvědavá, co to provedlo s mejma dioptriema, posledně někdy před rokem jich bylo 6
jsem zvědavá, kde se to zastaví a ustálí. S řetězcema typu Eiffel, Grand… mám zkušenost jenom jednu - když se mi uvolnil šroubek u brejlí kupovanjech úplně jinde, dali mi to do kupy zadarmo. Ale brejle bych tam vybírat nešla, nějak mi nesedí to prostředí „obrovský prostory, obrovskej výběr, spousta lidí…“. Jenže optiku, s kterou jsme měla fajn zkušenosti, zrušili, a posledně jsem nebyla moc spokojená, brejle nějak divně seděj a celkově jsou nějaký aušusový (ono totiž se 6 dioptriema už jsou ty skla docela drahý, tak jsem šetřila na obroučkách, resp. „neobroučkách“ a je to znát
). Takže díky za ty tipy na menší optiky, obzvlášť v Praze ![]()
díky za reakce -
já původně taky chtěla menší optiku - už jen prto, že velikánské řetězce neraada podporuju, ale zašla jsem do naší optiky- paní mi nabídla skla za 5+5=10000 kč, a obroučky první které mi seděly a daly se do nich dát ta skla stály přes tři tisíce.
v grand optical jem tehdy pořídila skla za 4+4 tisíce a obroučky podobně pěkné za 1500. Skla- šlo o 8 a třičtvrtě dioptrie, + nějaký cylindr a tenčení 1.67, zatmavovací - v obou optikách.
Asi jsem tedy tehdy narazila na špatnou malou optiku - hmm ted mi dochází, že sice to byla malá optika na poliklinice ale patří taky pod takový miniřetězec - ty jo, jak je n se ten majitel jmenuje - myslím optika Srnec (???) nebo Srna???
zkusím příště pohledat nějakou jinou.
pa díky
har.