Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj,
Jsem ve spatne situaci. Je možná Přímá adopce? Chtěla bych, aby miminko šlo rovnou po porodu do rukou budoucích rodičůS tezkym srdcem se ho budu muset vzdát
Sama bych to nezvládla a chci zároveň pro male milující rodiče, kteří se o něj postarají.
takhle to asi nejde, ale pokud uvedeš jako otce dotyčného muže, může pak „vysoudit“ dítko do své péče a Ty se ho nakonec ofiko můžeš vzdát - žena ze vztahu dítko s Tvým souhlasem osvojí. A podmínkou je tuším jejich sňatek. V tomto případě stačí s dotyčným zajít na matriku - on se prohlásí za otce.
Ahoj, nevzdávej se ho potřebuje tě a psychicky bys to nezvládla a vyčítala celý život, určitě existuje nějaké řešení jak zvládnout situaci.
Zakladelko, mozne to je, ale jen pres FOND OHROZENYCH DETI (bohuzel), obrat se primo na ne a oni uz te nasmeruji.
Tady mas link je to nekde v polovine te stranky asi http://www.fod.cz/…nnost/adopce
„Ve zprostředkování přímých adopcí, pokud se na nás matky obrátí, nadále pokračujeme, protože je v zájmu ochrany dítěte před deprivací, aby pokud možno přešlo k osvojitelům hned z porodnice.“
Maji na to nejakou vyjimku ze zakona, ze to mohou delat, maji to proste pravne osetrene.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Jsem ve spatne situaci. Je možná Přímá adopce? Chtěla bych, aby miminko šlo rovnou po porodu do rukou budoucích rodičůS tezkym srdcem se ho budu muset vzdát
Sama bych to nezvládla a chci zároveň pro male milující rodiče, kteří se o něj postarají.
Ano, je možná. Dohodneš se s osvojiteli a podáte návrh na soud. Nikdy jsem to neřešila, tak detaily nenapíšu, ale předpokládám, že ti poradí OSPOD.
@umea máš pravdu, na FOD jsem úplně zapoměla..
Zakladatelce se omlouvám - co jsem napsala, je velmi často využívaná možnost, ale ten FOD to dokáže zařídit ![]()
Otce uvést nechci, on o to Dítě ani nestojí a už ani o me. Jedno Dítě mam, a dvě bych sama nezvládla. ![]()
@umea Mohou, ale nemusejí. Když si náhradní rodiče najde zakladatelka sama, tak tam FOD nijak účasten nebude.
Na FB je skupina přímá adopce, je tam spousta maminek, které by si miminko touto cestou přály…
Mimochodem dnes už se často praktikuje umístění miminka do osvojitelské rodiny hned z porodnice i při klasické adopci (jen je tam pro osvojitele to riziko, že si matka může proces rozmyslet - souhlas s adopcí lze podepsat až 6 týdnů po porodu a pak běží tří měsíční lhůta, kdy se dá souhlas odvolat)
Zakldatelko, klidně mi napiš zprávu, nasměruju tě…miminek už se tam předalo dost
@alenka84 a úřednice na krajských úřadech to nerady dělají, takže jsou děti ve spoustě případů stejně po tu dobu u pěstounů nebo v KU
@Izzz no ono asi záleží jak kde, v Praze je to prý dnes už celkem běžné a úřednice to podporují (občas prý dělají problém spíš soudy s rozhodnutím o svěření do předběžné péče)
Ahoj,
S tezkym srdcem se ho budu muset vzdát
Jsem ve spatne situaci. Je možná Přímá adopce? Chtěla bych, aby miminko šlo rovnou po porodu do rukou budoucích rodičů