Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Beru antikoncepci Leverette, ale zapomela jsem si vzit 3 prášky po sobě hned ze začátku první týden. Tudíž jsem si vzala až čtvrtý den ve čtvrtek a následující pondělí jsem mela nechraneny styk, ale manžel stihl vyndat před ejakuaci. Jenže jsem si neuvědomila že mám zrovna ovulaci. Jaká je prosím pravděpodobnost že otěhotnim. V to pondeli už jsem v sobe mela 4 prášky antikoncepce ale nevím jestli je to dostačující. Dekuji
Dala jsi to do špatné sekce, je tady sekce Věštírna, tam tento dotaz patří.
Jak sis neuvědomila, že máš zrovna ovulaci? Při braní antikoncepce k ovulaci nedochází a pokud u tebe vlivem vynechání užívání prášků k ovulaci došlo a měla jsi v té době sex, tak je pravděpodobnost početí stejná, jako při pohlavním styku bez jakékoliv ochrany.
@Lena1895 píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Beru antikoncepci Leverette, ale zapomela jsem si vzit 3 prášky po sobě hned ze začátku první týden. Tudíž jsem si vzala až čtvrtý den ve čtvrtek a následující pondělí jsem mela nechraneny styk, ale manžel stihl vyndat před ejakuaci. Jenže jsem si neuvědomila že mám zrovna ovulaci. Jaká je prosím pravděpodobnost že otěhotnim. V to pondeli už jsem v sobe mela 4 prášky antikoncepce ale nevím jestli je to dostačující. Dekuji
Když ji začneš brát jinak než máš, tak se chraň týden jinak. Takový vynechání je docela dost. Tak se můžeš asi jen modlit že to opravdu stihl. ![]()
@Lena1895 píše:
Jestli zapomínáš brát prášky několik dnů po sobě, není to asi vhodná antikoncepce pro tebe. Nařiď si budík a hned, jak zazvoní, vem prášek. Ovulovat nemůžeš, ale kdo ví při tak divokém braní HA. Jestli nebudeš krvácet, otestuj se. A nakup kondomy. Když víš, že jsi zapomněla vzít tři prášky, je lepší to jistit ještě jinak. Pokud dítě je překážka.
A jak jsi poznala tu ovulaci? Při bráni HA žádnou nemáš
nicméně tim, ze to beres jak lentilky, si můžeš cele tělo rozhodit a samozřejmě to není spolehlivá ochrana. Můžeš dva týdny po styku udělat test, pravděpodobnost ti tu nikdo neřekne, vyloučené to není ![]()
Podle čeho jsi určila, že máš ovulaci? Pokud bereš kombinovanou HA tak jak máš, tak neovuluješ. Pokud to zobeš jak lentilky, tak ovulace může přijít kdykoliv a ani příznaky nemusí být typické, takze k určení přesného termínu buď ultrazvuk nebo křišťálovou kouli. A pokud k ní opravdu došlo, tak těhotná být můžeš
Nechci tě strašit ale takhle jsem otěhotněla já..udělala jsem moc dlouhou pauzu mezi plasticky (zapomněla sem) a prodloužila jsem o několik dní..nevím o kolik..den dva nejspíš…no a dneska mi tu běhá 21m nahodicka
Nicméně v době kdy se to stalo jsem zároveň měla covid a manžel se do mě udělal…
Každopádně doporučuji tak 3 týdny od toho rizikového styku udělat test…a pak ještě pro jistotu za týden…
Jaká je pravděpodobnost, to ti neřekneme, ale když nebereš HA jak máš, tak určitě větší, než kdybys ji brala svědomitě. A to, že byl přerušovaný styk, to taky nemusí nic znamenat. O kapkách lásky jsi neslyšela?
@Lena1895 píše:
Děkuji za komentáře, vzala jsem si tabletku po tak uvidíme.
Dneska?
@Lena1895 píše:
Děkuji za komentáře, vzala jsem si tabletku po tak uvidíme.
a to ti poradil kdo?
@Russet píše:
Dneska?
Tak je to tabletka PO, bere PO styku, je jedno jestli den nebo dva měsíce. ![]()
Tabletka po se může do 72 hodin po styku, já si ji vzala po 36 hodinách na radu svojí doktorky.