Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nezažila, ale být tebou jdu nejdřív k praktikovi, ať tě pošle na somatická vyšetření k vyloučení fyzické nemoci. Když budeš tělesně zdravá, soustředila bych se na psychosomatiku. Duše ti možná dává signál, že potřebuje lepší péči.
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
nezažila. A taky se přikláním k vyšetření od lékaře, nebo se o tom alespon zajít pobavit.
Na střední jsem měla velmi hubenou profesorku a ta říkala, že hlad pocituje až po více jak 24hodinách bez jídla a zasytí ji i jedna větší brambora. Překvapilo mě, že ani nemívala prý chutě, neměla oblíbené jídlo, dle ní bylo jídlo potřeba jen jako palivo. Byla extrémně hubená, bledá, vrásčitá a protivná
Takže věřím, že se najdou lidé, pro které je tebou popisovaný stav - psychicky v pohodě, ale bez chuti k jídlu normální stav… Nicméně ty s tvojí zkušeností z jara by jsi se měla mít na pozoru.
Mimochodem moje tělo někdy taky vykazuje známky stresu, ačkoli mám pocit, že v hlavě jsem naprosto v pohodě ![]()
V tvé obvyklé jídla přijmout stravu/náhradu stravy. Vždy se nelze řídit jen svými pocity, avšak tělo ( glukóza, „žaludeční štàvy“,…) to nezajímá. I k psychickému stavu je nezbytné mu dodat „palivo“. Zejména cukry.
Prakticky- med i po lžičkách v průběhu dne, hroznový cukr, sipping tj. Nutridrinky, džusy, a potraviny malý objem+ vysoká hodnota energie, popř. proteinů-banán, vejce, pribiňák,…Žaludek uklidňuje studená cola, má i dost energie.
Lékař jistě předepíše účinější preparát na zklidnění nevolnosti než volně prodejný.
Snad jsem alespoň mírně pomohla. Ať je brzy OK!
Ahoj holky, potřebuji radu zda některá nezažíváte nebo jste neměla stejný problémy.
Na jaře jsem přišla depresivně úzkostnou epizodou, kdy jsem trpěla i silným nechutenstvím, něco zhubla, beru Venlafaxin a i když to trvalo, tak někdy na začátku srpna se moje stravování srovnalo. Mela jsem chuť k jídlu, hlad, nebylo mi zle. Ale poslední dva týdny mám opět problémy ale nevim čím to ke, psychikou snad ne, cítím se velmi dobře, úzkosti a stažený žaludek nemám. Ale opět nemám vůbec chuť k jídlu, necítím ani hlad, až pak kdyz je to uz hodne dlouho tak z minuty na minutu me překoná silný hlad ale zároveň je mi velmi zle od žaludku, že při pomyšlení na jidlo je mi na zvraceni, vetsinou do sebe nacpu na silu alespoň suchý rohlík, abych neomdlela, protoze cítím silnou slabost. Bohuzel moc nevim co s tim, nemam chuť k jídlu, nemam ani hlad, kdyz pomyslím na jídlo je mi zle ale pote najednou přijde slabost, nevolnost a uz do sebe neco nacpat musim. Dnes jsem mela například jen v 7 ráno sladké pečivo jeden kus čoko rolku, a ted jsem do sebe na silu nacpala alespoň neco lehkého, co me trochu zasytí - rajčata a mozzarellou, ale vim ze toho moc neni. Ty mdloby na mě jdou samozřejmě z toho že nejim, zároveň nevim jak to řešit, občas se citim jak kdybych se mela pozvracet kdybych do sebe cpala neco na silu, a kdyz to udelam, tak se citim zas prejezena a je mi zle také…těhotná nejsem