Nechtěná dobírka

5
12.12.15 11:21

Nechtěná dobírka

Ahoj všem,
mám takový problém. Ve čtvrtek jsem něco objednávala na internetu v částce 460 Kč. Včera v pátek jsem šla tuto objednávku zaplatit na poštu (platba předem na účet), ale večer jsem pomocí emailu zjistila, že jsem omylem při objednávání vybrala způsob platby dobírkou. Až mi domů přijde balík, bude jim stačit potvrzení, že jsem ho už na poště zaplatila? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
420
12.12.15 11:26

To si zkus spíše vykomunikovat přímo s tou firmou, kde jsi objednávala. Než s poštou. Teda já bych to tak řešila. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6323

Asi bych tam zavolala a předem to nahlásila, ať to tam ví. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha

@BubblesxP Spíš si myslím, že dobírku budeš muset zaplatit a oni Ti pak přeplatek vrátí.
Nejlepší ale asi bude, když budeš kontaktovat přímo ten eshop.

• Citovat
  • Upravit
101595
12.12.15 11:32

@BubblesxP Budeš to muset vyřešit s eshopem, nám se stalo, že se eshop sekl a uvedl chybnou výši dobírky a muselo se to nepřevzít, nechat poslat zpět a shop to poslal znovu se správnou, pošta má prostě něco zadané a od toho se neodchýlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
12.12.15 11:50

S poštou to určitě nevyřešíš ;) buď to nepřebírej a kontaktuj eshop a nebo to přeber a oni ti pak vrátí to co jsi poslala předtím

• Citovat
  • Upravit
3711
12.12.15 11:58
@BubblesxP píše:
Ahoj všem,
mám takový problém. Ve čtvrtek jsem něco objednávala na internetu v částce 460 Kč. Včera v pátek jsem šla tuto objednávku zaplatit na poštu (platba předem na účet), ale večer jsem pomocí emailu zjistila, že jsem omylem při objednávání vybrala způsob platby dobírkou. Až mi domů přijde balík, bude jim stačit potvrzení, že jsem ho už na poště zaplatila? :think:

Nebude, jak pošta ví, že to co si platila je ono?

A vůbec, jak se ti to podařilo an poště zaplatit? Kde si vzala číslo účtu a variabilní symbol? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
12.12.15 12:22
@zvidavajanca píše:
Nebude, jak pošta ví, že to co si platila je ono?A vůbec, jak se ti to podařilo an poště zaplatit? Kde si vzala číslo účtu a variabilní symbol? :nevim:

Tak doufala jsem, že se to nějak ověří podle toho potvrzení, které jsem dostala zpět na poště. Je tam částka 460 Kč a adresa eshopu, která by se snad ověřila podle toho balíku + třeba kombinace s mailem od české pošty, co mi přišel (nemám velké zkušenosti s objednáváním přes net).

Já už od tohoto eshopu předtím objednávala stejný produkt, znala jsem tedy jejich číslo účtu a adresu. Jako variabilní symbol mi posloužilo číslo mé objednávky. Postupovala jsem jsem jako předtím s tím, že je to platba předem na účet. Večer jsem pak zjistila, že jsem to omylem dala na dobírku. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
12.12.15 12:23

Pošta ti to nedá bez zaplacení
domluv se s firmou, kde jsi odebírala, že jsi omylem zadala dobírku a že chceš platbu předem, oni to mohou z pošty stáhnout zpět k sobě (jde to jen s podacím lístkem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.12.15 12:53
@subsomi píše:
Pošta ti to nedá bez zaplacení
domluv se s firmou, kde jsi odebírala, že jsi omylem zadala dobírku a že chceš platbu předem, oni to mohou z pošty stáhnout zpět k sobě (jde to jen s podacím lístkem)

spíš bych to viděla tak, že poště zaplatí a oni ji tu platbu navíc vrátí… podruhé to určitě nebudou posílat, to by zakladatelka musela zaplatit to nové poštovné znovu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.12.15 12:54

@BubblesxP rozhodně napiš do toho eshopu, vyřizovat to musíš s nimi, ne s poštou… ta s tím nemá nic společného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
12.12.15 12:58

No nejspíš ti balík dorazí dřív než jim platba na účet. takže as nejlepěí bude balík nepřevzít, ale nechat uložit na poště, jakmile platba dorazí prodejci na účet tak napíše svému obchodnímu zástupci a on dobírku zruší. Ale to už opravdu záleží na flexibilitě prodejce.
Nebo bude nejjednodušší dobírku zaplatit a převzít zboží a potom napsat prodejci s požadavkem na vrácení duplicitní platby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
12.12.15 13:26

Určitě se domluv s prodejcem. Mě se jednou stalo, že mi balík zaplacený předem poslali na dobírku. Tak jsme se domluvili, že ho nepřevezmu a oni dají info dopravci, že mi to mají předat bez dobírky a druhý den mi ho dovezli už v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
12.12.15 14:06

Zavolaj tam a ak to este neposlali, tak pockaju na uhradu na ucet a potom to poslu normalne.
ak to uz poslali, tak to prevezmi a oni Ti tu sumu vratia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
12.12.15 14:15

Napsala jsem e-mail dodavateli. Budu teď muset počkat na odpověď.
Děkuji všem za vaše cenné rady. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová