Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak přestaň kojit, vždyť to není povinnost. Jak na tom budou tvoje prsa po odstavení, to ti nikdo neřekne. Před těhotenstvím jsem měla 80D, po ukončení kojení po dvou a půl letech mám 80F. Po odstavení se mi nezmenšili se ani o cenťák.
Ja mela pred tehotenstvim velikost D. Pri kojeni velikost G. Vazila jsem uplne stejne, jako ty a bohuzel ani gram dolu. Takze jsem po odstaveni zhubla aspon na 67kg diky ketodiete. Prsa sileny. Mam ted velikost F a dost vytahany. Planujeme jeste jedno mimco a nedovedu si predstavit, jak moje telo dopadne potom. Nicmene deti jsou pro me na 1. miste, takze se z toho nehroutim ![]()
Ja měla před těhotenstvím košíčky F, po dvou porodech jsem šla na zmenšení s velikostí J/K. Při prvním jsem přibrala 30 kg a i když jsem se po druhém dostala na svojí původní váhu, prsa mi zůstala obrovská a do pasu. A to jsem druhé dítě ani nekojila.
@Anonymní píše:
Ahojky.
Mám syna, 1.5 rok starého a stále kojím. Samozřejmě už málo, ale i tak MM syn vyžaduje, prostě se rád napije. Osobně mi to nevadí, ale ty prsa už silně ano.
Mám velikost 80F a k tomu je druhé prso menší a už mi to silně leze na nervy. Neobléknu pohodlně žadnou normální podprsenku a když už, tak mi nesedí jako dřív a vadí mi.
Přibrala jsem a chci začít pomalu nabrat svaly, takže cvičím. Momentálně mám cca něco pod 75kg.
Srovná se to časem zase do normálu?
Měla jsem velikost C, maximálně D![]()
![]()
Nejsem pro drastický odstav, obvzlášť, když spím se synem v posteli. Nějaké tipy?
Myslela jsem, že počkám na léto, až se každý den ucamrá na zahradě, ale nenávidím ty prsa den ode dne víc a víc.
Kdyz zhubnes, zmensi se ti i prsa. Ono obvod pod prsy 80 je u mlade zeny fakt dost.
Kazda mame geneticky dano, jak budou prsa velka. Ale vetsine zen se velikost meni se zvysujici se nebo naopak snizujici se vahou. A k obvodu boku napr. 110 cm by obvod prsou 90 cm vypadal nesoumerne ![]()
@cecetka obvod 80 cm je fakt dost? To sis někde přečetla nebo si to jen myslíš?
@cecetka obvod pod prsy 80 cm je úplně v pohodě, nevím, kde jsi přišla na to, že je to dost ![]()
Tak zkus přestat kojit, tak velké dítě už to mít nemusi. Nicméně ti to nezaruci, ze se prsa vrátí do původní velikosti. Já rok po ukončení kojení měla pořád stejné a pak se mi tam ještě doplnila prsní tkáň, co nahradila ty mléčné a prsa se ještě víc vyplnila ![]()
Já když jsem kojila takhle velké dítě, co už normálně jedlo, měla jsem prsa na své velikosti. Nalita velká prsa jsem měla jen par měsíců po porodu. Když zhubnes, zmenší se i prsa bez ohledu na občasné kojeni
@cecetka píše:
Kdyz zhubnes, zmensi se ti i prsa. Ono obvod pod prsy 80 je u mlade zeny fakt dost.
Kazda mame geneticky dano, jak budou prsa velka. Ale vetsine zen se velikost meni se zvysujici se nebo naopak snizujici se vahou. A k obvodu boku napr. 110 cm by obvod prsou 90 cm vypadal nesoumerne
Tomu fakt nerozumím. Mám 80 B, 165 cm a 56 kg. Já tam teda žádné fakt dost nevidím.
to ti nejspíš ujelo. Kdybych měla o 20 kg víc, tak bych rozhodně neměla obvod 80.
Tak přestat kojit, cvičit a uvidíš co to udělá… ![]()
přesně proto nemam v plánu kojit nějak extra dlouho, mam svý tělo docela ráda a chci aby to tak zůstalo bez drahýho plastickýho zákroku ![]()
@Anonymní píše:
Tomu fakt nerozumím. Mám 80 B, 165 cm a 56 kg. Já tam teda žádné fakt dost nevidím.to ti nejspíš ujelo. Kdybych měla o 20 kg víc, tak bych rozhodně neměla obvod 80.
A nosíš 80B, nebo reálně měříš pod prsama cca 85cm? To je kolikrát dost rozdíl…
@darekp
Správná velikost podprsenky je dost zásadní… většina žen nosí špatnou…
taky by mě zajímalo, jestli máš pod prsy kolem 80 cm…
Já při váze 67 kg- mám podprsenku velikosti 65H- při větších velikostech je obvod klíčový, měl by nést 80% váhy prsou, jinak se přetěžují ramena a může to způsobovat zdravotní komplikace…
Holky, kdo ma širší zada a ramena, ten ma uplne normalne 80 obvod, neblbnete, je to naprosto konfekčni velikost.
S koziskama nevim, ja mela pokazde vyčvachtany hadriky, ale postupne se trochu hmoty vratilo, pribuzna ma zase takova pevna ‚vazivova‘ prsa, ktera ji s vekem rostou ![]()
Ahojky.

Mám syna, 1.5 rok starého a stále kojím. Samozřejmě už málo, ale i tak MM syn vyžaduje, prostě se rád napije. Osobně mi to nevadí, ale ty prsa už silně ano.
Mám velikost 80F a k tomu je druhé prso menší a už mi to silně leze na nervy. Neobléknu pohodlně žadnou normální podprsenku a když už, tak mi nesedí jako dřív a vadí mi.
Přibrala jsem a chci začít pomalu nabrat svaly, takže cvičím. Momentálně mám cca něco pod 75kg.
Srovná se to časem zase do normálu?
Měla jsem velikost C, maximálně D
Nejsem pro drastický odstav, obvzlášť, když spím se synem v posteli. Nějaké tipy?
Myslela jsem, že počkám na léto, až se každý den ucamrá na zahradě, ale nenávidím ty prsa den ode dne víc a víc.