Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábrdl píše:
Já to tak pochopila
Ale doba se změnila. Dřív musely ženské všechno zvládnout a nadávaly na to. Dneska musí všechno zvládnout, ale nadávat už není in. Musí to zvládnout, ale tvářit se, že to má na háku.![]()
Příspěvek upraven 29.11.15 v 15:40
@EmmaAnna píše:
@Bábrdl chce to najít si normálního chlapa, ať jsou na to dva
chlapi neradi nakupují a to zejm. ti normální
Já si myslím, že Vánoce se dají zvládnou t klidu a pohodě, bohužel někdo to nedokáže..
Já sama jsem taková před Vánocemi nervozni, ani nevím proč.. Manžel mi říkal, že to moc prožívám, aa si je to pravda.. Uklidy se udělají jako běžně, péct mám, pokud fakt mám volný čas pokud ne, neni problém objednat krabici u domácí cukrářky, vrhnout se třeba jenom na perníky, dárky polovinu na netu a pokud to někdo nechce a chce si jakoby užít ty nákupy a vybrat si, tak si mylsím, že jeden den si snad najde každý v klidu si nakoupit..
ALe je ot o tom, jak to kdo prožívá- spíš pozitivně, nebo negativně..taky jsem si říkala, že letos uberu a budu to brát spíš tak- co se stihne, stihne..
@tasa myslím že ti „normální“ se nevydrží koukat na uhoněnou partnerku a minimálně přiloží ruku k dílu…ti nejchytřejší vezmou auto a naládujou ho jídlem, zatímco jejich žena peče nebo vyváří..a za to toho svého miluju
já mimochodem nákupy taky nemusím, ale sdílená práce, poloviční práce
Třeba já toto takto nevnímám.. My dáme děti k babičce- dvakrát do roka jsou ni a prostě si vyjedem an půl dne, dáme oběd, projdeme si obchody, klidem, to se těším.. Na druhou stranu chápu, že když se druhá polovička nějak o to nezajímá a žena musí běže z práce rychle něco nakupovat.. že to moc zábavné neni.. I ten net.. tak jo, ale zase třeba člověk má vyhlednuté nějaké drobnosti a nebude objednávat věc za 200 kč někde na e hopu, druhé jinde, tak prostě musí někde zajít no
Příspěvek upraven 29.11.15 v 15:50
@tasa Já sama jsem si důkazem, že v případě Vánoc opravdu platí pořekadlo - jaký si to uděláš, takový to máš. Bývaly doby, kdy jsem se taky honila v předvánočním čase za dokonalostí - super úklid, super zabalené dárky, všechno vyšperkované - a pak jsem o Vánocích padala únavou. Teď máme doma skoro tříleťáka a řekla jsem si, že to takhle nechci. Takže:
3)Pečení - nepřeháním to a peču večer - v pohodě, manžel udělá třeba svařák a povídáme si u toho.
Jinak ten příměr s invalidou se ti nepovedl - on opravdu nemá na výběr. Ale jak prožijeme Vánoce je jen a jen na nás.
@EmmaAnna píše:
@tasa myslím že ti „normální“ se nevydrží koukat na uhoněnou partnerku a minimálně přiloží ruku k dílu…ti nejchytřejší vezmou auto a naládujou ho jídlem, zatímco jejich žena peče nebo vyváří..a za to toho svého milujujá mimochodem nákupy taky nemusím, ale sdílená práce, poloviční práce
tak přiloží. ale ne ve shánění kosmetiky, svetrů aj. ženských věcí.
@tasa píše:
chlapi neradi nakupují a to zejm. ti normální
Chlapi nenakupují rádi, ale ti normální vyjdou v tomto partnerce vstříc a to jedno odpoledne vydrží nebo nakoupí sami. Já třeba ani nevím, kolik co stojí, protože u nás doma jídlo nakupuje pouze manžel, já mu jen píšu seznam. ![]()
@tasa dárky přes internet - už víceméně mám, dva poslední koupím zítra. Chodím jedině do knihkupectví. Úklid nedělám, máme uklizeno pořád, vytáhla jsem svícen a nějaké dekorace a koupila jsem voňavé směsi listů a jehličí na tác. Se synem jsme vystříhali papírový Betlém a vyrobili přihrádky na cukroví v adventním kalendáři.
Perníčky mám hotové, dělám jenom 5 druhů cukroví, takže další dva udělám zítra a příští víkend budu hotová. Vánočky mám objednané, rybí polévku taky a kapry z rybárny taky. Před Vánocemi udělám salát, nějaké nepečené rolády a kuličky (rafaello, marcipánové, piškotové ) a hrachovou polévku, rybu strčim do trouby a bude to. Stromek máme umělý, jenom sundáme a ozdobíme.
Nejvíc práce o Vánocich je balení dárků.
Taky nechápu ten shon, jsem v klidu, okna jsem si umyla před 14 dny, čímž jsem učinila vánočnímu úklidu zadost, nadále uklízím průběžně jako obvykle, dárky už mám nakoupené, objednané přes net, oblečení nekupuju, to ať si každej koupí sám, jedině dcerce 2r, a ta u toho být nemusí. Cukroví si v klidu napeču postupně, baví mě to, užijeme si s dcerkou. Já nechci tvrdit, že já dokonalá zvládám vše bez problémů, ale myslím, že tady jsi již četla hodně rad, jak si to ulehčit, např. kupovat dárky přes internet, nekupovat oblečení (naco proboha zrovna na Vánoce?), v ušetřeném čase se věnuj dítku, úklidu a pečení. Slev ze svých perfekcionistických představ, jiná rada není. Já jsem taky slevila a je to bez shonu… Každopádně držím palce, ať letos nemáš takový shon:)
@krtek7489 píše:
@tasa Hele a do práce chodis? Jestli ne, tak to jsem zvědavá, co budeš dělat, až chodit budeš. To, že si to nedokazes zorganizovat, když jdi doma a jen s jedním dítětem, je dost smutné.
Do práce chodím. A text byl jako nadsádka pro pobavení.
@tasa píše:
A proč tohle všechno musím shánět před vánoci?
@tasa píše:
Hele, kosmetiku kup taky přes internet, já třeba objednávám přes net drogerii, je to kolikrát mnohem levnější. Dáš kafe, nohy na stůj, v klidu vybereš, objednáš a ještě zrelaxuješ:))). Svetry a jiné ženské věci (nevím, co tím myslíš:-)) nech na jindy, pod stromkem být nemusí. My si oblečení teda nekupujem v rodině, max. si to každý koupí sám a pak si to nechá pod stromek zabalit… Vykašli se na to a máš klid:-).
@kvaček píše:
Třeba já toto takto nevnímám.. My dáme děti k babičce- dvakrát do roka jsou ni a prostě si vyjedem an půl dne, dáme oběd, projdeme si obchody, klidem, to se těším.. Na druhou stranu chápu, že když se druhá polovička nějak o to nezajímá a žena musí běže z práce rychle něco nakupovat.. že to moc zábavné neni.. I ten net.. tak jo, ale zase třeba člověk má vyhlednuté nějaké drobnosti a nebude objednávat věc za 200 kč někde na e hopu, druhé jinde, tak prostě musí někde zajít noPříspěvek upraven 29.11.15 v 15:50
Hele, neříkám, že se tak dá všechno, ale já třeba využila minulý týden poštovného zdarma a objednávala pár věcí bez poštovného, jedna byla za 279 a druhá za 179, vím, že některé e-shopy to mají omezené min. výší objednávky, ale i tak se dá. Nebo třeba objednat s doručením na prodejnu a jen si to jít vyzvednout. Já teda kdybych mohla, tak přes internet objednávám i potraviny, ale k nám na vesnici se nedoručuje, bohužel. Až někdo zavede iTesco i mimo velká města, bude můj hrdina:))))
@Fazulina iTesco vozí i mimo velká města… my jsme vesnice do 500 obyvatel a jezdí sem, ale je fakt, že člověk musí mít kliku na kraj.