Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já to nepotřebuju, ale moc držím palce, vážně.
A ty kecy známých - mohla bys to brát jako motivaci - jako navzdory vašim blbejm kecům já to dokážu. Tak pevnou vůli. ![]()
Kolega takhle přestal před 8 lety. Prostě se jednou vzbudil, řekl si, že si už nezapálí a taky nezapálil. Anebo je mi jedno, jestli si někde potají dal šluka nebo nedal. Každopádně už nechodí vyhulovat ven každou chvilku jako dřív. ![]()
Já už mám nějakých pár dní taky myšlenku, že přestanu. Ale furt se nedokážu odhodlat. Tak teď budu mít aspoň s kým
U prvního dítěte jsem přestala ze dne na den v začátku těhotentví, pak jsem po ukončení kojení zase začala
Teď chceme druhé, nejde to, taky mi není nejlíp, navíc venku zima.. Prostě chci přestat a sbírám sílu na ten den Dé. Zvládla jsem to jednou, zvládnu to podruhé a naposled, už to nevzdám! M.
Taky bych chtěla přestat, i když já kouřím „málo“ (půl krabičky denně, někdy ani ne půlku), ale prostě nechci kouřit vůbec. Je to hrozný zlozvyk ![]()
Holky a kouří i vaše drahé polovičky? Můj manžel právě ne a to je dobře. Kdyby kouřil, asi by bylo odvykání horší, kdybych ho viděla kouřit, měla bych taky chutě.
@Anonymní píše:
Já už mám nějakých pár dní taky myšlenku, že přestanu. Ale furt se nedokážu odhodlat. Tak teď budu mít aspoň s kýmU prvního dítěte jsem přestala ze dne na den v začátku těhotentví, pak jsem po ukončení kojení zase začala
Teď chceme druhé, nejde to, taky mi není nejlíp, navíc venku zima.. Prostě chci přestat a sbírám sílu na ten den Dé. Zvládla jsem to jednou, zvládnu to podruhé a naposled, už to nevzdám! M.
Já to mám stejné! V prvním těhu jsem s kouřením sekla okamžitě, kdy jsem se dozvěděla, že jsem těhotná a přesně jako ty, vydržela jsem to až do konce kojení a pak jsem zase začala, to samé i u druhého dítěte! A ani mě cigarety nelákaly tak nevím proč jsem s tím pak zase začala!!!
![]()
Chlap kouřil…přestal ze dne na den, asi rok před naším seznámením…sám od sebe, jen tak. Kouřil dost… ![]()
Já nikdy nekouřila…kdyby zase začal, tak ho
![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, tahle diskuze by měla fungovat jako podpora při odvykání, jako je tu spoista diskuzi na podporu při hubnutí, tak mě napadlo založit i tuhle diskuzi
Fandím ti, gratuluji k rozhodnutí a držím palce
Sama jsem skončila už před 7 lety, taky jsem byla silný kuřák, krabička za den žádný problém, v hospůdce klidně dvě. Skončila jsem podobným způsobem, ze dne na den kvůli velice silné chřipce a udržela jsem se i po uzdravení.
Od té doby jsem pro svůj vlastní klid cigaretu ochutnala asi dvakrát a jen se tím ujistila, že tyhle smradlavé hořící tyčinky nejsou nic pro mě ![]()
Ja kourim 15 let s přestávkami těhotenství a kojení, nevím proč jsem vždycky zacala
vadi mi ten smrad, ale bude to fakt těžký
Taky bych se mela motivovat
nevykourim toho moc, ale nasla jsem si noveho pritele, ktery to nesnasi a zatim se mi to dari tutlat
Ale co jinyho uz by me melo dokopat, ze? ![]()
Ahoj, taky jsem vždy přestala s těhotenstvím až do skončení kojení. Teď už kojím prcka něco málo přes rok, přiznám se, že jsem si jen tak zkusila zapálit, ale po třech tazích jsem to tipla, protože mi nechutnalo a navíc i hlavně kvůli kojení. A jsem rozhodnuta po skončení kojení nezačít kouřit. Takže držím moc palce.
Můj osobní psychický pomocník: nechci ničit své tělo…pomáhá mi to psychicky se držet!
Myslim ze dobry pomocnik je dat si opravdu kazdy den do kasicky penize co by se utratily za krabicku..to je dobra motivace za mesic si muzes koupit treba luxusni kabelku ![]()
@katule9 píše:
Myslim ze dobry pomocnik je dat si opravdu kazdy den do kasicky penize co by se utratily za krabicku..to je dobra motivace za mesic si muzes koupit treba luxusni kabelku
Zdravím, tahle diskuze by měla fungovat jako podpora při odvykání, jako je tu spoista diskuzi na podporu při hubnutí, tak mě napadlo založit i tuhle diskuzi
kouřím už docela dlouho a krabička mi nedělá problém
a už delší dobu premejslim jak přestat, nějaka ta snaha už byla ale prd z toho.. Zkoušela sem postupně ubírat, ale to nemělo žádnej význam proste. A dnes jsem se ráno vzbudila s tím, že si prostě nezapalim. Rozhodla jsem se prostě PRESTAT!! Chci celkové změnit životni styl, nekouřit, hýbat se, jist správně atd.. Najde se tu odvazlivec, který by do toho zkusil jít se mnou?
anonym proto, protože nechci aby známy věděli co chystám
na přiblble poznámky o tom jak to stejně vzdám a, jak sou zvědavý jak dlouho mi to vydrží a tak