Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@FlorenceF Jenkins
Já mám taky konfekční velikost 38/40, mám ramena širší a obvod pod prsama 65…
Jsou na to kalkulačky… opravdu musí podprsenka držet, při zvednutí rukou nad hlavu se nesmí pohnout, jinak je to na nic…
To že je to běžně prodávaná velikost v ČR neznamená, že je správný to tak nosit…
@Tvojeteta píše:
@FlorenceF Jenkins
Já mám taky konfekční velikost 38/40, mám ramena širší a obvod pod prsama 65…Jsou na to kalkulačky… opravdu musí podprsenka držet, při zvednutí rukou nad hlavu se nesmí pohnout, jinak je to na nic…
To že je to běžně prodávaná velikost v ČR neznamená, že je správný to tak nosit…
Vsak v poradku, tak to nos, ja ti rikam, ze i 80 je ‚normalni‘, neni to ‚ty brďo dost‘. Zmerim se, vyzkousim, nosim…
U Tebe nevim, asi jsi proste utla, ze mas obvod pod prsy užši, než vetšina dospelych žen pas
ale i to je v poradku ![]()
@FlorenceF Jenkins
Ale já nemám pod prsama 65cm, mám 73…
O to kde, žena změří pod prsama 79 cm a kupuje velikost 80, což je úplně špatně, pak přetžuje ramena…
Já budu nosit správnou velikost, ale přijde mi fér napsat, že je lepší to zkusit jinak…
80F neni zadna tragedie. Ja mam 70I a po kojeni mam stale 70I… zadna zmena. Ale jestli chces ukoncit kojeni, tak ho ukonci, na tom nic neni
Ja jsem taky kojila jen do roku a pul, pak mi to zacalo proste vadit.
A jak pise @Tvojeteta, je otazka, jestli mas fakt obvod 80. Ja na to ze mam fakt hodne velky prsa, tak to tak na prvni pohled nevypada, protoze nosim spravnou velikost podprsenky a vybiram si zasadne pohodlne a dobre padnouci, a tim padem me zada ani bolet nemuzou a vypada to dobre. Nejhorsi je, kdyz si zena s uzkym obvodem hrudniku vezme nejakou univerzalni 80D a pak ma prsa az u pasu a vypada to silene.
@Tvojeteta píše:
@FlorenceF Jenkins
Ale já nemám pod prsama 65cm, mám 73…
O to kde, žena změří pod prsama 79 cm a kupuje velikost 80, což je úplně špatně, pak přetžuje ramena…Já budu nosit správnou velikost, ale přijde mi fér napsat, že je lepší to zkusit jinak…
Prosim te, chapu, ale myslim, ze vetsina tady tusi, jak si ma vybrat podprsenku, ze se vybira mensi obvod a utahuje se. Ja myslela, ze se divis tem miram ![]()
@Jednablbka
Přesně, já mám 65H a nikdo by to neřekl v běžném provozu… na koupáku v bikinách to pak vidět je😉
Taky se ti hůř nakupuje, co?
Právě univerzální 80D, nebo kolekce pro velká prsa 80F🤦♀️
@FlorenceF Jenkins
Jen se nedivím, že někdo reagoval, že je to dost… na velikost 80, by paní musela milt pod prsama 90cm a to je prostě víc…, ale netvrdím, že to nejde…
Docela mě překvapilo, jaké tu některá nosíte těsné obvody, myslím tím, že máte velký rozdíl mezi obvodem pod prsy a koupenou prsenkou…To vás to vážně nebolí, být takto stažená? Vydržíte v tom celý den? Můžete dýchat. Ptám se jen ze zvědavosti, protože já léta letoucí podprsenku nenosím, neboť mám nula-nic, ale hrudník jako pořádný „koš“. Obvod pod prsy mám 110 cm…
@Labužník mirabelka02
Tak obecně lze říct, že obvod, který naměříš a pak odečteš 10 a máš velikost podprsenky…
Taky záleží na značce, je jedna značka, kde mě 65 hodně tlačí, je mi volný… tak mám prostě smůlu… ale jinak o podprsenkách nevím, nemám otlačená ramena.
Spíš si všímám kolika ženám jde podprsenka přes lopatky a nebo ji mají mezi lopatkama do kopce…
@Tvojeteta Nakupuje se mi blbe no, ale uz mam za ty roky vytipovane nektere znacky a nekdy objednavam ze zahranici ![]()
@Labužník mirabelka02 Me nic neskrti a netlaci… daleko horsi je mit volny obvod, to te pak boli ramena, zada, zaryva se ti kostice vsude mozne a neda se v tom vydrzet, krome toho, ze to nevypada pekne. Muzu klidne i nosit 70I bez raminek a je to v pohode… u spravne podprsenky jsou totiz raminka jen doplnek a prsa maji drzet obvod + kosicky.
@Labužník mirabelka02 píše:
Docela mě překvapilo, jaké tu některá nosíte těsné obvody, myslím tím, že máte velký rozdíl mezi obvodem pod prsy a koupenou prsenkou…To vás to vážně nebolí, být takto stažená? Vydržíte v tom celý den? Můžete dýchat. Ptám se jen ze zvědavosti, protože já léta letoucí podprsenku nenosím, neboť mám nula-nic, ale hrudník jako pořádný „koš“. Obvod pod prsy mám 110 cm…
Ja mam obvod 90 a nosim tu 80 a je to akorat, vybiram trojite zapinani, široky ten pás. Kazda znacka ma navic jine strihy, neni to veda, ale zkouseni a zkouseni
taky zalezi na umisteni tech kosicku, kdyz jsou blizko u sebe, tak je clovek jak v brneni, moc daleko zas jak kojna ![]()
Rozhodne bych nerekla, ze kdo ma velikost 75C nebo 80D, tomu sedne kazda podprda te velikosti ![]()
A jeste…ehm…po porodu se mi zmenilo rozlozeni tuku
je to jak s kalhotama, no…
Tyjo já mám obvod pod prsy 70cm ale podprdu si kupuju 75, jak mám menší, tak sem v tom stažená a dela se mi zle od žaludku, ale aspoň nemusím řešit nějaké držení, ta moje becka to daji i bez podprdy, ze to mám spis abych neprosvitala přes trička. Ale mít teda podprdu o 10 Cm užší než obvod, tak v tom nevydrzim.
@Kriss Tina
Tak chce to hledat, ale jistě nemáš správnou velikost… a nelze koupit každou podprdu… je to o zvyku a dobré značce…
Zvlášť, když si musíš objednávat podprdy ze zahraničí, tak je důležitý to mít vyzkoušený a vědět…
@Tvojeteta píše:
@darekp
Správná velikost podprsenky je dost zásadní… většina žen nosí špatnou…
taky by mě zajímalo, jestli máš pod prsy kolem 80 cm…Já při váze 67 kg- mám podprsenku velikosti 65H- při větších velikostech je obvod klíčový, měl by nést 80% váhy prsou, jinak se přetěžují ramena a může to způsobovat zdravotní komplikace…
Ja ne. Velikost kupuji 70E. A rozhodne nejsem zadne tintitko.
Zakladatelka pise o velikosti 80F, coz odpovida obvodu prsou 104 cm.