Věčně nemocné děti a unavená matka

Anonymní
29.11.15 22:33

Věčně nemocné děti a unavená matka

Zima ještě pořádně nezačala a už jsem vyčerpaná z toho, jak moje děti marodí. Od 14. září jedeme prakticky bez přestávky, nemůžeme chodit ven a dny se neskutečně táhnou. Děti se nudí, zlobí a demolují domácnost. Jasně kreslíme, vyrábíme, čteme, stavíme z lega, díváme se na pohády…, ale po 3 měsících už je všechno neskutečná nuda. Navíc mladšímu není ani 18 měsíců, tak se zabavuje zatím dost špatně.
Teď sedím v obýváku a poslouchám chrchlání mladšího dítěte a pomalu se psychicky připravuju na to, že zítra půjdeme zase k doktorce. Jsme tam od září každý týden minimálně jednou. Angína, záněty středního ucha, střevní problémy, kašel…
Nikam se pořádně nedostanu, protože mladší dítě je na mě dost závislé a každý můj odchod třeba na nákup ořve a řve pak až do večera a i hůř spí.
Nemáme pořádné jídlo, protože nezvládám nakupovat, tak to tak nějak pytlíkujeme, protože k nám nejezdí ani žádné dovážkové obchody a chlap jezdí z práce dost pozdě.
Mám pocit, že letošní zimu nepřežiju. Jsem bez energie a vyšťavená. Věčně naštvaná, doma je nepořádek, protože už nemám sílu uklidit, když to stejně za chvíli vypadá stejně.
Vy, které máte taky tak nemocné děti, jak to děláte, abyste to ustály a přežily vy i děti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
29.11.15 22:40

Naštěstí to u nás až tak hrozný není, ale pokud děti nemají horečku, tak to maldší bych i přes nemoc brala ven, hezky zabalit do kočáru..je jedno jeslti spí v kočáře venku, nebo doma v posteli. do nákupního centra bych ho nebrala, aby ještě něco nechytil dalšího, ale nákup třeba kolem poledne, kdy je míň lidí, v menším supermarketu, by s v pohodě dal, na 10 minut. horší je to, když se nemocný starší dítě, který nemá kočárek, a muselo by ťapat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13782
29.11.15 22:45

Pokud nemají vyloženě horečky a neleží (ze své vlastní vůle), tak bych je občas vzala ven, starší třeba do kočárku, mladší do nosítka pod bundu a cestou zvládla i ten nákup. A muže nechat o víkendu hlídat a aspoň trochu vydechnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.15 22:58

@AnastazieB muž by i hlídal, ale po poslední podobné akci jsme 2 noci nespali, protože se drobek rozhodil a celou noc prořval. To je u nás normálka, stejně reaguje na návštěvy a výlety.
@slavuska1 právě marodí na střídačku. Těch dní, kdy můžeme ven, není moc. A to už spoustu věcí neřeším. Ale třeba mladšímu nedělá na kašel studený vzduch dobře. Venku nekašle, ale prochrchlá pak celou noc. Když jsme doma, tak kašle o dost méně. Ale i tak se je denně snažím vytáhnout aspoň na procházku kolem bloku, ale na nákup to není, to je akce minimálně na hodinu…

• Citovat
  • Upravit
12156
29.11.15 22:59

Drz se drz se :hug: :hug: :hug: :hug: vim, ze je to na palici…a to to nemam zdaleka tak narocny, ale ty jsi uzasna a zvladas to perfektne, superzeno ;) ale je fakt ze chapu ze to na tebe asi ted totalne padlo… :( kazdopadne posilam mooooooc energie (tak moc co sem ja slabší kus schopna :oops: ) a kdyby jsem ti mohla byt jakkoli napomocna, dej vedet pani ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.15 23:13

@saadet :hug: :hug: :hug: Hlavně když slyším malýho, jak „tuberácky“ chrchlá. Celé odpoledne se po mně ovíjel jak liána, takže teď jen čekám, co se z toho vyvine, protože už tak nějak vím, jak se projevuje. Večer měl ledové ruce a nohy, tak uvidíme, jak to bude v noci. A to jsem opravdu věřila, že už to bude lepší…

• Citovat
  • Upravit
2566
29.11.15 23:15

Jéje! Určitě v tom nejsi sama!! My marodíme -letos- od 9.září a pravidelně to bývá až tak do března. :zed:
Radu jak přežít nemám, max.-být trochu sobec a i když dítě špatně snáší odloučení od Tebe, tak i tak si ty občasné chvilky prostě užít a nefofrovat domů. Ona i odolná kamarádka-návštěva, nebo alesp.po telefonu se vykecat pomáhá.
Drž se!
Jo a čokoláda- pro mne obrovský životabudič, bohuž. to nebývá bez následků. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.15 23:20

@Hanulínek jo čokoláda :lol: Taky mám velkou spotřebu.
On mi to odloučení dává sežrat v noci a spánek mám moc ráda :lol:

• Citovat
  • Upravit
3471
29.11.15 23:25

:hug: Jsi statečná holka, zvládneš to, bude zas líp…Já vím, že ty táhlé choroby jsou děsně vyčerpávájící, já tohle měla na jaře se všema třema, pěkně postupně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1464
29.11.15 23:30

Vydržet :hug:
já si vzpomínám, že jsem jednu dobu byla nešťastná, jakmile někdo jen popotáhl nebo se zakuckal. Šílená únava, nepořádek.
U nás taky hodně fungovala čokoláda, případně horká vana. Pak aspoň na chvilinku se jít vyvětrat sama. Pořádek jsem v době nemocí neřešila, při nemocných dětech, snaze o to je zabavit - tudíž něco vyrábět a vytvářet tím další nepořádek, to bych byla asi nesnesitelná matka i manželka, kdybych ještě chtěla mít naklizeno.
A snažit se umlčet (nebo si nepřipouštět) řeči typu - ty už máš ZASE nemocný děti? co s nima děláš?! :zed:
Držím pěsti, ať ten kolotoč nemocí brzy přejde, případně ať najdeš něco, co, čím si dobiješ baterky;) :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14620
29.11.15 23:32

:hug: :hug: :hug: je mi tě mooooc líto a tak přeji chvíli klidu, bez nemocí ať můžete ven, kluci nebudou tak zlobit. Máš to stejně jako ta naše sousedka co má 4 děti. Marodí dokola pořád…angíny, uši atd. Zvládáš to neuvěřitelně. Posílám energii a velké :hug: zkus víc zapojit rodinu a třeba jednou týdně vypadnout z dohledu dětí. Mám tak středy večer jógu, prostě hodinu jen pro sebe. Drž se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.15 23:37

@rezulka :hug: děkuju. Mně se právě taky hlavně střídají a když vím, jak to vypadalo loni, tak se děsím, kam až to potáhneme letos.
@HeyJude děkuju :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.11.15 23:44

@škoulinka :hug: :hug: rodinu zapojuju, ale malého nikdo moc hlídat nechce, protože celé hlídání propláče a špatně se zaujme. Pro mě je odpočinek už jen to, když mám jednoho…

• Citovat
  • Upravit
439
29.11.15 23:52

Držím palečky, moje 3 a 6.letá mi dávají taky zabrat, ale naštěstí jsou obě zdravé a jen tak něco nechytnou a to chodí starší do školky, naposledy jsem byla s mladší u doktorky před rokem:)můj recept na zdraví je: vývary z hov. i jiných kostí pomalu vařit min.15-20 hod.,navařím hodím do mrazáku a používám do jídel co vařím, koupit kvalitní rybí tuk + jenou týdně losos(máme ho na dva dny),v dm kupuji od alnatury olivový, řepkový, slunečnicový olej, dávám po lžičkách dětem nastřídačku, místo bonbonů děti křupou i ořechy, ale sladké jedí taky, ale ne moc, ještě jíme hodně vejce, domácí od slepic co žerou trávu a ne granule, chodím každý ven za každého počasí ven, ikdyž prší ne moc samozřejmě a ještě dodávám, že nejsem žádná bio matka, tak třeba ti to pomůže, investice není tak velká, do 1000 se i vejdeš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.15 00:34

Držím palce a přeju pevné nervy.
My také každý rok koupíme tak tříměsíční období (na jaře nebo na podzim, někdy tak i tak), kdy se jen přeléváme z jedněch bacilů do druhých a je to opravdu psychicky náročné.
Letošní jaro jsme strávili po nemocnicích v pořadí - zlomená ruka, za týden otřes mozku, za další týden spolknutý střep (chlapeček je postižený a ukousl ve stacionáři kus sklenice).
Děti dopuj vitamínama (nám se docela osvědčil Multisanostol a Imunoglukan) a sebe kvalitní čokoládou. Mně na nervy večer pomohla deci červeného vína a pár oblíbených muzikálů na youtube :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová