Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@tasa Nakupování dárků je pro mě relax, to neřeším.
Ale ten úklid
S tím je to jako s masturbací. Zjistila jsem, že kdo tvrdí, že to nedělá, dělá to nejvíc.
Kamarádky, co hází ramena, že žádný vánoční úklid nedělají, mají doma vycíděno jako na operačním sále
A já, co běduju a běduju, že uklízím a uklízím, mám doma bordel. ![]()
Jo a cukroví nepeču. Nakoupím sušené ovoce v takových těch košíčkách. Peču jen perníčky pro vůni a radost ze zdobení.
@tasa píše:
nesouhlasím
@alenka84 píše:
@tasa já psala o jídle, nákupy oblečení si nenechávám na čas předvánoční
Tak když si někdo vzpomene na dárek oblečeni naposled ni chvíli… C
Příspěvek upraven 29.11.15 v 21:41
@jdukolem píše:a v čem konkrétně nesouhlasíš? ono to je opravdu jak si to uděláš tak to máš..
Tak rkdyz treba mam představu nákup bez dítěte a nemá mi ho kdo pohlídat… Takových situaci, kdy mas limity!!!, je vic. A nejen o vanocich
Chudák zakladatelka, vy jí dáváte
Ale hezky napsané.
Také nenakupuju dárky přes internet, ale už někdy v září/říjnu si vytvořím tabulku se jmény všech, které chci obdarovat, a postupně vymýšlím dárky. Pak je průběžně nakupuju. Třeba zrovna včera jsme šla kolem obchodu, kde jeden z těch dárků měli, tak jsem se tam zastavila a koupila ho. Je to jednoduché, dárky si hezky promyslím a nekupuju tak blbosti, odpadá bloumání po krámech s nejistým výsledkem a v neposlední řadě mám pod kontrolou výdaje.
Na cukroví jsme dohodnuté s mámou a babičkou, každá napečeme svých pět šest druhů (no, já tak tři čtyři, ale letos se polepším
, větší dávky a povyměňujeme si je. Těsta si připravím jeden večer, další to pak nějak uplácám. Linecké dělám s dětmi, aby si také užily vánočního pečení.
Uklízet mě donutí návštěvy, kterých máme během prosince celkem dost, takže povrchově uklizeno máme tak nějak pořád. Mytí oken a čištění koberců si objednám, jinak mě nenapadá, co bych mohla uklízet.
Proč se trápit víc, než je nutné ![]()
@Cuddy píše:
Mam uz vsechny darky a jeste jsem nenavstivila zadny obchod, krome obchodu s potravinami. Na cukrovi se chystam pristi vikend, sfouknu sve 3 nej druhy za dopoledne. A uklizeno mam stale, takze zadny velky uklid se konat nebude.Snaz si to zdejnodusit. Nemuzes pect pri odpoledni spani ditete? Nebo tedy vecer? A nakupy, tak s manzelem primo nenakupuj, ale domluv se, ze az ho zavolas, tak pro tebe prijede, odpadne ti dobihani autobusu. Nebo jeste nejlepe, at prijede v pulce nakupu, ty si k nemu odlozis zavazadla a druhou pulku nakupu at si cte v aute na parkovisti. Proste ho zapoj tak, aby to pro nej bylo snesitelne.
Tak ja si to v rámci možnosti nejak takto udělám, jsem nechtěla ani radu ani stěžovat si, ale
Text byl spis pro pobavení, teda, měl byt
Manžel měl dnes mít umyté okna - chrní po obědě..Bez umytých oken, nemůžu dceři vyzdobit pokoj
Dcera měla být ve školce celý příští týden - ať žijí virozy..Dnes večer chci mít dodělané přáníčka pro rodinu - no vypadá to, že nebudou
Manžel není schopný zavolat své sestře, co na vánoce tchyni
V Ostravě jsem zatím neviděla ani jednu sněhovou vločku - což mě trochu mrzí..
Do Vánoc zbývají ještě 4 týdny a já místo úklidu se půjdu projít do nejbližšího obchoďáku, udělat si radost třeba tím, že koupím své mamce poslední dárek, manželovi vínko na svařák a těším se, až si večer sednu s manželem k adventnímu věci (z předchozího roku)a budeme hlídat kocoury, aby z nich nebyly ohnivé koule..
Pozitivní je, že se mi povedly letos perníčky, dítko umí první sloku koledy a pořád jsem 2 v 1.
@tasa víš mně to nepřijde k pobavení, přijde mi to trapný nebo možná i smutný. Vánoce jsou o tom, že si užíváme pohody s blízkýma lidma, že se navštívíme s dárečkama a milým slovem. Ne o tom, že se honíš jak na vrtuli a říkáš si „už aby bylo po Vánocích“. Já tohle fakt nepochopím, takhle si ničit nejhezčí období roku
Ale nejsi v tom sama, většina ženských okolo dělá hrdinky, vše musí být perfektní, lítají jak hadr na holi a jediné co si přejou, aby „už to“ bylo pryč. Proč vůbec potom „slavit“ Vánoce? To není oslava, to je výsměch.
Sorry za upřímnost.
@Liz píše:
Mě baví, jak jsou všichni v klidu a do obchodu by pro dárky nevlezli, zřejmě pro to praskají v prosinci obchody ve švech
A myslíš, že těch 20 lidí na emiminu je statisticky reprezentativní vzorek?
@tasa Prosim te, neber to nijak zle, to neni zadne vytahovani se,, jen rady, jak si ten shon usetrit. Musi to obleceni byt opravdu pod stromkem? Pokud je pro nekoho z rodiny, nemuze se koupit az po Vanocich, kdy je navic dost velky predpoklad, ze bude ve sleve?
Nezapomeňte, že musíme být na sebe hodní, jinak na nás Ježíšek zapomene ![]()
https://www.youtube.com/watch?…
Tak se tu nehádejte..
Příspěvek upraven 29.11.15 v 13:52
@tasa píše:
Tak rkdyz treba mam představu nákup bez dítěte a nemá mi ho kdo pohlídat… Takových situaci, kdy mas limity!!!, je vic. A nejen o vanocich
Tak pokud na tom budeš trvat, tak si hlídání můžeš třeba zaplatit…
@tasa Manžel dítko nepohlídá? Teď před vánocemi je otevřeno všude pořád, nějaká hodinka by se určitě našla.
Jinak dárky přes net, oblečení nekupuju. Úklid normálně, vypověděla mi paní na okna, tak to možná zkusím parním čističem aspoň v obýváku (je to 30m2 skla z jedné strany, nic co se stihne za hoďku). Z cukroví budu možná letos zkoušet linecké a tradiční kokosový řez, ale ten se peče těsně před Vánoci, zbytek dodá tchýně a moje máma až po Štědrém dnu. Výzdobu nedělám, nemám to ráda. Obecně teda Vánoce moc nemusím a děláme je jen kvůli dětem, které jsou stejně ještě docela malé, takže no stress ![]()