Nechutenství batolete

17
27.8.11 11:15

nechutenství batolete

Dobrý den, narodili jsme se 11.4. jen nám 4 a půl měsíce, pri kontrole u lékařky ve 4 měsíci jsme měli váhu 6840 g výška 63cm kdy nám lekařka řekla že je s váhou na hranici ( jsme stále kojeni) , doktorka mi řekla at na noc dokrmuju hned po prsu že mu zrejmě prs nestačí ( sice jsem si nikdy nevšimla že by mel hlad ale tedy jsem to zkusila), flaška mu nechutnala a jak jsem již psala nejevil znamky hladu. od teto doby se da říct že mame problemy s jidlem. u prsu je neklidny, krouti se a ji tak 3 minuty zajima ho spiše okoli a ma nejradeji svou ruku v ustech nez muj prs. nejvic ji kdyz se vzbudí v noci takk je rozespalí a klidny a pije tak 5 min a 10 minut. poradte mi co mam delat aby jsme se vratili k apetitu :-(.jako malinkej byl na prsu 20 minut. to jsme meli půl kila navrh a doktorka mi rekla že 20 minut je moc dlouho at ho zabavim protoze mel hlad po dvou hodinach. tak abych to prodlouzila tedy po 3 hodinach a nakonec jsme dopadli ze mi jedli 5 minut a dost a ted je to hola katastrofa :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
27.8.11 11:31

Kolik měl porodní váhu? Mě skoro sedm kilo ve čtyřech měsích připadá normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
27.8.11 11:38

náš Honza se narodil s váhou 3500 g, v 6ti měsících měl 7kg. Doktorka říkala, že super. V půl roce by dítě mělo zdvojnásobit svoji váhu, v roce ztrojnásobit (což už u nás byl problém, máme nejdlíka), ale u vás mi váha přijde normoš. Jinak vzadu ve zdravotním průkazu máš percentilové tabulky, mrkni do nich a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
27.8.11 12:40

Tak nevim z ceho doktorka vychazi,ale mrkla jsem se na Vas do grafu a vahu mate akorat, zalezi taky kolik jste meli pri porodu,a kolik pribral od posledniho vazeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
27.8.11 20:17

Zdeni, váhu máte krásnou a pokud je malý spokojený, neřešila bych to. Ono nezáleží ani tak na délce kojení, jako na tom, kolik toho malý vypije. Ono se to ze dne na den zlomí, malý se naučí opravdu velice efektivně sát a za pět minut vypije tolik mlíčka, co dříve za půl hodiny, věř mi. U nás se to změnilo taky ze dne na den, ale když jsem zkusila malého zvážit před a po kojení, zjistila jsem, že vypil mlíčka dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
28.8.11 08:54

3260 g měřil 49cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
28.8.11 08:58
zdenkan píše:
3260 g měřil 49cm

Tak co ta doktorka blázní, když v půl roce má mít dvojnásobek?? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
28.8.11 09:06

jinak včera jsem měla dost málo mléka v prsou tak jsem mu dala tedy na noc flašku kkolik vypije ve 20.30h a vypil mi jen 50 ml na ráz a pak s donucenim tedy pomalu dalších 50ml takže celkem 100 ml coz mi prijde malo a to pomalu po 4 a půl hodinach co jsme jedli naposledy , takže by mel mit hlad :-( mno a asi ne… v noci se mi po nutrilonu vzbudil v půl 1 rano takze ještě hur nez kdyz ho normalne nakojim to spi tak do tech půl 3 hod a nekdy az do půl 5 … no proste :-(. na ty tabulky kouknu jak to tam je. kazdopadne jak pisou ze by mel vypit cca 900 ml tak o tom opravdu silne pochybuju. jednou mi ho doktorka pred a po kojeni zvazila a vypil mi jen 40ml :-(. Dočetla jsem se v jine diskuzi ještě , že je dobré zkusit mu dat hned najist po probuzeni tak to taky docela včera fungovalo ale nevim kolik vypije mno a vydrzel me zumlat prso půl hodiny ale to bylo tak ze i na půl spal … jinak kdyz byl vzhuru klasicky tak klasika 3 minuty ani pomalu ne a řev. dříve jsme tak pekne jedli, po dvou hodinach mel pekne hlad a mela jsemjistotu že se najedl poradne. a co mi rekla doktorka v tu dobu kdyz jsme meli navrh půl kila abych ho rozptilovala aby byl za 3hodky pak zase mi pil dlouho ( 20-30min) tak mi rekla ze to mam zkratit protoze mi porad ublinkaval . no amted je to proste v pr… s prominutim :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
28.8.11 09:09

no nevim tedy , jesti jsme v normalu tak jsem jen fakt rada a nedelala bych si s tim hlavu, ale v uvozovkach ji fakt dle meho na ml opravdu malo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
28.8.11 09:11

A co zkusit příkrm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
28.8.11 09:11

Myslím zeleninu, nebo kaši… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
28.8.11 09:12

Celoou dobu jsme nakojeni, tak nevim zda uz bych mohla , vím ze holky dokrmujou uz kašema ale ty byli na sunaru uz jakou dobu před námi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
28.8.11 09:14
zdenkan píše:
Celoou dobu jsme nakojeni, tak nevim zda uz bych mohla , vím ze holky dokrmujou uz kašema ale ty byli na sunaru uz jakou dobu před námi.

Já jsem všechny děti přikrmovala od čtyř měsíců a žijou… :mrgreen:
Ale samo to záleží na tobě, kdy to zkusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
28.8.11 10:17

můj Honza nikdy apetitlich nebyl. Bylo to jako u Vás, do 4 měsíců jedl krásně, byl to takový buclík. Pak jako když utne a konec a to přetrvává doteď, už jsem se smířili s tím, že mám nejedlíka. Kdyby nemusel, celý den by si nic nedal. O jídlo se nikdy nehlásil, jí po 3 hodinách, ale to proto, že je zvyklej.
900 ml nikdy nevypil a nedal by to ani teď. Maximálně za den vypil, a to i v 6 měs. 780 ml. To byl jeho strop. I dneska, po celonočním spánku, dá po ránu jen 70 ml.
Píšeš, že se Vám to zhoršilo po pití z flašky. Jestli jsem to dobře pochopila. A jak dlouho už to trvá. Nedívala ses do pusinky, jestli mu neotekly ďásínka kvůli zubům. Honzovi nějak v tomto období ano a taky začal hůř jíst. Zuby mu ale narostly až v 8m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
28.8.11 20:41

Zdeni, váhu máte nádhernou, tohle jsme měli tak v půl roce a ještě jsem byla ráda. Promiň, ale ta tvoje doktorka je přinejmenším praštěná a nechápu, co řeší. Takže se uklidni a koj tak, jak vyžaduje malej a buďte oba v klidu. Na příkrmy se vyprdni, ještě je čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí