Nestíhačka před Vánoci

10726
29.11.15 12:26

Nestíhačka o před vánoci

Realita versus představa:
Představa – nákupy: v klidu, na vše dost času, budu jen tak chodit a rozhlížet se co koupím, budu mít pohodlné středně objemné zavazadlo na ty nákupy, které se dobře ponese. Vše nakoupím v jednom až dvou obchodech.Budu se cítit dobře i fyzicky -pěkné oblečení, namalovaná, učesaná,…prostě super sváteční nálada + z povzdálí slyšíme milé koledy…
Představa – pečení, úklid: vše si udělám dopředu, aby pak měla klid. Budu péci v pěkném a uklizeném prostředí.
 Versus

Realita – nákupy : splavená, zpocená, v prvním oblečení, které mi doma padlo do ruky, běhám po nákupech v časovém presu. Tašky mi obvykle nestačí (ne že bych toho tolik kupovala, ale vždy vyjde, že kupuji objemné) a nosí se pěkně nepohodlně. Vše co potřebuji, je v mnoha obchodech. Nakonec mě i od toho běhání bolí nohy. Zásadně dobíhám autobus, s těma krámama, který mi nakonec stejně ujede a další jede zatraceně pozdě. Jsem tak vyfluslá, že koledy buď nevnímám nebo mi skoro lezou na nervy.
Realita – úklid a pečení: Vše na poslední chvíli, v děsném bordelu. Peču, dítko si roztahá hračky v už tak malé kuchyni. Zdatně se snažím vyhýbat, když peču. Sekunduje při pečení, všechno trvá délé. Uklizeno? Cha! Napečeno? Cha, jakékoliv množství perníčků je dítěti nedostačující! navíc mě neustále honí, kdy už budeme zlobit…atd. atd.

Příspěvek upraven 29.11.15 v 15:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19131
29.11.15 12:33

Dárky dáváme v rodině jen dětem, cukroví peču s mámou pár druhů, stejně to u nás nikdo nejí. Velké nákupy jídla dělám přes Tesco online, kdy se nemusím hnout z domu. Uklízím stejně jako jiné dny v roce, takže pohoda :think: Děti nemám, tak uznávám, že to mám jednodušší…ale vždycky je to jaký si to uděláš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65336
29.11.15 12:33

@tasa káva, nohy nahoře a dárky přes internet
Cukroví, jedno odpoledne s mamkou, Dáme si vino a upečeme. Úklid?? Ježíšek se narodil ve chlévě, tak ať se tu cítí jako doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
29.11.15 12:36
@alenka84 píše:
Dárky dáváme v rodině jen dětem, cukroví peču s mámou pár druhů, stejně to u nás nikdo nejí. Velké nákupy jídla dělám přes Tesco online, kdy se nemusím hnout z domu. Uklízím stejně jako jiné dny v roce, takže pohoda :think: Děti nemám, tak uznávám, že to mám jednodušší…ale vždycky je to jaký si to uděláš :nevim:

Tak třeba oblečení přes net, to fakt neeee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15217
29.11.15 12:37

@tasa ta představa je opravdu nereálná :D Mě lítání po krámech vůbec nebaví, snažím se tomu vyhnout a co šlo jsem objednala přes internet :-) cukroví nepeču, s 15měsíční dcerou se to fakt nedá :D ale mám obrovské štěstí, moje starší dcera peče moc ráda, už se toho ujala, cukroví bude :-) Vánoční úklid nedělám nikdy, prostě uklízím průběžně a kvůli vánocům se nezbláznim ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
29.11.15 12:37
@alenka84 píše:
Dárky dáváme v rodině jen dětem, cukroví peču s mámou pár druhů, stejně to u nás nikdo nejí. Velké nákupy jídla dělám přes Tesco online, kdy se nemusím hnout z domu. Uklízím stejně jako jiné dny v roce, takže pohoda :think: Děti nemám, tak uznávám, že to mám jednodušší…ale vždycky je to jaký si to uděláš :nevim:

nesouhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
29.11.15 12:38

@tasa já psala o jídle, nákupy oblečení si nenechávám na čas předvánoční :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165

Já nakupuju od září přes internet, a v prosinci chodím do obchodu jen na čumendu a na tlačenici. :) Těsto mi pošle mamka já ho jen vyválím, vykrájím, upeču a hotovo… :) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
@tasa píše:
nesouhlasím

v čem konkrétně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
29.11.15 12:39

Cukroví peču napůl s mámou, dárky kupuju většinou přes net a pravidelně uklízím, takže pohoda… mě teda na vánoce nejvíc štve ta fronta na svařák na trzích :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
29.11.15 12:43
@tasa píše:
Realita versus představa:

Představa - nákupy: v klidu, bez manžela, na vše dost času, budu jen tak chodit a rozhlížet se co koupím, budu mít pohodlné středně objemné zavazadlo na ty nákupy, které se dobře ponese. Vše nakoupím v jednom až dvou obchodech.Budu se cítit dobře i fyzicky -pěkné oblečení, namalovaná, učesaná,…prostě super sváteční nálada + z povzdálí slyšíme milé koledy…
Představa - pečení, úklid: vše si udělám dopředu, aby pak měla klid. Budu péci v pěkném a uklizeném prostředí. V době, kdy bude dítě ve školce, abych měla klid, anebo naopak, s dítětem, abych v době, kdy budu mít hlídání mohla běhat po těch bohulibých nákupech - viz bod výše.

Versus

Realita - nákupy : splavená, zpocená, v prvním oblečení, které mi doma padlo do ruky, běhám po nákupech v časovém presu. Tašky mi obvykle nestačí (ne že bych toho tolik kupovala, ale vždy vyjde, že kupuji objemné) a nosí se pěkně nepohodlně. Vše co potřebuji, je v mnoha obchodech. Nakonec mě i od toho běhání bolí nohy. Zásadně dobíhám autobus, s těma krámama, který mi nakonec stejně ujede a další jede zatraceně pozdě. Jsem tak vyfluslá, že koledy buď nevnímám nebo mi skoro lezou na nervy. Když už vezmu manžela, tak je skoro jedno, kolik mám času, kvalitně mě honí, že chce brzy domů. Tváří se, že za to můžu, že nemají to, co potřebujeme nebo si představujeme.
Realita - úklid a pečení: Vše na poslední chvíli, v děsném bordelu. Peču, dítko si roztahá hračky v už tak malé kuchyni. Zdatně se snažím vyhýbat, když peču. Sekunduje při pečení, všechno trvá délé. Uklizeno? Cha! Napečeno? Cha, jakékoliv množství perníčků je dítěti nedostačující! navíc mě neustále honí, kdy už budeme zlobit…atd.atd.

A jak jste na tom vy? :roll:

Nemá cenu se honit… Nepeču, uklízím normálně. Nic jako předvánoční úklid neprovozuju. Kdybych náhodou pekla, tak jen pro radost jeden druh. Chození do obchodů mě taky nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
29.11.15 12:43
@Petra Z píše:
@tasa káva, nohy nahoře a dárky přes internet
Cukroví, jedno odpoledne s mamkou, Dáme si vino a upečeme. Úklid?? Ježíšek se narodil ve chlévě, tak ať se tu cítí jako doma :mrgreen:
:palec: tedy krom toho, že cukroví peče babička a tchýně… plus tedy nestíhačka v práci, neb vše končí ke konci roku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
29.11.15 12:44

Mam uz vsechny darky a jeste jsem nenavstivila zadny obchod, krome obchodu s potravinami. Na cukrovi se chystam pristi vikend, sfouknu sve 3 nej druhy za dopoledne. A uklizeno mam stale, takze zadny velky uklid se konat nebude.

Snaz si to zdejnodusit. Nemuzes pect pri odpoledni spani ditete? Nebo tedy vecer? A nakupy, tak s manzelem primo nenakupuj, ale domluv se, ze az ho zavolas, tak pro tebe prijede, odpadne ti dobihani autobusu. Nebo jeste nejlepe, at prijede v pulce nakupu, ty si k nemu odlozis zavazadla a druhou pulku nakupu at si cte v aute na parkovisti. Proste ho zapoj tak, aby to pro nej bylo snesitelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
29.11.15 12:48

@tasa dárky nakupuju většinou přes internet. Oblečení kupuju už na podzim, protože mám jasnou představu co chci dětem dát. Jednou za čas jedu sama na nákupy a mám na to klidně celý den. A celkově nákupy na Vánoce řeším už někdy v říjnu, kdy se pomalu začínají objevovat první vánoční nabídky.
Velký kompletní úklid dělám v létě, kdy pošlu manžela s dětmi na týden k babičce ať mám na všechno klid. Před Vánoci už potom dělám jenom běžný úklid. Peču tak, že večer si připravím a zadělám těsta a potom postupně během týdne dopoledne peču, když jsou starší děti ve škole a školce a doma je jenom nejmladší. Jinak prosinec mám už celkově takový klidnější a pohodový, kdy si s dětmi užíváme nejrůznější před vánoční akce v našem okolí.
Vánoce máme opravdu klidné a pohodové, žádný spěch a nervozita. Občas si ještě uděláme těsně před Vánoci víkendový výlet k rodině, která bydlí hodně daleko. A dětí máme letos 5 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
29.11.15 12:52

Realita=přání
30.10. mám všechny dárky
29.11. mám zabalené dárky, zbytek balí manžel před Štědrým dnem
14.12. přijde paní na velký předvánoční úklid
22.12. si u maminky naberu malinko cukroví, další dodá tchýně a zde na malém městě si nakoupím ovoce, abych se vyhnula šíleným frontám i na silnicích u nás ve městě ve směru k nákupáku.
Udržuji průběžný (ne)pořádek, upečeme s dětmi perníčky, osmažím rybu.
Pohoda, klídek. Jaký si to uděláš…

Do toho samozřejmě pracuji (7 dní v týdnu), cvičím a zdá se, že konečně hubnu :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová