Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj baby, prosím o Váš názor.
Volala mi kamarádka, že se vrací ke svému bývalému, se kterým čeká dítě. On na začátku těhotenství nechtěl ani slyšet, ale asi se v něm hnulo svědomí, nebo zapůsobili příbuzní a změnil názor, že to tedy spolu ještě zkusí, kvůli tomu malému. Mají se sestěhovat. Znáte nějaký podobný případ? je šance, že jim to napodruhé klapne? Já jsem trochu skeptik, protože ho znám a vím jak se choval, ale nechci kamarádce kazit radost ![]()
Tak píšeš, že ty ho znáš a víš jak se choval… my to nevíme, tak to tu asi nerozluštíme ![]()
Jinak vím o případech, kdy chlapovi chvíli trvalo než se srovnal s tím, že bude otcem a pak spolu normálně fungovali jako rodina.
Pokud se vrací, myslím, že stejně nemá cenu jí teď nic říkat
. Ani e-mimino neví, jak to dopadne
.
Příspěvek upraven 09.04.13 v 14:51
Pokud je to idol, tak bych se nesestěhovala ale komunikovala bych s ním, řešila bych s ním těhotenství, příchod miminka a časem by se vidělo.
Já nevím, jsem v tomhle skeptik. Nevím tedy, proč se rozešli, ale myslím si, že pokud jim to neklapalo předtím, tak být spolu kvůli dítěti asi není správné rozhodnutí. Když si spolu nebudou rozumnět a budou se hádat, tak to tomu špuntovi spíš ublíží. Ale třeba se pletu. Určitě je pro dítě lepší úplná rodina, pokud jim to bude klapat.
Ahoj, já si myslím, že v tomhle radit je dost těžký.
Asi bych to nechala na tý kamarádce. Na jednu stranu je hnus, že ji nechal.Na druhou je dobrý, že to chce napravit. Nevím, ona ho musí znát nejlépe. Každopádně držím pěsti.
Mno tak radost bych jí určitě nekazila..ono záleží jen na nich dvou jaký to bude nebo nebude…jde o to, aby k tomu přistoupili tak, že spolu být chtějí a chtějí začít nanovo a né tak, že spolu jsou jenom kvůli dítěti…to pak neprospěje nikomu včetně toho dítěte…
každopádně znám případy, kdy to chlapům trvalo dýl, než se s narozením dítěte nebo dalšího dítěte do rodiny srovnali, zvlášt´pokud třeba byla špatná finanční situace rodiny, což je bohužel v našem státě čim dál častěji…nebo se i na čas rozešli z jiných důvodů (mám kamarádku, kde v tom byl alkohol manžela a trávení až moc času v práci resp.ve vlastní firmě - dopadlo to tak, že po nějaké době od rozchodu a odstěhování se dali zpátky dohromady a zas se sestěhovali, on přestal pít, podíl ve firmě prodal společníkovi a dnes tam pracuje jen jako řadový zaměstnanec, má víc času na rodinu a všichni jsou spokojený…
prostě bych neházela flintu do žita
a koukala do budoucnosti s optimismem…život není černobílej… přeju at´se povede ![]()
Asi bych to s ním pozvolna zkoušela. Rozhodně ale žádné zapisování tatínka do rodného listu
aby pak jednoho dne nelitovala…
Já jsem stejný případ jako tvoje kamarádka. Rozešli jsme se, protože on nechtěl dítě a já jo. Už má dvě dcery a ta jedna je dospělá. Po 4 měsících od rozchodu si to rozmyslel. V červnu čekáme prcka a nelituji návratu k němu. A můžu říci, že se i změnil a chová se lépe než před tím. Ale ani před tím jsme neměli extra velké problémy.
Mam trochu postreh z druhe strany - v obou mych tehotenstvich tak pracovaly hormony, ze sme se malem rozesli…teda abych to uvedla na pravou miru, Petr o nicem nevedel, ja se chtela rozejit s nim a pro jistotu sem si udelala tt, protoze sme mimco planovali. Takze z prvniho tehotenstvi sem se poradne radovat zacala az cca po deseti dnech, kdy se mi vsechno v hlave srovnalo a Petr chudak nevedel, co se deje. Rekla sem mu to az po delsi dobe a od te doby sme k sobe take vyrazne uprimnejsi a kdyz ma jeden pocit problemu, veci aktivne resime a neenechavame vyhnit jako driv. A u druheho tehotenstvi - mela sem pocit, ze si me Petr malo vsima, zacly mi vdit veci, kterych sem si do te doby nevsimla a porad jsem mu neco vycitala. Peta si rek, ze asi nejaky spatny obdobi a byl trpelivej. No kdyz to trvalo par tydnu, prisel za mnou s tt at si ho radeji udelam…
Takze tak, nikdo z nas nevi, co k tomu rozchodu presne vedlo, ty toho jejiho znas prevazne z jejiho podani, ktere muze byt taky dost zkresleny - clovek casto vidi to, co zrovna citi, no a tak nevidim duvod, proc byt skepticka k jejich vztahu. Jediny co by asi bylo dobry, aby si vsechno radne vysvetlili a poucili se z toho, protoze kdyz se tohle nepovede, vetsinou vztah ztroskota uplne na tom samym…
@Anonymní píše:
Asi bych to s ním pozvolna zkoušela. Rozhodně ale žádné zapisování tatínka do rodného listuaby pak jednoho dne nelitovala…
Co to je??? On má právo být v RL i kdyby se o ženskou vůbec nezajímal. Mě fakt udivuje IQ dnešních „matek“ Tohle mít jako nátlak, fuj ![]()
@araw A mě udivuje charakter a IQ dnešních otců. Některý jsou nejdřív slušňáci, takže ženská dělá vše co jim na očích vidí a pak jí začnou mlátit, díky tomu, že jsou v RL, tak se i dožadovat dítěte a pak mlátit i to!!! Třeba vy jste měl(a) na partnera štěstí, ale některým to tak nevyjde. A není to o tom, že si ženský plodí děti s krátkými známostmi. Je to i o tom, že dlouholetý partner se změní doslova ve zvíře. Tak si nechte své morální řeči pro sebe.
Já jsem neradila, že by otec v RL neměl být napsán nikdy. To se ostatně může udělat kdykoliv.
Hmm a mě zas udivuje, jak tu zas do sebe šijete
…otec má právo být v rodném listu…to že pak nestojí za nic je uplně jiná věc..nehledě na to, že kdyby někteří lidé to co nosí na krku opravdu používali, tak to nemusí dopadat, tak jak kolikrát dopadá ![]()
„že to tedy spolu ještě zkusí, kvůli tomu malému“ je vždycky věta, která vede do pekel ![]()
Znám případy, které to spolu zkusily ještě kvůli „malému“ a teď se rozcházejí, protože to bylo neúnosné. Pár jich ještě přetrvává, ale vztahy jako mají oni, bych teda mít nikdy nechtěla.
Kamarádka se nejspíš bojí, že bude svobodná matka a na všechno sama, tak je ochotná být i s ním ![]()