Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hezký den všem, všimla jsem si, že je tu spousta těch, které by rády někomu pomohly a třeba pořídily vánoční dárek dětem těch uživatelek, které jsou momentálně v nelehké situaci. Věřím, že takových je tu hodně, bohužel je tu ale taky hodně podvodnic a žen, které si samy od huby neodtrhnou a pak si stěžují.
V této diskuzi může kdokoliv napsat, za jakých podmínek pomoc poskytne, a pak čekat na reakci nebo soukromou zprávu od někoho, kdo pomoc potřebuje. Může se samozřejmě i ozvat někdo se svým stručným příběhem a žádostí o pomoc, nestyďte se!
Já konkrétně ráda pomohu pár maminkám (resp. pošlu dárky jejich dětem), které splňují tyto podmínky:
Já samozřejmě garantuji neposkytnutí údajů dál bez vědomí uživatelů, opravdu chci nějakým dětem pomoct k dárkům pod stromečkem, ale netuším, jak to ji ak udělat a necítit se potom jako napálený blbec.
Celé je to psáno o ženách, ale platí samozřejmě i pro tatínky!!!
@zrcadlo kurňa, tip bych měla, ovšem pokud dobře pamatuju, nechala se smazat a zmizela
a adresu nemám
mmchdm, kéž bys opravdu našla takové, které to potřebují a né vyžírky.. ![]()
Je tu přímo uzavřená skupina pro pomoc maminkám v nouzi, ale za sebe říkám, nahlídla jsem tam jednou, rozklikla jsem omylem odkaz v jiné diskuzi a už bych tam nešla. V tomto nevěřím nikomu a ničemu. A na nástěnce té skupiny jsou taky maminky podvodnice.
Sadu kvartet má doma kdekdo, reklamních Ti seženu i zadarmo.Ani jako maminka v nouzi bych o takový danajský dar nestála. Věřím, že i ta opravdu v nouzi by Ti to omlátila o hlavu.
Nebylo by lepší někde odtrhnout lístek ze stromu přání a obdarovat nějaké dítě z dětského domova?
Jak to chceš prokazovat, že je samoživitelka, v nouzové situaci, nekuřačka a bez umělých nehtů? Takových tu už bylo.Nebo ses mohla zapojit do Vánočního kolotoče.
@zrcadlo Jak chceš toto ověřit? Zdá se mi to nereálné. Já musím napsat, že jsem se osobně zde setkala s případem, kdy byla uživatelka osobně několikrt ověřena a stejně byla realita pak úplně jiná. Ráda bych taky nějakým dětem pomohla zlepšit alespoň na chvíli jejich situaci.
@Jana206 Jsem natvrdlá, proč jsou karty danajský dar? ![]()
S těmi dárky v dětském domově si právě už nejsem jistá, jestli jsou to opravdu ti nejpotřebnější. Jak tak porůznu slyším a čtu, tak nemyslím, že děti v dětském domově jakkoli materiálně trpí, určitě ne nedostatkem hraček, oblečení apod. (mají různé sponzory, často ani nepřijímají nabízené použité hračky, že toho mají dost).
Jsem v tomto dost skeptická, jestli lze opravdu věrohodně po internetu prokázat, že jde o maminku v nouzi, po tom, co tu občas čtu, přitom v jasném případě bych také pomohla moc ráda.
@Coleta píše:
@Jana206 Nemáš na tu skupinu odkaz, díky.
Nemůžu to najít, vyhledávač to nebere, je to skupina, ale veřejná, s přístupem pro všechny.
@Samamama Ano,děti v dětském domově materiálně netrpí, mají své sponzory.Ale ni ti jim někdy nejsou schopni splnit konkrétní přání, o tom ten strom přání.
Protože karty, kvarteta a podobné serepatičky mají velké společnosti a rozdávají to jako reklamní materiál jiným institucím, které sponzorují(třeba závody sportovního oddílu).Navíc to není tak drahé, aby to maminka v nouzi nemohla dětem koupit sama, jedná se o položku pár desetikorun - kvarteto, černý petr apod.
Puzzle taky, má je každá spořitelna a v Lidlu v akci koupím za pár korun.
Do dětských domovů pořizuju dárky pravidelně. Chtěla jsem pomoct někomu konkrétnímu tady, kdo řeší, jestli bude mít co dát dětem pod stromeček. Že někdo omlátí kvarteto o hlavu je možné, já třeba hrála jako malá hry ráda, leccos jsem se z kvartet naučila, a svým dětem je kupuju taky, tak jsem asi divná ![]()
Holky, podvodnic je tu spousta. Piju budete chtít pomoct, opravdu to dobre zvažte. Zakladatelka ma celkem pěkný plán, jak to aspoň troch pohlídat ![]()
A kdyz už jsem zde, chtěla bych podekovat tem, co se snaží pomoct me, at uz psychicky, oblecenim pro děti, hračkami, nebo finančně. Ale opravdu nez něco někomu pošlete, komunikujte s ním. At se nespálíte. Lide jsou opravdu skety. Se mnou v jedné diskuzi o samozivitelce se dvěma dětmi je jedna anonymní. Neznám cely její příběh, ale pokud je pravda to, co píše, tak je to otřesný
@MilijonDolarBejby přesný, je tu strašně moc podvodníků -taky jsem si nalítla, blbec, no
do té doby jen osobně..
@MilijonDolarBejby píše:
Holky, podvodnic je tu spousta. Piju budete chtít pomoct, opravdu to dobre zvažte. Zakladatelka ma celkem pěkný plán, jak to aspoň troch pohlídatA kdyz už jsem zde, chtěla bych podekovat tem, co se snaží pomoct me, at uz psychicky, oblecenim pro děti, hračkami, nebo finančně. Ale opravdu nez něco někomu pošlete, komunikujte s ním. At se nespálíte. Lide jsou opravdu skety. Se mnou v jedné diskuzi o samozivitelce se dvěma dětmi je jedna anonymní. Neznám cely její příběh, ale pokud je pravda to, co píše, tak je to otřesný
byla jsem ve skupině kde se ne jedné mamince pomáhalo a stejně tam pak byla podezřelá matka- samoživitelka- 5 dětí, s dotyčnou se komunikovalo, posílalo se jí jídlo, věci na děti, hračky, hotovost, drahé věci typu fotoaparát, s dotyčnou jsem se i já osobně sešla a nejen já a stejně se nakonec ukázalo, že se jí nedá věřit, že mockrát lhala podvedla nás, falšovala doklady o nákladech a platbách ![]()
ted si sám sakra pozor komu co pošlu a jestli vůbec ![]()
@martina.se píše:
@MilijonDolarBejby přesný, je tu strašně moc podvodníků -taky jsem si nalítla, blbec, nodo té doby jen osobně..
Ano, presne tak. Zrovna v sobotu za mnou přijela jedna žena tady z emimina a dala mi oblečení pro kluky. Sice je to na vetsi deti, ja mam prcky
Ale využiju to proste za dýl, ne hned. A sice jsme spolu byli jen chvilku, ale je to skvělá ženská a jsem rada, ze jsem ji poznala. Aspoň vím, komu mam byt vděčná