Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja zacnu mit strach, az se vyplni predpovedi pouziti chemickych nebo biologickych zbrani. To vam totiz nechozeni do nakupaku bude k prdu uplne,
V Praze se lidi neboji, IKEA narvana, zaparkovat se nedalo. OC taky frci ![]()
Nebojím se. Nechápu, že si někdo takhle nesmyslným strachem nechá ovlivňovat život. A s přistěhovalci? Doufejte, že nekdy taky nebudete potřebovat od někoho pomoc.
Strach mám celkem dost. Nakupovat normálně chodím, do města taky chodím. (bydlím kousek od Brna-v Brně bývám celkem často), ale když jdu po Svoboďáku tak se pořád ohlížím a jsem nervní
ale například na rozsvícení stromku nepůjdu, na trhy-možná, ještě uvidím. spíš mám strach z toho jak to tady bude vypadat třeba za rok.. ![]()
A ještě chci dodat že jsem se zapřísáhla, že pokud se bude situace zhoršovat tak nechci děti ![]()
@pikola píše:
Nebojím se. Nechápu, že si někdo takhle nesmyslným strachem nechá ovlivňovat život. A s přistěhovalci? Doufejte, že nekdy taky nebudete potřebovat od někoho pomoc.
Ano s prvni vetou mate pravdu ale my jako ceskoslovensko uz jsme pomoc jako uprchlici potrebovali taky akorat jsme se chovali opravdu jako lidi co utikaji pred valkou a politickym systemem, nevyhazavali jsme darovane i potrhane obleceni natoz jidlo a vodu! Cekali v lagrech co s nema bude dal a makali za stravu a ubytovani…myslite ze tihle nekdy hrabnou na praci?? Myslim ze takovych obcanu zivime uz dost…takze asi tak…kazdymu nabidnu pomoc paklize ji bude chtit opravdu prijmout a nezneuzit…Evropa jim otevrela naruc jen netusila co z zverstvo sem pousti…
Co mam říkat ja? Bydlime kousek od Dukovan ![]()
Ne strach nemam, nepripoustim si to a už vůbec bych kvůli tomu nenechala ovlivnit to, že bychom nesli na rozsvicrbi stromku, vypuštění balónků Ježíškovi a pod
@Jsemduveriva píše:
Ano s prvni vetou mate pravdu ale my jako ceskoslovensko uz jsme pomoc jako uprchlici potrebovali taky akorat jsme se chovali opravdu jako lidi co utikaji pred valkou a politickym systemem, nevyhazavali jsme darovane i potrhane obleceni natoz jidlo a vodu! Cekali v lagrech co s nema bude dal a makali za stravu a ubytovani…myslite ze tihle nekdy hrabnou na praci?? Myslim ze takovych obcanu zivime uz dost…takze asi tak…kazdymu nabidnu pomoc paklize ji bude chtit opravdu prijmout a nezneuzit…Evropa jim otevrela naruc jen netusila co z zverstvo sem pousti…
A byla jste tam, že to víte? Nebo čtěte jen to co nápisou noviny včetně takovych obrazku? Bydlim v Berlíně, vetsina Čechů viděla tak uprchlíka nebo satkovaneho leda v televizi.
@Jsemduveriva možná by bylo fajn neco vedet-o dřív dostávali čeští emigranti peníze od státu, kam se dostali (Francie) nebo půjčky (Kanada),jen je potreba si k tomu třeba přečíst výpověď dotyčného. A to, ze na jednom z x uprchlických lagru natočí nějaká telka nebo vyfotí novinář lidi, co si vybírají v hromadě oblečeni nebo se někde porvou mezi sebou, neznamená, ze tak to vypadá ve všech, ne?
Jo, mám taky strach (z IS, z Putina, z Evropských extremistů, z toho, že se svět mění), ale nijak mě to neomezuje. Na akce typu rozsvícení vánočního stromu na Staromáku nechodím i tak (a bála bych se, že mi tam ušlapou děti), ale na vánoční trhy do Prahy nebo do kina klíďo i s dětma. Třeba ani v Německu bych se nebála.
Ale ten pocit nezmáma a toho, že bude svět jiný, ten mám. Když si pustím rádio v autě a dcera má pak sto otázek na válku, bomby atd., tak z toho mám špatný pocit.
@pikola, @Rakosnicek1983, smarja jde mi jen o to ze oni ziji uplne jinak a maji jinou mentalitu, podobne jako vetsine lidi v KLDR nevysvetlite ze by se mohli mit lip…stve me to jak jsou neprizbusobivy a agresivni a je jich vetsina a oni hlavne ani NECHTEJI respektovat kohokoliv jineho nez sebe…(je mi lito mensiny co opravdu potrebuji pomoc) ale takhle je to s Romy vetsina z nich nemaka, zijou na davkach a tak je vsichni hazeme do jedneho pytle. Mam kamaradku Romku ktera studuje Vysokou skolu…takze si nemyslim ze jsou vsichni stejni ale vetsina vzdy prevladne…hrnou se sem v obrim poctu…ale kdyby se chovali imigranti jak maji, nevznikla by ani tahle diskuze ne???
@Jsemduveriva to určitě vznikla-lidem vadí to, ze sem (myšleno do Evropy) lezou, chování totiž 90 % těch, kterým vadí, vubec nemůže posoudit, protoze je neznaji a ani s nima nepřijdou do styku. Proste diky mediim je rozjeta masirka a šíři se strach z uprchlíků, útoku, teroru atd.
@Ivetlu sdílím tvuj názor…to by člověk nesměl pro jistotu uz ani nos z bytu vytáhnout…co sa ti má stát se ti stejne stane, i když se na hlavu postavis…nevim no, ja se tymto nestresuju, dost jiných problémů…
@Jsemduveriva mluvila jsi s nějakým nebo viděla jsi je jinde než v televizi? Co má útok společného s imigrační vlnou?
Doporucuju přečíst tohle, naprosto to vystihuje můj názor http://food-paper-travel.blogspot.cz/…nebojis.html?m=1