Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jako jediná správná reakce na tento příspěvek mi připadá jenom tahle: končím s e-miminem.
Mějte se hezky, děkuji za rady a pomoc těm, které radily a pomáhaly. Ale v tomto prostoru díky Twitter a jí podobným už nemám co pohledávat.
Islám by měl být v pravém slova smyslu poměrně mírumilovným náboženstvím. Jen ti idioti si z toho vybrali a překopali k obrazu svému, co se hodilo. Bohužel.
Islám jako takový mi nevadí. Vadí mi ti, o kterým se píše a ze kterých máme strach. O což jim šlo. Strach z budoucnosti mám taky.
Taky mám strach, navíc cítím hroznou beznaděj protože nemůžu nic dělat, jen nečinně přihlížet jak se klidná Evropa mění v bojiště, kde umírají nevinní lidé.
Z Tvého příspěvku je zcela evidentní, že o islámu vůbec nic nevíš.
Víno není vinno, že se jím lidé opíjejí… a islám nemůže za to, co z něho udělali lidé. „Muslim“ NEROVNÁ SE „terorista“ - a „muslim“ NEROVNÁ SE „osoba automaticky zabíjející za prohřešky proti koránu“.
Mimochodem… např. toto je z Bible, pokud se nemýlím.
Jednou, když byli synové Izraele na poušti, přistihli muže, jak v sobotní den sbírá dříví. … Hospodin pak řekl Mojžíšovi: „Ten muž musí zemřít. Ať jej celá obec za táborem ukamenuje.“ Celá obec ho tedy vyvedla za tábor a kamenovali jej, až zemřel, jak Hospodin Mojžíšovi přikázal.
Jaký je dotaz? Jde pouze o názor?
Já nevím, na jednu stranu se samozřejmě taky bojím, protože to co čtu se mi skutečně nelíbí. Na tu druhou, ne všechno co si člověk na internetu a v časopisech čte, je skutečná pravda a odraz toho, jaké to skutečně je. Bojím se soudit ostatní jen podle toho, co všude slyším - nepřijde mi to fér (navíc od lidí, kteří to taky znaj jen z těch samých zdrojů co já) a myslím si, že na netu je toho přespříliš.
To, co provedli ve Francii a to, co teroristé dělají je hrozné, je mi z toho úzko, ale na druhou stranu, často nejde o náboženství, ale o člověka (a charakter) jako takového. Co si budem povídat - Evropani a Američani - kdybych si pořád jen četla o těch strašných věcech, které se tu staly a za které mohou ti, kteří vyrůstali mezi námi - bála bych se stejně.
Banda sfetovaných fanatiků může za to, že se muslimů bojíme a oni se budou bát nás ![]()
@Twitter Naprosto s tebou souhlasím.
Každý by si měl ujasnit, jestli je mu bližší vžívání se do problémů zemí třetího světa a sysifovsky naivní snaha „pomáhat“, než záchrana našeho vlastního světa tak, jak ho známe.
Pro zastánce islámu v Evropě mám jediné označení: KOLABORANTI.
Mohlo by být k delší diskuzi, jestli jejich motivací je zaslepená „lidskost“, jdoucí proti pudu sebezáchovy, nebo sledování vlastních zájmů, ale na daném označení to nic nemění.
Souhlasim s tebou, je mi z toho na bliti, co se ted deje
Mam strasny strach, v telce, na FB, vsude jen spatny a depresivni zpravy. Dokonce se vyklada, ze toto jsou posledni Vanoce v Evrope.Moc jsem tomu neverila, ale dnesni zpravy me docela vydesily…uz se rusi hromadne rozsviceni stromu ve vetsich mestech
Sakra, pripomina me to jak za valky, kdyz nas zacali okupovat Nemci, taky se nasi a Evropa bala a jak to dopadlo! Nakonec jsme se podridili, nevylizali na ulic a nedej boze, kdyz se nekdo ozval, byl postrilen s celou rodinou, mam proste obavy, co s nama bude, chudaci nase deti:(
@Twitter juuu, to bude bitka ![]()
Jinak tedy bez urážky, jsi dobře zmasirovaná. Neber to ve zlém, ale držela jsi někdy korán v ruce? Četla jsi něco z něj? Pak bys věděla, že takové útoky jako byly teď ve Francii, na ruské letadlo, v Libanonu i Iráku toto náboženství neschvaluje. To je jen záměrně prachsprostě pokroucený výklad. Jinak já osobně se obavám spíše té ekonomické stránky migrace a s tím spojené narůstající nespokojenosti uprchlíků. Zkus se někdy na věci podívat i z druhé strany, víš kdo je Assad, co se v Sýrii každý den už cca 4 roky děje? A co vlastně čekáme? Mluvím-li za Evropu, míchame se do věcí jiných států a to většinou vojenskou silou a myslíme si, že to zůstane bez odezvy. Kdo seje vítr, sklízí bouři. A jen aby nedošlo k omylu, já sama mám velké obavy a takové množství uprchlíků vnímám negativně, ale když dohledneme dál než na vlastní špičku nosu, nic se neděje bez příčiny ![]()
OMG
![]()
Islám a muslimové mi nevadí.
Uprchlíky vítám.
Z budoucnosti strach nemám.
O děti se nebojím.
@BohunkaP píše:
Z Tvého příspěvku je zcela evidentní, že o islámu vůbec nic nevíš.
Mně třeba nejde konkrétně o náboženství jako takové, ať se tu z toho zase nestane teologická debata.
Ať si každý přebírá růženec, mlátí hlavou do koberečku nebo točí modlicími mlýnky, jak je ctěná libost, ideálně v zeměpisných šířkách, kde je podobné počínání zvykem.
Odpor ve mně vzbuzuje jejich naprosto jiná kultura - a tím nemyslím lidové soubory písní a tanců, to je ti určitě jasné.
Jaké hodnoty tvoří většinová společnost arabského světa? Vyjmenuj mi nějaké známé arabské firmy, myslitele, vyhlášené výrobky? Hele, nemyslím kebab. ![]()
A nemluv o památkách, ty daiš ničí do základů.
Omlouvám se tvořivým vyjímkám, ale tyhle národy v drtivé většině nezaberou, natahují ruku, než by si udělali pořádek doma, zvednou zadky a jdou za lepším.
Aby stejně jako Aleppo nechali zlikvidovat nebo přímo osobně zlikvidovali stylem padni komu padni civilisty v Evropě, památky, cokoli.
Lidskost je pro ně slabost.
Moje země, moje pravidla.
Tohle je NAŠE země.
![]()
Hezký večer,
tohle téma tady určitě zaznělo. Islám.
Nemám nic proti vietnamcům, nic proti černochům, červeným, zeleným, barevným..
Nechci tady jednoznačně Islámisty. Islám - slovo, z kterého jde strach, podle vyznavačů jde o velmi násilné náboženství. Uznávají ukamenování žen za cizoložství (i za znásilnění ženy), zabíjející děti, ženy bez rozdílu, jen kvůli fanatické víře v aláha.
aláha píši záměrně s malým písmenem, takový Bůh není, je to jen symbol vraha..
Kdo chce a má co k tématu napsat, ať se vyjádří. Nejsem pro přijímání uprchlíků ze Sýrie. Jen dětí a ženy.
Jejich muži se považují za nadřazené nad ně. Nejsou ani schopní bojovat za svou zem. Raději utečou a rodiny nechají napospas válce. Děti berou jako rukojmí - jízdenku do Německa.
Sama mám dvě děti a bojím se o ně. Nechci tady do budoucna jejich děti v ZŠ, které budou vyhrožovat granátem v aktovce. Nechci se bát jít na Vánoční trh nebo hromadnou akci.