Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Naštěstí to u nás až tak hrozný není, ale pokud děti nemají horečku, tak to maldší bych i přes nemoc brala ven, hezky zabalit do kočáru..je jedno jeslti spí v kočáře venku, nebo doma v posteli. do nákupního centra bych ho nebrala, aby ještě něco nechytil dalšího, ale nákup třeba kolem poledne, kdy je míň lidí, v menším supermarketu, by s v pohodě dal, na 10 minut. horší je to, když se nemocný starší dítě, který nemá kočárek, a muselo by ťapat.
Pokud nemají vyloženě horečky a neleží (ze své vlastní vůle), tak bych je občas vzala ven, starší třeba do kočárku, mladší do nosítka pod bundu a cestou zvládla i ten nákup. A muže nechat o víkendu hlídat a aspoň trochu vydechnout.
@AnastazieB muž by i hlídal, ale po poslední podobné akci jsme 2 noci nespali, protože se drobek rozhodil a celou noc prořval. To je u nás normálka, stejně reaguje na návštěvy a výlety.
@slavuska1 právě marodí na střídačku. Těch dní, kdy můžeme ven, není moc. A to už spoustu věcí neřeším. Ale třeba mladšímu nedělá na kašel studený vzduch dobře. Venku nekašle, ale prochrchlá pak celou noc. Když jsme doma, tak kašle o dost méně. Ale i tak se je denně snažím vytáhnout aspoň na procházku kolem bloku, ale na nákup to není, to je akce minimálně na hodinu…
Drz se drz se
vim, ze je to na palici…a to to nemam zdaleka tak narocny, ale ty jsi uzasna a zvladas to perfektne, superzeno
ale je fakt ze chapu ze to na tebe asi ted totalne padlo…
kazdopadne posilam mooooooc energie (tak moc co sem ja slabší kus schopna
) a kdyby jsem ti mohla byt jakkoli napomocna, dej vedet pani
![]()
@saadet
Hlavně když slyším malýho, jak „tuberácky“ chrchlá. Celé odpoledne se po mně ovíjel jak liána, takže teď jen čekám, co se z toho vyvine, protože už tak nějak vím, jak se projevuje. Večer měl ledové ruce a nohy, tak uvidíme, jak to bude v noci. A to jsem opravdu věřila, že už to bude lepší…
Jéje! Určitě v tom nejsi sama!! My marodíme -letos- od 9.září a pravidelně to bývá až tak do března. ![]()
Radu jak přežít nemám, max.-být trochu sobec a i když dítě špatně snáší odloučení od Tebe, tak i tak si ty občasné chvilky prostě užít a nefofrovat domů. Ona i odolná kamarádka-návštěva, nebo alesp.po telefonu se vykecat pomáhá.
Drž se!
Jo a čokoláda- pro mne obrovský životabudič, bohuž. to nebývá bez následků. ![]()
@Hanulínek jo čokoláda
Taky mám velkou spotřebu.
On mi to odloučení dává sežrat v noci a spánek mám moc ráda ![]()
Jsi statečná holka, zvládneš to, bude zas líp…Já vím, že ty táhlé choroby jsou děsně vyčerpávájící, já tohle měla na jaře se všema třema, pěkně postupně…
Vydržet ![]()
já si vzpomínám, že jsem jednu dobu byla nešťastná, jakmile někdo jen popotáhl nebo se zakuckal. Šílená únava, nepořádek.
U nás taky hodně fungovala čokoláda, případně horká vana. Pak aspoň na chvilinku se jít vyvětrat sama. Pořádek jsem v době nemocí neřešila, při nemocných dětech, snaze o to je zabavit - tudíž něco vyrábět a vytvářet tím další nepořádek, to bych byla asi nesnesitelná matka i manželka, kdybych ještě chtěla mít naklizeno.
A snažit se umlčet (nebo si nepřipouštět) řeči typu - ty už máš ZASE nemocný děti? co s nima děláš?! ![]()
Držím pěsti, ať ten kolotoč nemocí brzy přejde, případně ať najdeš něco, co, čím si dobiješ baterky;)
![]()
je mi tě mooooc líto a tak přeji chvíli klidu, bez nemocí ať můžete ven, kluci nebudou tak zlobit. Máš to stejně jako ta naše sousedka co má 4 děti. Marodí dokola pořád…angíny, uši atd. Zvládáš to neuvěřitelně. Posílám energii a velké
zkus víc zapojit rodinu a třeba jednou týdně vypadnout z dohledu dětí. Mám tak středy večer jógu, prostě hodinu jen pro sebe. Drž se…
@škoulinka
rodinu zapojuju, ale malého nikdo moc hlídat nechce, protože celé hlídání propláče a špatně se zaujme. Pro mě je odpočinek už jen to, když mám jednoho…
Držím palečky, moje 3 a 6.letá mi dávají taky zabrat, ale naštěstí jsou obě zdravé a jen tak něco nechytnou a to chodí starší do školky, naposledy jsem byla s mladší u doktorky před rokem:)můj recept na zdraví je: vývary z hov. i jiných kostí pomalu vařit min.15-20 hod.,navařím hodím do mrazáku a používám do jídel co vařím, koupit kvalitní rybí tuk + jenou týdně losos(máme ho na dva dny),v dm kupuji od alnatury olivový, řepkový, slunečnicový olej, dávám po lžičkách dětem nastřídačku, místo bonbonů děti křupou i ořechy, ale sladké jedí taky, ale ne moc, ještě jíme hodně vejce, domácí od slepic co žerou trávu a ne granule, chodím každý ven za každého počasí ven, ikdyž prší ne moc samozřejmě a ještě dodávám, že nejsem žádná bio matka, tak třeba ti to pomůže, investice není tak velká, do 1000 se i vejdeš ![]()
Držím palce a přeju pevné nervy.
My také každý rok koupíme tak tříměsíční období (na jaře nebo na podzim, někdy tak i tak), kdy se jen přeléváme z jedněch bacilů do druhých a je to opravdu psychicky náročné.
Letošní jaro jsme strávili po nemocnicích v pořadí - zlomená ruka, za týden otřes mozku, za další týden spolknutý střep (chlapeček je postižený a ukousl ve stacionáři kus sklenice).
Děti dopuj vitamínama (nám se docela osvědčil Multisanostol a Imunoglukan) a sebe kvalitní čokoládou. Mně na nervy večer pomohla deci červeného vína a pár oblíbených muzikálů na youtube ![]()
Zima ještě pořádně nezačala a už jsem vyčerpaná z toho, jak moje děti marodí. Od 14. září jedeme prakticky bez přestávky, nemůžeme chodit ven a dny se neskutečně táhnou. Děti se nudí, zlobí a demolují domácnost. Jasně kreslíme, vyrábíme, čteme, stavíme z lega, díváme se na pohády…, ale po 3 měsících už je všechno neskutečná nuda. Navíc mladšímu není ani 18 měsíců, tak se zabavuje zatím dost špatně.
Teď sedím v obýváku a poslouchám chrchlání mladšího dítěte a pomalu se psychicky připravuju na to, že zítra půjdeme zase k doktorce. Jsme tam od září každý týden minimálně jednou. Angína, záněty středního ucha, střevní problémy, kašel…
Nikam se pořádně nedostanu, protože mladší dítě je na mě dost závislé a každý můj odchod třeba na nákup ořve a řve pak až do večera a i hůř spí.
Nemáme pořádné jídlo, protože nezvládám nakupovat, tak to tak nějak pytlíkujeme, protože k nám nejezdí ani žádné dovážkové obchody a chlap jezdí z práce dost pozdě.
Mám pocit, že letošní zimu nepřežiju. Jsem bez energie a vyšťavená. Věčně naštvaná, doma je nepořádek, protože už nemám sílu uklidit, když to stejně za chvíli vypadá stejně.
Vy, které máte taky tak nemocné děti, jak to děláte, abyste to ustály a přežily vy i děti?