Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o anonym. Taky vás tak děsí vše kolem IS? mam dvě malé děti a přiznám se ze mam vážně strach. Bojím se chodit na místa, kde se shromažďuje více lidí, respektive tam ani nechodímjá vím, řekněte, se. přeháním, ale já si pořád říkám, že nevíme kolik jich tu je, co chystaj atd..
děsím se toho co nás čeká
![]()
Ahoj, budu psát anonymně, pokud nevadí.
Mám stejné pocity jako Ty, jsem z velkého města v ČR a také nechodím do nákupních center a mezi hafo lidí. Do nedávna jsem pracovala v arabském bistru, měla jsem Araby přátelé, ale bistro u nás zavřelo a majitel odjel do Turecka!! Též z toho nemám super pocit, cítím se zvláštně. Nepůjdeme s dcerkou a manželem ani na náměstí na trhy a na stromek apod. na FB potvrzují stovky lidí účast a těší se a já si říkám..jste blázni?? Na to oni čekají.!
Jim je jedno kde, ale kolik lidí!!
![]()
Taky se děsím toho, co náš čeká. Opravdu děsím. Ale vytěsňuju to, nenechám se tím strachem nijak omezovat, ani neomezuju činnosti. Žiju tím, co je teď. Napadl u nás sníh, všechno se pokrylo a včera do toho svítilo sluníčko, nádherná klidná třpytivá krása, do toho doma vůně perníčků, už pečeme. Sevřelo se mi srdce, chci, aby to měly mé děti, ten klid a mír a svobodu.
Ano, bojím se, už jsem to přestala všechno číst, všechny ty spekulace, jak bude válka, jak bude tamto a ono…stejně nic neovlivním. Takže to vytěsňuji. Letadlem na dovolenou se ale nechystáme ![]()
Jsem v klidu a nepřipouštím si to. Jako obyčejný smrtelník s tím nic nenadělám.
Můžu jen doufat, že ti co mají tu moc s tím něco udělají.
Budu se vyhýbat místům kde se shromažďuje moc lidí, kvůli atentátům.
A budu věřit, že oni prohrají, že budou zlikvidovaní.
Jsou to blázni.
Já se ani tak nebojím dneška jako budoucnosti. Co jednou budeme muset vidět a zažít. Určitě bude povinnej odvod tzn. že naši synové půjdou na vojnu. Jenže to není jistě to nejhorší
. Raději nemyslet
Chapu tě, také se bojím, nemyslím na to tedy dnem a noci ale prepada mě strach co.bude,bydlíme u Prahy, vlastně téměř v Praze.. Na trhy nepujdeme, dovca letecky ani omylem
@terinka4444 píše:
Taky se děsím toho, co náš čeká. Opravdu děsím. Ale vytěsňuju to, nenechám se tím strachem nijak omezovat, ani neomezuju činnosti. Žiju tím, co je teď. Napadl u nás sníh, všechno se pokrylo a včera do toho svítilo sluníčko, nádherná klidná třpytivá krása, do toho doma vůně perníčků, už pečeme. Sevřelo se mi srdce, chci, aby to měly mé děti, ten klid a mír a svobodu.
Ano, bojím se, už jsem to přestala všechno číst, všechny ty spekulace, jak bude válka, jak bude tamto a ono…stejně nic neovlivním. Takže to vytěsňuji. Letadlem na dovolenou se ale nechystáme
@Anonymní píše:
Ahoj, budu psát anonymně, pokud nevadí.
Mám stejné pocity jako Ty, jsem z velkého města v ČR a také nechodím do nákupních center a mezi hafo lidí. Do nedávna jsem pracovala v arabském bistru, měla jsem Araby přátelé, ale bistro u nás zavřelo a majitel odjel do Turecka!! Též z toho nemám super pocit, cítím se zvláštně. Nepůjdeme s dcerkou a manželem ani na náměstí na trhy a na stromek apod. na FB potvrzují stovky lidí účast a těší se a já si říkám..jste blázni?? Na to oni čekají.!
Jim je jedno kde, ale kolik lidí!!
Tak přesně to mám taky, doslova a do puntíku. Také jsem z velkého města, nejdu ani na trhy ani na stromeček, ani do nákupních center.. já z toho mám také zvláštní pocit, bojím se.. A jak psala @terinka4444 je sice pravda, že s tím nic neuděláme a ráda bych to také vytesnila, ale bohužel mi to nejde. Samozřejmě se také nechci omezovat kort na vánoce, ale strach je silnější a já to raději ozelim, než to jít „risknout“
zakladatelka
@Ivčis píše:
Já se ani tak nebojím dneška jako budoucnosti. Co jednou budeme muset vidět a zažít. Určitě bude povinnej odvod tzn. že naši synové půjdou na vojnu. Jenže to není jistě to nejhorší. Raději nemyslet
No právě, úplně se mi chce brečet. Bohužel to není vzdálená budoucnost ale velmi velmi brzka
zakl.
No to co se děje ted je jen začátek a bohužel Evropa je v řiti, vždyt si je sem natahá. Průser je že to nakonec odnesou běžní lidé. průser to bude a asi velikej
, oni s etim ani netají že celou Evropu zničí
![]()
A muzu vedet, proc to tady placate anonymne? Myslite si, ze si vas machometan najde a podrizna vas?
Za nošení burky či nikábu na veřejnosti hrozí ve švýcarském kantonu Ticino pokuta v rozmezí 100 až 10 000 franků (zhruba 2500 až 250 000 Kč). Příslušný zákon podpořily už v roce 2013 dvě třetiny místních občanů v referendu a odhlasoval ho v pondělí tamní parlament. Výjimky nejsou povoleny ani turistkám.
tohle mi přijde jako dobrá zpráva (že to jde a že se respektuje názor občanů
)
@Roker píše:
A muzu vedet, proc to tady placate anonymne? Myslite si, ze si vas machometan najde a podrizna vas?
Příspěvek upraven 25.11.15 v 21:31
Nejsem z toho nadšená, ale myslím, že když nebudu chodit do nákupních center a na koncerty, tak ničemu nepomůžu. Oni si najdou příležitost vždycky a těch příležitostí je hrozně moc…
Jinak na to, jaká budoucnost čeká mě nebo mého syna, nemyslím. To bych se pak musela zbláznit. ![]()
Ahoj, prosím o anonym. Taky vás tak děsí vše kolem IS? mam dvě malé děti a přiznám se ze mam vážně strach. Bojím se chodit na místa, kde se shromažďuje více lidí, respektive tam ani nechodím
já vím, řekněte, se. přeháním, ale já si pořád říkám, že nevíme kolik jich tu je, co chystaj atd..
děsím se toho co nás čeká