Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Piškůtek, žaba - nase dcera, holcicky = je jim skoro 15, ale asi jim to zustane do duchodu ![]()
@sinapis.alba píše:
Přidávám se k baštit (případně bašta ve smyslu jídlo), líbačce… a těm chrchlůma nesnáším výraz majda (místo omáčka), speciálně rajda majda (rajská omáčka), jak s oblibou říká moje mamka… asi mi vadí, protože je to prostě blbý
@aknadar píše:
Mudra místo doktorka![]()
No tak to už skoro patří k tomu divnému slangu divných matek…jako manža, mimísek, ovulka…mudra..přijde mi to podobný
![]()
@Russet píše:
Kokino.
Uáááá přesně to jsem chtéla napsat DĚS
@AndreaNova píše:
Já nesnáším..bohužel přitel používá neustále…Vokno, votevřít, vostrý, vokurka…je to hrozné. Proč proboho nemůže říct normálně otevřít…no zvykala sem si dlouho a ted musím přiznat že ačkoliv to nesnáším taky mi to občas ujede. Peklo.
Odkud je přítel? Já jen ze takhle kolem mně mluví hodně lidí. Jsem z HK
Manželovo /děti, rodiče…/ Do pr… ty lidi to neslyší, jak to rve uši??? Šílenost…
Vyprdnout ( ve smyslu porodit) z toho se mi chce ![]()
mražák, copak to mraží? Hrůza
@Žirafa 69 píše:
Pšíkat.A ani to neexistuje, i když vím, že to říká spousta lidí.
A to já si občas pšíknu
a když se to používá, tak to existuje ![]()
@AndreaNova píše:
Já nesnáším..bohužel přitel používá neustále…Vokno, votevřít, vostrý, vokurka…je to hrozné. Proč proboho nemůže říct normálně otevřít…no zvykala sem si dlouho a ted musím přiznat že ačkoliv to nesnáším taky mi to občas ujede. Peklo.
Tak to je tím, že jste každý z jiného regionu a každý máte jiný „slang“… A když už jsme u těch regionálních slangů a nářečí - mě vytáčí spojení „Přijdu dýl“. Ale přiznám se, že je to tím, že jsem z Moravy a i my tady máme různá slovní spojení, která na druhé straně republiky nechápou (resp. jejich význam)…
@Žirafa 69 píše:
Pšíkat.A ani to neexistuje, i když vím, že to říká spousta lidí.
To já zas „pčikám“
![]()
@prokr píše:
Manželovo /děti, rodiče…/ Do pr… ty lidi to neslyší, jak to rve uši??? Šílenost…
To je nářečí. Jihozápad republiky. A uši to tam nikomu nerve.
@lachtanice86 Jsem kousek od HK a říkám to taky tak, taky strejdoj, tátoj, dědoj…
Partner je z Karviné a taky to blbě snáší… ![]()
@Bafonek Alergická jsem na slovo „borka“
nebo „ty kokos“
za tohle bych snad vraždila. ![]()