Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky, potrebuji radu, jak a cim nejlepe zastavit kazici se zoubky.Mala je treti rozena, a ja mam taky spatne zuby, uz ve skoro 30 mam korunky. zubky cistime, ale dvojku ma horni ulomenou, a kaz prelezl na jednicku, je to proste jakoby v krcku chycene…zubar tvrdi ze to nevadi, pokud to neboli, ale pochybuji ze to vydrzi takto treba do 3let i dele.mam doma elmex gel, ale nevim zda je to vhodne davat takhle brzy.
To nechápu, jak nevadí? Kaz je virový, vždyť si nakazí všechny zoubky.
Kazy na předních zubech u takto malých dětí nejdou nijak opravit, aspoň to tvrdí naše zubní lékařka. Myslím si, že ten elmex gel není vhodný pro takto malé dítě.
Máme Elmex gel od 1. zoubku do 6 let, jinak těžko říct, já mám taky zuby na houby, rozvrtaný ze všech stran
tak uvidíme, co borec
@Šmoulinka5 tak to asi paní zubařka neumí
… opravit samozřejmě jdou a je to právě proto, aby se kaz nepřenášel na ostatní zoubky, je přece škoda, aby třeba zčernaly.
@Žirafátko píše:
@Šmoulinka5 tak to asi paní zubařka neumí… opravit samozřejmě jdou a je to právě proto, aby se kaz nepřenášel na ostatní zoubky, je přece škoda, aby třeba zčernaly.
Můžu se zeptat, jak to Vaše zubařka zpravuje? Naše zpravuje stoličky, ale přední zuby právě ne.
Tak já nevím, proč to ta naše nedělá. Malej má právě na předních jedničkách kaz a nic mu s tím nedělá.
Právě říkala, že přední zuby se nespravují a už to má dlouho, asi od 3 let, teď je mu 5 let.
Ahoj, už jsem o tom psala dřív. My chodíme na dentální hygienu, kde dceři zuby fluoridují. Menší kazy se stáhly a větší stagnují. Chodíme tam cca půl roku s 25 měs. dcerou. Dcera by si zuby vrtat nenechala. Navíc má kazy na dvojkách z obou stran, tak nevím, jestli by to ještě šlo vrtat a plombovat. Jinak zubař i ta den. hygienička říkali, že plombovat před. zuby jdou, ale že to na nich prostě nedrží. Vydrží třeba 2 měs. a vypadne. Jo a elmex gel je moc silný. Můžou po tom být zuby tvrdé ale křehké. Problém je, že ho děti hned olížou. Používali jsme ho cca 5 měs. na radu zubaře, ale vůbec nám nepomohl (za těch 5 měs. se rozlezl kaz na druhou dvojku i na jedničky) a pak jsem se ještě dozvěděla, že je to pro tak malý dítě blbý. Jo a prý neošetřený kaz rozežere zuby tak za 1 až 1.5 roku.
https://www.emimino.cz/…/smoulinka5/ tak to je ale super, že se mu to nehorší. Za rok už mu to vypadne a bude pokoj. Náš zubař taky nespravuje, ale když jsme s tím nic nedělali, tak se to hrozně zhoršovalo. Odhaduji, že by byla tak za ten rok až rok a půl opravdu bez zubů. Začalo jí to už v 15.měs.