Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
To jsem mela taky..myslim, ze je nasledek kojeni. Casem to preslo, ale taky az mi v hlave precvaklo, ze prsa nejsou jen na mliko..proste s malym miminem jsem zapomnela, ze jsou i na sex a tak je i vnimala. Ale byla to otazka tydnu po ukonceni kojeni, trvalo to…
To druhe nevim…
@Lolinka79 píše:
To jsem mela taky..myslim, ze je nasledek kojeni. Casem to preslo, ale taky az mi v hlave precvaklo, ze prsa nejsou jen na mliko..proste s malym miminem jsem zapomnela, ze jsou i na sex a tak je i vnimala. Ale byla to otazka tydnu po ukonceni kojeni, trvalo to…
To druhe nevim…
Aha dík za odpověd a myslíš, že je normální 8 měsíců po skončení kojení??? protože jsem zase tak dlouho nekojila, aby mi znecitlivěla prsa
…No a ohledne sexu je to stejné jak jsem psala prostě cítím jen teplo dlaně vpodstatě skoro nic
![]()
Ahojky, omlouvám se za anonym, ale je to dost osobní a choulostivé
Mám podobný „problém“ jako zakladatelka, s maličkým rozdílem. DLouho jsem se rozhoupávala napsat, ale ráda bych se „dala do kupy“
Takle dřív jsem problém s necitlivělostí prsou neměla, vzrušovalo mě, když mi prsa či bradavky někdo hladil.. Pak to už je taky hooodně dávno se stalo, nechci aby to znělo jako nějaký bravíčko
ale myslím že příčina je tenrkát…že jsme šli v takové větší skupince pařit, byl tam jeden pro mě opravdu neatraktivní kluk (tenkrát) no a se sedl ke mě dal mi ruku pod trčko a hladil mi prsa, mě se to tak nelíbilo a nevim proč jsem radši byla zticha, myslím, že jsem se ho trošku bála, že kdybych se ozvala, aby se třeba nestalo něco horšího.. Dnes bych samozřejmě nic takovýho nedopustila
tak jsem se to snažila, to dotýkání úplně vytěstnit (šlo to těžko..), pak mě díky bohu vysvobodil jeden kamarád, když řekl jestli bych s ním nezměnila místo. TO je celý. Nesuďte mě prosím, že jsem byla v sedmácti takováhusa, ale od tý doby, nevím jestli to mám v hlavě, že si tohle říkám, nebo jestli jsem si vytvořila nějaký blok, ale prostě mám skoro necitlivá prsa, nijak extra mě nevzrušovalo poté, když mi přítel hladil prsa apod.
Promluvila jsem o tom až teď, myslíte pomohl by psycholog? Nebo stačí si to v hlavě vyřešit že to byla jen blbost? Jinak problém s ničím jiným nemám a ani mi nevadí třeba když mi partner sahá na prsa, jen ta necitlivělost mě štve ![]()
Hele já mám spodní část necitlivou tak, že se do nich mohu i štípnout a nic mi to nedělá. A nenapadlo mě, že bych to mohla mít z psychiky.
Partner to bere tak jak to je. pokud chce hladit, tak hladí.
Psychika dokáže hodně a pokud jsi snášela intimní doteky, které se Ti nelíbily, tak to mohlo v hlavě něco zanechat.. jestli si myslíš, že by Ti pomohl psycholog, tak si nějakého najdi. Jestli máš partnera, tak o tom promluv i s ním, rozhodně se nestyď nebo neboj, že by Tě za to někdo odsoudil. Hlavně se už do ničeho nenuť..
Ještě bych chtěla dodat jednu věc k mému příspěcku. Jde o necitlivost při milování. Například když kojím a prcek mě kousne tak to samozřejmě cítím pořádně
Myslíte, že lze tu „citlivost“ nějak zase vrátit?
@Lizzi píše:
Psychika dokáže hodně a pokud jsi snášela intimní doteky, které se Ti nelíbily, tak to mohlo v hlavě něco zanechat.. jestli si myslíš, že by Ti pomohl psycholog, tak si nějakého najdi. Jestli máš partnera, tak o tom promluv i s ním, rozhodně se nestyď nebo neboj, že by Tě za to někdo odsoudil. Hlavně se už do ničeho nenuť..
Právě ono už je to hoodně dávno, 11 let… nikdy - žádnýmu svýmu upartnerovi, kterého jsem po tom měla, jsem to neříkala.. Ani současnýmu se kterým mám dítě. Je mi trapný o tom mluvit a ani nevím za jakým odborníkem bych mohla jít
Jestli se to hodí to říkat psychologovi.
Myslím, že příčina mohla být opravdu tady. Prostě jsem se bála mi říct hele odtáhni, a mlčela jsem a snažila se ty dotyky absolutně vytěsnit, ale samozřejmě to nešlo úplně, zachránil mě ten kamarád.. když jsem přišla domu, bylo mi z toho na nic, fakt si to pamatuju, sprchovala jsem se a bylo mi z něho špatně a ze sebe taky, že jsem se za sebe nepostavila. CHudáci holky, kterým se stane něco horšího!
Ale to jsem odbočila. Víš mně ale (díky bohu a kupodivu) nevadí, když mi sahá přítel na prsa, aleprostě ta necitlivost. Přitom vím, že „předtím“ to bylo v pohodě. Normálně mě vzrušovalo hlazení apod. Já vím, možná se V8m to zdá jako prkotiny, ale mě to docela trápí
![]()
@Anonymní píše:
Hele já mám spodní část necitlivou tak, že se do nich mohu i štípnout a nic mi to nedělá. A nenapadlo mě, že bych to mohla mít z psychiky.
Partner to bere tak jak to je. pokud chce hladit, tak hladí.
Odjakživa necitlivou? Já jen chci najít nějaké řešení
Teď si to po sobě čtu, upravovala jsem ten text a ty smajlíci tam jsou úplně blbě
.. takle je to správně :…když jsem přišla domu, bylo mi z toho na nic, fakt si to pamatuju, sprchovala jsem se a bylo mi z něho špatně a ze sebe taky
, že jsem se za sebe nepostavila. CHudáci holky, kterým se stane něco horšího!
…
Mně to jako prkotina nepřijde. Bývalý přítel mě nutil k sexu. Ne fyzicky, ale psychicky mě dost deptal, tak jsem s s ním vždycky radši vyspala, aby si třeba náhodou něco neudělal, nebo aby dal jen pokoj. Taky mi bylo teprve náct a trvalo mi hodně dlouho, než jsem pak byla schopná se svým nynějším manželem normálně sexuálně fungovat. Takže já vím, o čem mluvíš. Teď je mi třicet a už je to jakž takž v pohodě, ale kdybych to řešila dřív, tak jsem si mohla odpustit hodně nepříjemností a taky ulehčit situaci manželovi, který nechápal, co se děje..
@Lizzi píše:
Mně to jako prkotina nepřijde. Bývalý přítel mě nutil k sexu. Ne fyzicky, ale psychicky mě dost deptal, tak jsem s s ním vždycky radši vyspala, aby si třeba náhodou něco neudělal, nebo aby dal jen pokoj. Taky mi bylo teprve náct a trvalo mi hodně dlouho, než jsem pak byla schopná se svým nynějším manželem normálně sexuálně fungovat. Takže já vím, o čem mluvíš. Teď je mi třicet a už je to jakž takž v pohodě, ale kdybych to řešila dřív, tak jsem si mohla odpustit hodně nepříjemností a taky ulehčit situaci manželovi, který nechápal, co se děje..
Ahoj. Muze to byt opravdu jen psychicke–ja jsem mela neco podobneho. Neslo tedy o prsa, ale…proste jednou jsem mela asi v 15letech neprijemny zazitek s jednim starym uchylakem ve vlaku
a od ty doby jsem mela take urcity blok. Naucila jsem se s tim pracovat–ono to bude stejne i s prsy, proste citlivost/„vzruseni“ jde pres hlavu
…citlivost jako takovou pises mas, takze ted popracovat s tvym neprijemnym zazitkem.. Nemusi to s tim taky treba vubec souviset, ale kdyz si to sama tak spojujes
Asi bych se obratila na psychologa-za email/telefon nic nedas a on te muze doporucit nekam jinam atd atd atd.,poradi. Jestli ti to v zivote prekazi a chtela bys to nejak zmenit, tak proc ne.
Ja jsem to vyresila sama…ale trvalo to dyl. Proste jsem musela uplne zapomenout a nespojovat si dotyk vizualne s tim mag**em a tim pocittem strachu pri tom atd. asi to vyzni blbe, ale hrozne jsem to v sobe „zesmesnila, zlehcila“ a zacalo mi tp byt fuk-se proste stalo, no, a co..konec. A nemam ted uz zadny problem, ani s citlivost
.
Zkus pohledat na googlu-Znamylekar atd
Já psycholožku svojí mám, jen si nedokážu představit jí to říct
Prostě asi bych se styděla
.. ale chci s tím něco udělat, dřív vím, že mě to vzrušovalo - myslím hlazení líbání, a nechci kvůli tomu chudákovi o to zůstat ochocená, asi na to moc myslim při tom, možná by bylo lepší vypnout anebo jak jsi psala vykašlat se na to, nebo se aspoň o to pokusit. Acho joo, fakt mě to trápí
Kdyby byl tak nějaký návod, jak tuhle hnusnou zkušenost vytěsnit a zase si užívat to vzrušení z hlazení, líbání…
Prostě jakbych necítila nic. Přitom jak už jsem psala, jako cítím samozřejmě, když mě třeba prcek kousne nebo mě hladí malý.. ale to je mateřství, tohle je něco jiného ![]()
Aaale, to se nesmis stydet!!! Ona je doktor, proste ji to rekni a uvidis co ti poradi–mozna by byl lepsi i sexuolog totiz.. Jestli se to stydis rict primo ji, tak se obrat na sexuologa primo-ale teda zrovna tvoje psycholozka by o tobe mela vdedet vsechno a znat vsechny tve obavy
. Takze–zaklad mas, problemu jsi si vedoma, chces s tim neco delat, hledas zpusoby…ted musis zatnout zuby a proste ji zavolat a udelat si s ni schuzku/kde ji to reknes/ nebo se objednas jinam. ber to jen jako dalsi logicjy krok, nepatlej se v tom tak ![]()
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat jestli máte některá zkušenost s něčím podobným… Po porodu jsem kojila cca měsíc a od 4 měsíce mi tak trochu znecitlivěla prsa. Sem tam jak si mimouš kope nožičkama, tak se trefí. Ze začátku to pobolívalo, ale ted to skoro necítím. To samé když se myju, taky skoro žádný pocit. Skoro jako bych šahala na cizí
Cítím jen teplo dlaně a lehce dotek?? může to souviset s hormonama nebo s tím, že jsem rodila císařem a tudiž mám i málo citlivé břicho???
Sem tam mě v nich jakoby i píchá a trochu i svědí kůže (nemůže to výt i nějaká infekce co se neléčila při kojení??? )Setkala se některá z vás s tímto??