Nechutenství, červené tvářičky - roustoucí jedničky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
121
18.12.12 07:58

nechutenství,červené tvářičky

Ahoj mamušky,
naše malá už 3. den skoro nic nejí. Snad jen křupky a kojo, občas pár lžiček (3) toho, co jí chutná. Milovala večerní kaši a tu v poslední době odmítá úplně. Kromě kojení odmítá jakékoliv tekutiny. Také má přes den červené tvářičky.
Nevíte, co by mohlo být příčinou? Rostou jí horní jedničky. Jedna už se proklubala, druhá je naběhnutá. Myslíte, že by to mohlo být tím?
Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Moc děkuji za vaše rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16986
18.12.12 08:12

To nechutenstvi a odmitani piti muze byt k zubum. Snaz se kojit co nejvic.
Cervene tvaricky - netusim, nema je rozeslintane? Nepises, kolik ji je…
U vetsiny zubu nas syn prakticky nejedl. Cpi do ni tekutiny, pokud nebude sat, tak aspon po lzickach, nabizej treba co 15 min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
18.12.12 08:17

Ahojky,
To budou nejspíš ty zuby. Naši kluci jsou megažrouti (jsou jak popelnice, pořád běhaj hami hami). Asi před měsícem Vojta přestal uplně jíst, nechtěl oběd, jogurt, přesnídávku, jediné co si vzal byl piškot nebo křupka. Když jsem do něj nacpala skoro násilím kaši tak jí vyzvracel. Nejedl celý víkend. Myslela jsem, že je to od zubů, radši jsem ale šli k Dr. ta mi to potvrdila. Postupně jsem mu začínala dávat studený (přesnídávky, suchý těstoviny, studené maso..toho alespon drobet snědl, kaši taky studenou…)..no začalo to v pátek a ve středu mu vylezly horní 4ky.Od tý doby jedl zase normálně. Prostě mu nedělalo na ty dásničky dobře to teplé.
Minulý týden se vzbudil Honzík po obědě s teplotou a pravou tvářičkou uplně rudou…Ten den taky nechtěl vůbec nic jíst..a druhej den ráno-ZUB.
Klukům je 14,5měsíce. O prvních zubech vůbec nevim že lezly…ale podle toho jak to popisuješ si myslím, že to ty zoubky budou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
18.12.12 08:33

Malé je 8,5 měsíce.
Ty červené tvářičky nejsou od slin. Spíš to vypadá jako by byla přehřátá. Zkoušela jsem ji i méně oblíct, jestli to není z toho přehřátí, ale červeňounká zůstává pořád.
Přes den není ufňukaná, je veselá, jen v noci a po probuzení je uplakaná.
Hlavně to nechutenství mi dělá starosti. Zkusím něco chladnějšího a uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
18.12.12 08:38

U nás to bylo stejný - jí teda rostly najednou horní jedničky i dvojky - přestala jíst úplně, jen se kojila.. A červený tváře - malá to mívá po návratu zvenku a po koupání.. Asi to úplně nesouvisí.. Jinak k zubům může mít i teplotu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
18.12.12 08:49

Určitě to bude zoubkama ;) a červené tvářičky máme tedˇ denně - po prochajdě! Se drží někdy až do večera, neřeším to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
18.12.12 08:53

NO Honza měl ty tváře určitě od zubů, jednu tvář normální a studenou, druhou rudou a uplně horkou. Druhej den obě tváře normální a na tý straně, kde měl tvář horkou byl ráno zub. @caspar1 neboj, ona hlady neumře, když už bude mít opravdu hlad tak si řekne neboj. Jestli ti můžu poradit tak do ní to jídlo necpi násilím, akorát si k němu vybuduje odpor. Spíš jí ho nabídni a bud si vezme nebo ne. Já za Vojtou chodila pořád se lžičkou..10× odmítl po jedenácté si vzal…je to sice na palici, ale alespon něco snědl. Když pije mlíčko tak koj co to půjde a až vyleze zoubek tak bude zas všechno OK. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
18.12.12 09:36

No teda, zrovna jsem chtěla zakládat stejné téma :lol: Taky jsem si myslela, že to bude zoubkama, tak jste mi to potvrdily :kytka: A malá má taky červené tvářičky, večer jsme jí naměřila teplotu 37,5 tak si myslím, že to bude tím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
18.12.12 09:53

Naší malé se klubou horní jedničky a taky má tvářičky jak rajská jablíčka :)
Jenom tím nechutenstvím u zoubků zatím netrpěla a netrpí (ťuk ťuk ťuk), ale to proto, že je pažravé miminko a nějaké zoubky jí nemůžou zabránit se pořádně napucnout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
18.12.12 12:38

@Kicki Tak to Ti moc přeji. Hlavně že baští.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.