Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobre rano. Vcera sem si kousnutim do jablka ulomila kuz zubu…zbyla mi z nej cca. 1/3 (petka dole).
Zub neboli, nicmene k zubari jdu az za 5 dni, proto bych se rada zeptala nekoho kdo si tim prosel jak o zub pecovat v tomto meziobdobi.Mam silenou hruzu ze zubaru a nerada bych, aby se mi do nej dostal zanet. Dekuju.
Častěji čistit po každém jídle, aby tam neuhnívalo jídlo a popř. doplnit ústní vodou..
Naprosto v pohodě!
Mám MNOHÉ zkušenosti, žel a kvalifikované zubaře. Nestane se absolutně nic, stačí akorát normálně (ráno a večer) čistit zuby, v tom zlomu pečlivě. Pokud by se Ti v zubu jídlo zachytávalo vevnitř, tak během dne vyšprtnout, večer řádně vyčistit.
Může to tak být v klidu měsíc, neboj.
Měla jsem vylomený kus šestky, jako děcko jsem si zlomila napůl jedničku a teď se mi zase ulomil kus druhé jedničky. Zrovna dneska jsem se vrátila od zubaře. Nedělala jsem s tím nikdy nic - normálně jsem klasicky čistila zuby a používala ústní vodu, jako vždycky. Kdyby ti tam někam zalezlo jídlo, tak je to dobrý to třeba párátkem vydolovat, ale jinak nic.