Účet v mínusu - jak je to možné

188
9.11.15 16:19

Účet v mínusu - jak je to možné

Nedávno se mi stala dost zvláštní věc. V obchodě mi nevzali kartu pro nedostatek peněz na účtu, přičemž vím, že jsem tam měla mít 100% něco přes 3 tisíce. Dívala jsem se na zůstatek na účtu a tam, že jsem v mínusu asi 1700. Trvalo to asi týden, nemohla jsem nic vybrat, nikde zaplatit, na infolince nic nevěděli, ve výučtování se to vůbec neukázalo. Dneska jsem se koukla znova a ejhle, najednou tam mám ty 3 tisíce ( po 2 týdnech), nikde zmínka o nějakém mínusu nebo blokacích. Stalo se vám to taky? Čím to je způsobeno? Dost mě zaráží, že mě prostě na nějakou dobu hodí do mínusu aniž vím proč a nikdo to nedokáže vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
49159
9.11.15 16:22

Ne to se mi nikdy nestalo a to že tam ty peníze přibyly je ještě divnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
9.11.15 16:24

Vysvětlit to nedokážu, ale už jsem hodněkrát četla a slyšela, že se to stává :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
9.11.15 16:24

Šla bych to „vyřvat“ na banku. Normální to není. Vypadá to jako nějaká blokace, která se pak uvolnila, což není v pořádku, pokud o tom nic nevíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
9.11.15 16:28

@Mar__tanka1983 A co si tím vyřváním pomůžeš? Peníze tam jsou, úřednice se slušně omluví a tím to skončí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
9.11.15 16:30

@leslie01 Mohla to být fakt nějaká blokace třetí strany, třeba přes kartu, dělají to třeba zahraniční hotely… klidně to může být i zneužití údajů z karty, těžko takhle odhadovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
9.11.15 16:31

Jo a ještě mi tento měsíc jako bonus nepřišlo elektronické vyučtování. Paní to téměř obrátila proti mě, že mi to mělo dávno přijít a je to nějaké zvláštní, jestli znám heslo ne e-mail a podobné řeči 8o A že jestli chci, tak že můžeme sepsat reklamaci, která trvá měsíc atd. Přitom je to jeden e-mail, který prostě neposlali. Nevím, jestli je problém ho poslat majiteli účtu, když na to evidentně zapomněli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
9.11.15 16:33

Vyřvaní bylo v uvozovkách. Nehulákala bych po paní za přepážkou, ale trvala bych na vysvětlení.
Nebo ona nemá jediný důkaz, že v daný den chtěla platit a ony tam nebyly peníze (např. vyjetý doklad z pokladny - i pokud se platba neprovede, prodavačka dá do ruky doklad, že platba nebyla provedena z důvodu nedostatku finančních prostředků).
Každopádně bych neradila nechat to být. Co když se to zakladatelce stane znovu a nebudou mít co jíst??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
9.11.15 16:33

@leslie01 A kde bereš tu jistotu, že ho zapomněli poslat? Variantu, že by mohl být problém někde na serverech cestou nepřipouštíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
9.11.15 16:35

@j.a.n.i1 Paní na infolince mi sdělila, že z jejich strany chyba není ani z lidské tak z technické stránky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
9.11.15 16:38

@Mar__tanka1983 No, jako „důkaz“ mám výpis z bankomatu o zůstatku, kde je uvedena ona mínusová částka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
9.11.15 16:47

Chtela bych vysvetleni a omluvu, pokud by toho nebyli schopni, tak bych jim v klidu oznamila, ze prechazim k jine bance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
9.11.15 16:50
@leslie01 píše:
@Mar__tanka1983 No, jako „důkaz“ mám výpis z bankomatu o zůstatku, kde je uvedena ona mínusová částka.

a která je to banka? já že bych se jim obloukem vyhnula :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
9.11.15 16:54

@jdukolem ČSOB. Do teď jsem s nimi neměla sebemenší problém, proto mě to udivuje o to víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
9.11.15 17:02
@j.a.n.i1 píše:
@Mar__tanka1983 A co si tím vyřváním pomůžeš? Peníze tam jsou, úřednice se slušně omluví a tím to skončí…

No, ale pokud by mě nechala banka dva týdny bez prostředků bez nějakýho vysvětlení, fakt bych milá nebyla… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová