Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
laducha píše:
Mně dělá problém si s někým podat i ruku, ale ze slušnosti to dělám, do „líbání“ se neženu, je mi to nepříjemné. Malou nechávám, buď pusu dá, nebo ne, spíš má teď objímací období a má mě „láda“
Určitě bych nevyčítala
Jo, u nás je to taky takové. Přijde se sama přitulit a obejme mě kolem krku, je to moc krásný
![]()
Sama mám problém s takovým tím líbáním na uvítanou, to nesnáším, ale někdo si na to potrpí. Vadí mi i podávání ruky, nechápu, na co to je dobrý. Se pozdravíme a je to ne?
Ale taky, ze slušnosti to samozřejmě dělám, i to olíbávání když vidím ten náznak… ![]()
Se máš, že si dáváte pusinky
a že někdy nechce, tak proč to řešit, není to jedno? Mě dá malej pusinku max. 1× za měsíc, nemá to rád a ani je sám moc nedává, to už musí bejt, aby se rozhodl dát pusu. Ale manžel byl jako dítě taky takovej, říkala tchýně, nesnesl prý to olizování od ostatních
A moje ségra se odmalička taky nerada pusinkuje a zůstalo jí to dodneška, jeden čas si dokonce, když jí třeba někdo popřál k narozkám a dal pusu, šla umýt obličej.
JO je krásný, když sama přijde a dá mi pusinku
Ale občas se jí taky nechce a tak ji nenutím, se zeptám, když řekne ne, tak říkám, tak třeba příště, jestli budeš chtít.
Přeci si nebudu pusinky vynucovat, ne? ![]()
moje malá pusinky taky nedává max na tvář a nerada když jí pusy dává i někdo jiný to jen skloní hlavu jako,že jen do vlasů. Tulí se jen semnou a to jen když jsme sami a to max dvě tři minutky jinak nechce je mi to líto a manželovi 2× víc,ale co naděláme. Často říká mám tě ráda jako sůl
nebo miluju tě prostě lásku dává najevo jinak. Před spaním musí táta třeba 5× jí říct " krásné sny a mám tě rád VONĚNKO" říká mu TATÍNKU MŮJ a mně MAMINKO MOJE je to na povaze moje sestra je úplně stejná nepamatuju si,že by našim dala pusu vždy jen zněchuceně nastavila tvář.