Setkání pražských maminek samoživitelek

59
22.11.15 15:02

Setkání pražských maminek samoživitelek

Hezké odpoledne, dostala jsem včera takový nápad…Jsem už rok a půl samoživitelka, mám dvouleté dítko, bydlím v Praze. Mám tady sice sestru, ale nevídáme se. Kamarádky dvě, ale mají rodiny, pracují, vídáme se hodně málo. Takže jsem celé dny sama a někdy je to opravdu na budku. A už mockrát jsem si říkala, kolik nás asi je a jak by bylo fajn si popovídat, podělit se o starosti, ale i radosti, poradit si. V srpnu jsem objevila inzerát na skvělý kurz pro zdejší maminky samoživitelky, pořádá ho organizace woman for woman. Od září tam chodím, je to jednou týdně 4 hodiny, setkává se nás tam cca 10 maminek a je to naprosto parádní. Ty 4 hodiny mě nabíjí na celý týden. Ale je to pro takto malý počet. Těch maminek, co by to uvítaly je ale určitě o moc víc. Tak mám nápad, co udělat takové setkání? Jen je teda problém kde. Kdyby to bylo v létě, dá se v parku, takto nevím…Ta organizace má prostory a i velkou hernu pro děti a případnou možnost hlídání, ale neptala jsem se na to, pokusit se ale můžu. Nebo jestli byste měly jiný organizační nápad…Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
22.11.15 15:13

Jakože bysme se tam navzájem litovaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
22.11.15 15:29

Co na to říct? Pokud pro Vás setkání maminek, co vychovávají své děti samy synonymem pro vzájemné litování a neumíte si představit, že by to něco účastnicím mohlo i přinést, pak to prostě není pro Vás :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
22.11.15 16:38

Píšeš kurz - co je jeho náplní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
22.11.15 17:09

Dodat maminkám sebedůvěru, sdělit jim, kam se obrátit o pomoc v případě potřeby, jak najít pak zaměstnání. To, co si můžou předat i maminky samotné, i když ne třeba tak sofistikovaně. Ale podle Run se v tom ideálně musí topit každá sama…No nic, to jen poznámka k té poněkud dost divné otázce…
No, ale třeba to má dost maminek podobně, soudě podle toho, že to tady nějak neběží :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
22.11.15 19:03

@Jullca mě prostě příjde špatně se uzavřít ve škatulce samoživitelka a stýkat se jen s nima. Z úvodního příspěvku to tak vyznělo. Aby nedošlo k omylu, jsem samoživitelka, makám na dohodu a o víkendech se dovzdělávám, právě abysme se v budoucnu měly lépe ;) Nějak nevím, co by mi tam mohl kdo poradit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
22.11.15 19:17

No pro mě třeba už jen to vyjití z naprosté sociální izolace bylo úžasný. A ať mi nikdo neříká, že takových, co nemají poblíž rodinu ani přátele a baví se jen s pošťačkou a prodavačkou není dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
22.11.15 20:05

Nápad se mi v zásadě líbí, ale asi by to chtělo dobře promyslet náplň - o čem to má být… Aby to právě nesklouzlo do toho litování se apod. Za úvahu to ale určitě stojí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
22.11.15 22:31

Bude to o tom, o čem si to uděláme…Jestli se tam sejdou jen stěžovatelky, tak to o tom bude. Na druhou stranu i to by mohl být přínos. Zjistit, že někdo prožívá to samé a třeba i horší obvykle pomůže, stejně jako se vypovídat. No v nejhorším se můžeme sejít jen dvě, když se nikdo nenajde. Ale čím víc, tím líp, i když stadion bychom zaplnit nemusely, to bychom si zrovna nepokecaly.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová