Přímá adopce miminka

Anonymní
20.11.15 17:49

Přímá adopce miminka

Ahoj,
Jsem ve spatne situaci. Je možná Přímá adopce? Chtěla bych, aby miminko šlo rovnou po porodu do rukou budoucích rodičů :,( S tezkym srdcem se ho budu muset vzdát :( Sama bych to nezvládla a chci zároveň pro male milující rodiče, kteří se o něj postarají.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
20.11.15 17:57
@Anonymní píše:
Ahoj,
Jsem ve spatne situaci. Je možná Přímá adopce? Chtěla bych, aby miminko šlo rovnou po porodu do rukou budoucích rodičů :,( S tezkym srdcem se ho budu muset vzdát :( Sama bych to nezvládla a chci zároveň pro male milující rodiče, kteří se o něj postarají.

takhle to asi nejde, ale pokud uvedeš jako otce dotyčného muže, může pak „vysoudit“ dítko do své péče a Ty se ho nakonec ofiko můžeš vzdát - žena ze vztahu dítko s Tvým souhlasem osvojí. A podmínkou je tuším jejich sňatek. V tomto případě stačí s dotyčným zajít na matriku - on se prohlásí za otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1151
20.11.15 17:59

Ahoj, nevzdávej se ho potřebuje tě a psychicky bys to nezvládla a vyčítala celý život, určitě existuje nějaké řešení jak zvládnout situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
20.11.15 18:01

Zakladelko, mozne to je, ale jen pres FOND OHROZENYCH DETI (bohuzel), obrat se primo na ne a oni uz te nasmeruji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
20.11.15 18:03

Tady mas link je to nekde v polovine te stranky asi http://www.fod.cz/…nnost/adopce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
20.11.15 18:04

„Ve zprostředkování přímých adopcí, pokud se na nás matky obrátí, nadále pokračujeme, protože je v zájmu ochrany dítěte před deprivací, aby pokud možno přešlo k osvojitelům hned z porodnice.“

Maji na to nejakou vyjimku ze zakona, ze to mohou delat, maji to proste pravne osetrene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
@Anonymní píše:
Ahoj,

Ano, je možná. Dohodneš se s osvojiteli a podáte návrh na soud. Nikdy jsem to neřešila, tak detaily nenapíšu, ale předpokládám, že ti poradí OSPOD.

• Citovat
  • Upravit
72725

@umea máš pravdu, na FOD jsem úplně zapoměla..

Zakladatelce se omlouvám - co jsem napsala, je velmi často využívaná možnost, ale ten FOD to dokáže zařídit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.15 18:05

Otce uvést nechci, on o to Dítě ani nestojí a už ani o me. Jedno Dítě mam, a dvě bych sama nezvládla. :,(

• Citovat
  • Upravit
ferret
20.11.15 18:05

@umea Mohou, ale nemusejí. Když si náhradní rodiče najde zakladatelka sama, tak tam FOD nijak účasten nebude.

• Citovat
  • Upravit
16906
20.11.15 18:06

Na FB je skupina přímá adopce, je tam spousta maminek, které by si miminko touto cestou přály…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131

Mimochodem dnes už se často praktikuje umístění miminka do osvojitelské rodiny hned z porodnice i při klasické adopci (jen je tam pro osvojitele to riziko, že si matka může proces rozmyslet - souhlas s adopcí lze podepsat až 6 týdnů po porodu a pak běží tří měsíční lhůta, kdy se dá souhlas odvolat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906

Zakldatelko, klidně mi napiš zprávu, nasměruju tě…miminek už se tam předalo dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
20.11.15 18:08

@alenka84 a úřednice na krajských úřadech to nerady dělají, takže jsou děti ve spoustě případů stejně po tu dobu u pěstounů nebo v KU

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
20.11.15 18:09

@Izzz no ono asi záleží jak kde, v Praze je to prý dnes už celkem běžné a úřednice to podporují (občas prý dělají problém spíš soudy s rozhodnutím o svěření do předběžné péče)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová